حسین زند گفت: این مقدار ذخیر کودهای یارانهای در استان در سطح مطمئن و قابل قبولی است که البته ضمن مصرف روزانه، مقادیر بیشتری براساس سهمیه ابلاغی سالیانه کودهای یارانهای درحال تدارک و حمل به استان میباشد و سعی داریم این مقدار ذخیره را تا پایان فصل کشت پاییزه حفظ کنیم.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم همچنین با اشاره به این که کود دیآمونیومفسفات برای انواع محصولات کشاورزی زراعی، باغی، صیفیجات و گلخانه، در اختیار کشاورزان قمی قرار میگیرد، افزود: طی ابلاغی از سوی وزارت جهادکشاورزی به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، این شرکت موظف شد تا با اتخاذ تدابیر لازم، مقدار ۲۰۰ هزار تن کود دیآمونیومفسفات (DAP) را از منابع داخلی و خارجی تامین و برای استفاده در کشت انواع محصولات کشاورزی زراعی، باغی و حتی سبزی و صیفیجات و گلخانه ها، در اختیار کشاورزان قرار دهد.
او ادامه داد: بر این اساس بلافاصله برنامه تامین کود دی آمونیوم فسفات از محل تولید داخل و همچنین واردات در دستور کار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قرار گرفت و خدا رو شکر در حال حاضر مقدار قابل توجهی از این کود تامین شده و آمادگی داریم در اختیار کلیه کشاورزان قرار دهیم.
زند گفت: باتوجه به آغاز کشت پاییزه در استان قم و محبوبیت ویژه کود دی آمونیوم فسفات بین کشاورزان و نیاز بخش کشاورزی استان به آن، روند تامین و توزیع این کود بر اساس سهمیه ابلاغی استان در دستور کار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم قرار گرفته است و کلیه کشاورزان و باغداران عزیز استان بدون هیچ محدودیتی از نظر نوع کشت و محصول، میتوانند برای کلیه محصولات خود پس از دریافت حواله از مراکز جهاد کشاورزی وبه میزان سهمیه تخصیصی خود کود دی آمونیوم فسفات خود را از کارگزاریهای توزیع نهاده شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان قم دریافت نمایند.
گفتنی است شرکت خدمات حمایتی کشاورزی یکی از مهمترین شرکتهای زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است که بهعنوان اولین و بزرگترین زنجیره تامین و توزیع نهادههای کشاورزی در ایران، وظیفه بسیار مهم تامین و توزیع انواع نهادههای کشاورزی بویژه کودهای یارانهای را در کشور برعهده دارد. این شرکت تاکنون این وظیفه حساس را به بهترین نحو ممکن، به انجام رسانده و علیرغم وجود تمامی چالشها در چند سال اخیر به ویژه محدودیتهای ریالی و ارزی و تحریمهای ظالمانه توانسته است در چارچوب برنامه ابلاغی تمامی کودهای یارانهای (اوره، فسفات و پتاس) مورد نیاز کشاورزی کشور را به موقع تأمین نموده و از طریق سه هزار ۵۰۰ کارگزار توزیع کود خود، در اختیار کشاورزان در سراسر کشور، قرار دهد.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.