مسعود پزشکیان، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی «اساسنامه دانشگاه بینالمللی سوره» که در جلسه ۹۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است را برای اجرا ابلاغ کرد. به موجب این حکم، دانشگاه سوره، به دانشگاه بینالمللی سوره تبدیل شد.
محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه بینالمللی سوره در این باره در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و اساسنامه سوم دانشگاه سوره در سی سال گذشته، توسط رئیس جمهور تصویب و ابلاغ شد.
او ادامه داد: مجموعه ای از تغییرات در این اساسنامه اتفاق افتاد و شاید یکی از مهم ترین آنها حوزههایی باشد که برای دانشگاه تعریف شده و بحث فناوری هایی جدید در علوم میان رشته ای در حوزه های هنر، فرهنگ، رسانه، معماری و تبلیغ در نظر گرفته شد.
ساعی گفت: با صحبتهایی که در شورا انجام میشد، نظر شورا این بود که با توجه به ظرفیتی که در دانشگاه سوره وجود دارد، بتوان از این ظرفیت برای آموزش دانشجویان در جهان اسلام، کشورهای اسلام و به خصوص جبهه مقاومت بهره برد و از این جهت این مصوبه تصویب شد.
او بیان کرد: شاید تمام برنامههایی که در اساسنامه به آنها پرداخته شده تا یکی دو سال آینده به طور کامل اجرایی نشوند؛ اما در چند سال پیش رو این زمینه فراهم می شود که دانشگاه سوره بتواند هم به لحاظ پذیرش دانشجو و هم به لحاظ تاسیس شعب خارج از کشور، زمینه ای را برای تربیت افراد در کشورهای منطقه و جهان اسلام در حوزه های موضوعی خود فراهم کند.
رئیس دانشگاه بینالمللی سوره گفت: در این مصوبه بحث مربوط به این که دانشگاه سوره بتواند دفترچههای آموزشی مخصوص به خود را داشته باشد، مطرح است . تلاش این است در چند سال آینده دانشگاه شرح درس اختصاصی برای خود داشته باشد و این تدریس در سایر دانشگاه ها متفاوت است. این اجازه در اساسنامه داده شده که خود دانشگاه با هماهنگی وزارت علوم بتواند دفترچه های خاص خود را داشته باشد .
او توضیح داد: از برنامه های دیگر این است که دوره های کاراموزی و کارورزی برای دانشجویان داشته باشیم و آموزش تلفیقی از مباحث نظری و عملی باشد .
ساعی از تلاش برای راه اندازی دوره های کارشناسی ارشد پیوسته در دانشگاه سوره نیز خبر داد.
رئیس دانشگاه بینالمللی سوره گفت: اصلی ترین تغییری که ما برای خود تعریف کردیم، حفظ هویت مذهبی و انقلابی است. فضای آموزش هنر در سطح جهان به گونه ای است که شاید مقداری نگاه مقاومتی را تضعیف کند؛ اما ما می خواهیم این روحیه را تقویت کنیم.
به گفته او کشورهای همسایه، منطقه، مقاومت و جهان اسلام از کشورهایی هستند که دانشگاه سوره در این زمینه با آنها همکاری خواهد داشت.
بر اساس مصوبه این شورا و در ادامه مصوبه شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ دانشگاه غیر دولتی و غیرانتفاعی سوره به دانشگاهی بینالمللی با رسالتی خاص در حوزههای هنر، ادبیات، فرهنگ، رسانه، تبلیغ، ارتباطات، فناوریهای جدید خصوصاً رسانههای اجتماعی و خلاقیتهای نرمافزاری هنری و همچنین سایر فناوریهای پیشران و آیندهساز مرتبط با این حوزهها بهویژه در عرصههای فضای مجازی، هوش مصنوعی، بلاکچین و متاورس و نیز معماری و شهرسازی، برای آموزش و تربیت افراد در حوزههای گفته شده، معطوف به رفع نیازهای انقلاب اسلامی و جبهه جهانی مقاومت در داخل و خارج از کشور تبدیل میشود.
بر این اساس، دانشگاه سوره از تاریخ تصویب این اساسنامه، مؤسسهای مستقل ذیل سازمان تبلیغات اسلامی و مرتبط با حوزه هنری انقلاب اسلامی و محل تربیت سرمایه انسانی فاخر برای جبهه انقلاب اسلامی در سطح داخلی و بینالمللی خواهد بود و بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر مبنای قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مفاد اساسنامه حاضر و سایر قوانین و مقررات نظام آموزش عالی کشور، اداره میشود و با کمک و حمایت بخشهای مرتبط دولتی، سازمانها، دستگاهها و نهادهای انقلابی جمهوری اسلامی ایران، خصوصاً سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری انقلاب اسلامی، اهداف و وظایف مصوب در این اساسنامه را دنبال خواهد کرد.
خبرنگار: فاطمه کربلایی