تنها یک هفته تا انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده باقی مانده است؛ انتخاباتی که «دونالد ترامپ» و «کامالا هریس» با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

 این دور از رقابت‌های انتخاباتی آمریکا با چالش‌ها و دست‌انداز‌های متفاوتی مواجه بوده است و از جمله آنها می‌توان به کناره‌گیری «جو بایدن» از نامزدی حزب دموکرات تا جانشینی معاونش «کامالا هریس» و همچنین مسئله سن و شرایط آمادگی جسمانی و روانی برای انتخابات اشاره کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: از زمانی که «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا به دلیل درخواست‌های فزاینده هم‌حزبی‌ها و حامیان مالی کارزارش بر سر عملکرد ضعیفی که از خود در اولین مناظره انتخاباتی ۲۰۲۴ با «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه بر جای گذاشت، از رقابت‌ها کناره‌گیری و سپس از معاون خود «کامالا هریس» برای نامزدی حزبش حمایت کرد، هریس وعده داد تا مسیر مخصوص خودش را در انتخابات و برای مقام رئیس‌جمهوری در پیش بگیرد؛ اما این درحالیست که این نامزد حزب دموکرات پایش را در بسیاری از موارد درست بر جای پای بایدن قرار می‌دهد و موضعی دقیقا شبیه به او اتخاذ می‌کند.

ظاهرا در حال حاضر نه تنها رای‌دهندگان آمریکایی بلکه کل جهان نیز به مواضع ترامپ و هریس آگاه هستند و علاوه بر ۲ مناظره‌ای که ابتدا میان بایدن و ترامپ و سپس میان هریس و ترامپ برگزار شد، نامزد‌ها در کارزار‌های انتخاباتی خود و رویداد‌های مربوطه در نقاط مختلف ایالات متحده آمریکا به مسائل متعددی چه در حوزه داخلی و چه در سیاست خارجه به اندازه کافی پرداخته و اظهار نظر کرده‌اند.

یکی از دغدغه‌های شماره یک مردم آمریکا، «اقتصاد» و «تورم» است و در کنار این مسائل، حق سقط جنین، اشتغال و بیکاری. مالیات و تعرفه‌ها، مرز‌های جنوبی و کنترل جرائم رو به‌رشد از دیگر مواردی هستند که برای شهروندان آمریکایی حائز اهمیت است. اما فرای این موضوعات، جنگ غزه، ناآرامی‌های مداوم غرب آسیا و جنگ اوکراین از مهم‌ترین مسائل خارجی هستند که هم برای رای‌دهندگان آمریکایی و هم به نوعی برای جهان از مسائل مهم و پررنگ این رقابت‌ها محسوب می‌شوند.

مناظره انتخاباتی «کامالا هریس» و «دونالد ترامپ»

مناظره انتخاباتی «کامالا هریس» و «دونالد ترامپ»

غزه و تحولات غرب آسیا
«کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات با دفاع از رژیم صهیونیستی همچون دیگر رهبران آمریکا جنایات این رژیم در سرزمین‌های فلسطینی را «دفاع از خود» نامیده و با «تروریست» خواندن حماس اقدامات و مبارزات آنها در مقابل تجاوزات صهیونیست‌ها را محکوم کرده است.

اما این نامزد حزب دموکرات بعضا با این گفته که «نیاز به محافظت بهتر از غیرنظامیان در طول جنگ غزه» هستف سعی کرده برخی واکنش‌های تند و انتقادات شدید از خود را کاهش دهد.

او نیز مانند بایدن از اجرای آتش‌بس با هدف بازگشت تمامی اسرای صهیونیست حمایت و بر یک توافق پایدار جهت خاتمه جنگ و اجرای راه‌حل ۲ دولتی تاکید می‌کند.

از آغاز بمباران‌های مرگبار رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، ایالات متحده یکی از بزرگ‌ترین حامیان مالی، سیاسی و تسلیحاتی این رژیم باقی مانده است و در ظاهر دم از آتش‌بس می‌زند، اما در عمل، کاری برای توقف خشونت‌ها و وادار کردن تل‌آویو برای خاتمه جنگ صورت نمی‌دهد.

همچنین در سایه حمایت‌های کورکورانه واشنگتن، رژیم صهیونیستی جنایاتش را به لبنان هم کشانده و هزاران نفر را به خاک و خون کشیده است. مقاومت لبنان در حمایت از ملت فلسطین، وارد میدان شده است و تاکید دارد تا زمانی که جنگ غزه متوقف نشود، از حمله به اهداف صهیونیست‌ها دست نمی‌کشد.

«دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه اگرچه از اهداف رژیم صهیونیستی برای «نابودی حماس» حمایت می‌کند، اما در عین حال برخی تاکتیک‌های این رژیم را به باد انتقاد می‌گیرد.

او معتقد است که «اسرائیل باید سریعا کار را تمام کند و به صلح بازگردد» و همچنین خواستار پاسخ شدیدتری به معترضان جنگ غزه و حامیان فلسطینی در دانشگاه‌های ایالات متحده شده و پلیس را بابت سرکوب معترضان تشویق می‌کند.

این رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین خواستار ابطال ویزای دانشجویانی است که در راستای حمایت از فلسطین و توقف جنایات رژیم صهیونیستی اعتراضاتی را برپا می‌کنند و به عقیده او آنهایی که از حماس حمایت می‌کنند «باید از ایالات متحده خارج شوند».

ناتو و اوکراین
«کامالا هریس» هنوز شفاف‌سازی نکرده که دیدگاه او در رابطه با جنگ اوکراین چه تفاوتی با دیدگاه بایدن دارد، اما صراحتا اعلام کرده که ائتلاف‌هایی را که توسط رقیبش ترامپ آسیب دیده – به‌خصوص ائتلاف ناتو – احیا کند، زیرا به اعتقاد هریس، ناتو «نقش حیاتی در برابر اقدامات روسیه ایفا می‌کند».

دولت بایدن وعده داده که همچنان به کمک‌های مالی و نظامی به اوکراین ادامه می‌دهد و همچنین تداوم این کمک‌ها را برای توقف جنگ اوکراین «ضروری و حیاتی» می‌داند.

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین (۲۴ فوریه ۲۰۲۲)، کشور‌های غربی از جمله آمریکا کمک‌های مالی و تجهیزات نظامی گسترده‌ای را به اوکراین ارسال کرده‌اند. روسیه هم بار‌ها از غرب خواسته است تا «پمپاژ» تسلیحات به اوکراین را متوقف کند و تاکید دارد که ادامه چنین روندی درگیری‌ها و خصومت‌ها میان روسیه و اوکراین را طولانی‌تر می‌کند.

«دونالد ترامپ» در رابطه با ائتلاف ناتو، از کشور‌های اروپایی به دلیل عدم تحقق مخارج نظامی آن انتقاد کرده و زنگ خطر را با اظهاراتی مبنی بر اینکه اگر این کشور‌ها بودجه لازم را تامین نکنند، از آنها «در برابر حملات احتمالی روسیه» دفاع نخواهد کرد، به صدا درآورده است.

رئیس‌جمهور سابق آمریکا یکی از منتقدان سرسخت کمک‌های واشنگتن به کی‌یف است و بار‌ها تمایل خود را برای خاتمه جنگ اوکراین ابراز کرده است.

ترامپ بار‌ها در وعده‌های انتخاباتی خود تاکید کرده است که اگر رئیس‌جمهور شود، در عرض ۲۴ ساعت و حتی پیش از مراسم تحلیف به جنگ اوکراین خاتمه خواهد داد. البته برخی از تحلیلگران نظامی و رسانه‌های غربی گمانه‌زنی می‌کنند که رئیس‌جمهور سابق آمریکا شاید این اقدام را با واگذاری برخی قلمرو‌های اوکراینی به روسیه انجام دهد؛ اقدامی که برای رئیس‌جمهور اوکراین خوشایند نیست.

در آستانه انتخابات پنجم نوامبر (۱۵ آبان)، نتایج نظرسنجی‌ها حاکی از رقابت کاملا نزدیک میان نامزد‌های دموکرات و جمهوری‌خواه در ایالت‌های کلیدی بوده، اما با این حال، «کامالا هریس» اندکی از رقیب خود «دونالد ترامپ» در سطح ملی پیشتاز است.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.