جعفرنژاد به مناسبت روز ملی انار گفت: باغات انار استان آذربایجان شرقی عمدتاً در شهرستانهای جلفا، خداآفرین، میانه و هوراند قرار دارند.
وی با بیان اینکه شهرستان جلفا با ۵۷۷ هکتار ۷۰ درصد از سطح باغات و ۸۲ درصد از محصول انار تولیدی استان را به خود اختصاص داده است گفت: شهرستان خداآفرین نیز با ۱۷۷ هکتار، میانه با ۳۶ هکتار و هوراند با ۹.۴ هکتار در رتبههای بعدی قرار دارند.
جعفرنژاد با بیان اینکه عمده ارقام انار در استان شامل ارقام بومی، گلو شاه، ساوه، ترش، خونین، ملس و آق شاور است افزود: متوسط عملکرد انار در استان ۱۲ تن در هکتار و در باغات شاخص به ۳۵ تن میرسد.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی ۰.۶ درصد از سطح باغات انار کشور را شامل میشود ادامه داد: انار به عنوان میوهای اختصاصی مناطق نیمه گرمسیری میتواند به عنوان محصولی صادرات با ارزش در بازارهای جهانی شناخته شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه صادرات انار و فرآوردههای آن به دلیل تقاضای بالا و قیمت مناسب در بازارهای جهانی منبع درآمد خوبی برای کشاورزان و تولیدکنندگان منطقه به شمار میروند گفت: فرآوری انار شامل تولید محصولات متنوعی نظیر آب انار، رب انار و دانه انار است که نه تنها نیاز بازار داخلی را تامین میکند بلکه به کشورهای مختلف نیز صادر میشود.
جعفرنژاد افزود: شرایط مناسب اقلیمی، خاک حاصلخیز و تکنیکهای کشاورزی مدرن در آذربایجان شرقی به ویژه در شهرستان جلفا کیفیت بالای میوه را تضمین میکند.
وی در پایان پیشنهاد داد برای بهبود تولید و صادرات انار در نمایشگاههای بینالمللی شرکت شود، دورههای آموزشی برای کشاورزان در زمینه کاشت و فرآوری انار برگزار شود، برندهای معتبر برای محصولات فرآوری شده ایجاد شود و بازارهای صادراتی جدید توسعه یابند.