هادی شه دوست شیرازی با تأکید بر اینکه استفاده از فناوریهای نوین نقش اساسی در بهبود زندگی شهری دارد، اظهار کرد: پیشرفت فناوری موجب شده در بسیاری از کشورها راهکارهای نوینی برای کنترل و بهبود وضعیت ترافیک ارائه شود.
به گفته او؛ معضل ترافیک همواره بهعنوان یکی از چالشهای مهم پیش روی خودروهای امدادی در کلانشهرها مطرح است؛ بهطورقطع هرچه زمان رسیدن نیروهای امدادی به محل حادثه کوتاهتر شود خسارت ناشی از آن نیز کمتر خواهد بود.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری شیراز گفت: درصدد پیدا کردن راهکاری اساسی بهمنظور کاهش زمان سفر خودروهای امدادی، ۲۷ تقاطع مهم و حیاتی هسته مرکزی شهر شیراز به سیستم هوشمند مدیریت فرماندهی چراغ راهنمایی مجهز شد و بهصورت هوشمند ترافیک ورودی به هر تقاطع را با اولویت عبور خودروهای امدادی و خدماترسانی در کمترین زمان ممکن به مددجویان، مدیریت میکند.
او یادآور شد: طرح هوشمندسازی تقاطعها باهدف کنترل ترافیک شهری بهوسیله اندازهگیری شرایط فعلی ترافیک و مدیریت هوشمند ترافیک در تقاطعهای صورت گرفته که خدماترسانی به خودروهای امدادی را با سبز کردن چراغهای راهنما در مسیر عبور این خودروها در اولویت قرار داده است.
شهدوست شیرازی افزود: در سامانه هوشمند تقاطعهای برچسبی بانام مسیر سبز فعال میشود که بهمحض درخواست توسط تکنسین اورژانس یا امدادگران آتشنشانی، مسیر سبز در سامانه فعال و چراغهای راهنمایی توسط همکاران مرکز کنترل ترافیک شهرداری، در صورت قرمز بودن به رنگ سبز تغییر کرده و تا رد شدن آمبولانس یا آتشنشانی به رنگ سبز باقی خواهد ماند تا در کمترین زمان ممکن خدمترسانی به مددجویان یا حادثه دیدگان انجام شود.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری شیراز در پایان تصریح کرد: عملیات هوشمندسازی تقاطعهای کلانشهر شیراز ادامه داشته و بهزودی ۳۰ تقاطع شهر شیراز بااعتبار بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال هوشمندسازی خواهد شد.