رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: اجرای قوانین توسعه‌ای و ارتقای زیرساخت‌ها در جزایر سه‌گانه، حق حاکمیت ایران بر جزایر خود در خلیج فارس را تقویت کند.

بابک نگاهداری، در خصوص بیانیه پایانی نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس مبنی‌بر پایان اشغال جزایر سه‌گانه از سوی ایران، گفت: حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بر جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی امری محرز و مسلم است و ادعا‌های مطرح شده در بیانیه نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس علاوه بر دخالت در امور داخلی کشورمان، تلاشی واهی در جهت نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران نیز محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به چرایی اتخاذ چنین موضعی از جانب کشور‌های عضو اتحادیه اروپا بیان کرد: کشور‌های عضو اتحادیه اروپا که در جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و لبنان حضوری غیر قابل انکار داشته‌اند و با تمام توان مشغول تجهیز تسلیحاتی رژیم صهیونیستی بوده‌اند، اکنون در تلاش اند تا علاوه بر ایجاد یک پوشش سیاسی برای مشارکت خود در نسل‌کشی فلسطینیان و قتل عام مردم لبنان، در اقدامی انحرافی، ذهن ملت‌ها و توان سیاسی دولت‌های منطقه را متوجه موضوع دیگری کنند که خود بیش از هرکسی نسبت به بی‌اساس بودن آن واقف هستند.

نگاهداری افزود: غربی‌ها در صدد آن هستند تا با وارد کردن فشار‌های چند بعدی بر کشورمان، ایران را وادار به پذیرش خواسته‌های سیاسی و امنیتی خود در مسائل مختلفی نظیر محور مقاومت، جنگ غزه و لبنان و برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشورمان کنند که البته بی تردید راه به جایی نخواهند برد.

وی اقدامات و بیانیه‌های کشور‌های حاشیه خلیج فارس در خصوص جزایر سه‌گانه را بازی در زمین دشمنان جمهوری اسلامی ایران دانست و یادآور شد: یک روی سکه مباحث مطرح شده در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی، حرکت در مسیر طرح شکست خورده انزوای ایران براساس ابزار‌های متوهمانه ژئوپلیتیکی است و روی دیگر آن اقدامی در جهت تامین امنیت کریدور صهیونیستی آی‌مک، به عنوان مسیری در جهت تامین منافع اقتصادی این رژیم و حذف پروژه کمربند راه برمبنای منافع اقتصادی جمهوری اسلامی ایران است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه حق حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بر جزایر سه‌گانه، امری ثابت شده است، تاکید کرد: چنین حقی براساس قوانین بین‌المللی کاملا معتبر و غیر قابل خدشه است و اسناد و مدارک تاریخی هم بر آن اذعان دارد و کشور‌های تازه تاسیس قادر به تحریف آن نخواهند بود.

وی در خصوص اقدامات قانونی در مقابله با این بیانیه و بیانیه‌های مشابه آن، تصریح کرد: ماده ۶۱ برنامه هفتم پیشرفت، دولت را مکلف کرده است تا نسبت به فعال‌سازی حداکثری ظرفیت‌های متنوع شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان با محوریت جزایر مربوط، با تأکید بر استقرار و ارائه خدمات برتر در سطوح محلی، ملی و فراملی اقدام کند. 

نگاهداری توضیح داد: برای رسیدن به این اهداف، دولت مکلف است با در نظر گرفتن نظام حمل‌ونقل، آماد و پشتیبانی و خدمات بازرگانی و توسعه مؤثر زیرساخت‌های انرژی و ارتباطات، صنعت و معدن و ایجاد و توزیع خدمات اجتماعی شامل آموزش‌عالی، درمانی، فرهنگی، ورزشی و شناسایی و گسترش ظرفیت قلمرو‌های گردشگری و اقامتی و اقتصاد دریا محور اقدام کند. ضمن آنکه سازمان و وزارت کشور مکلف شده‌اند تا گزارش عملکرد این بند را هر شش‌ماه یک‌بار به مجلس ارسال کنند.

نگاهداری با اشاره به سایر بند‌های برنامه هفتم پیشرفت در خصوص اهمیت به موضوع جزایر سه‌گانه توضیح داد: البته مواد ۶۰ تا ۶۳ برنامه به اقتصاد دریامحور اشاره دارد که بر مبنای آن می‌توان در خصوص توسعه جزایر سه‌گانه ایرانی گام برداشت.

وی تاکید کرد: اجرای این قوانین توسعه‌ای برمبنای برنامه هفتم پیشرفت از سوی دولت محترم و ارتقای زیرساخت‌ها در جزایر سه‌گانه ایرانی و تقویت حضور سیاسی، اقتصادی و نظامی در این جزایر حق حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بر جزایر خود در خلیج فارس را تقویت می‌کند و پاسخی به یاوه‌گویی‌های بی‌اساس طرف‌های مقابل خواهد بود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان تاکید کرد: برگزاری جشنواره‌های ملی و مذهبی با حضور اقوام مختلف ایرانی، ایجاد زیرساخت‌های بندری و ترانزیتی، تقویت پایگاه‌های نظامی و حتی برگزاری تور‌های مسافرتی بوم‌گردی در جزایر بخشی از سازوکار اجرایی در این زمینه خواهد بود.

نگاهداری در پایان با بیان اینکه تاریخ ایران، دیوانی مزین به شرافت مردان و زنان این سرزمین در حفظ کشور است، تاکید کرد: تا سردار سلیمانی‌ها، شهید همت‌ها، شهید باکری‌ها، ستارخان‌ها و باقرخان‌ها، در این کشور هستند اگر مجبور باشیم سر خواهیم داد ولی سرزمین نخواهیم داد، خاک خواهیم خورد ولی خاک نخواهیم داد. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۴ ۳۰ مهر ۱۴۰۳
قواره ۱۵۰ متری کن تقسیم بين ملت تا نفس کشی بیا جلو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۰ ۲۹ مهر ۱۴۰۳
هیچی نزدیک ۱۰۰ هزار از نوامیس این مملکت تو امارات گرفتار شبکه فساد و فحشا هستن تو میتونی نوامیس خودتو برای اونا پیشکش ببری تا دو سه روزی حرف جزایر خودشونو نزنن
Iran (Islamic Republic of)
محمدولایی بازنشسته
۲۳:۰۵ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
حتی پول بازنشسته های کشوری را که امسال دادیدبه گندم سال دیگر به جزیره بدهید
Iran (Islamic Republic of)
محمدولایی بازنشسته
۲۳:۰۵ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
حتی پول بازنشسته های کشوری را که امسال دادیدبه گندم سال دیگر به جزیره بدهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
حیوانات شبیه به انسان ، فقط زبان زور را می‌فهمند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
شتباه بزرگ وارد شدن به این تله هست

این سخن کشورهای مرتجع مثل پرونده هسته ای هست اشتباه ما بازکردنش هست !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
امارات رو ضمیمه خاک خودمون کنیم همه ی اینا تمام میشه میره........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
چرا اونجا امکانات برای مهاجرت مردم ایجاد نمی‌کنید که این امر تموم شه.اگه کل جزایر پر از مردم شه مسئله حل میشه.چرا همش دیر اقدام میکنید.شرایط سرمایه گذاری و اشتغال رو ایجاد کنید زودتر.زمین رایگان بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
شما چرا خواهان برگشت بعضی قطعه زمین ها از ایران جدا شده نمیش دولت امارت بحرین توهمین سال ها جدا شده چرا حرفی نمیزنین تا دهنشون بسته بش همین حالا هم با مستدنات مدارک محکم داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۸ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
به به وای چه بخور بخوری از بودجه این طرحها میشه چاپید. با سرمایه گذاری در محلی که امنیت وجودی اش در معرض تهدید و مناقشه است، نه امنیتش بالا می رود و نه گردشگر می آید.
چه نگاه متفکرانه و عمیقی دارد این عکس!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
آقای رییس پژوهش های مجلس لطفاً قصه نبافید. مسئله جزایر سه گانه در ابتدای انقلاب با طرح ادعاهای جعلی و مغایر با اسناد موجود توسط رژیم تازه تاسیس امارات به گوش رسید و با توجه به اهمیت بسیار بالای این جزایر برای کشور عزیزمان، حاکمیت ایران از حداقل بیست سال قبل که از نظر بنیه مالی و ارتباطات بین المللی در وضعیت مطلوبتری بودیم، بایستی اقدامات و برنامه های زیر ساختی و توسعه ای مناسب و وسیع را به موعد اجراء می گذاشت که این مهم صورت نگرفت.
اکنون تعلل جائز نیست و ضروری ست با اقدامات عاجل زیر ساختی، توسعه ای و جمعیتی و با هدف ارتقاء قدرت منطقه ای و حفظ منافع ملی، جبران مافات دو یا سه دهه گذشته صورت گیرد. ایران همیشه قدرتمندم آرزوست.
Iran (Islamic Republic of)
ح
۱۷:۲۷ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
ابوموسی را زیر ساختها توسعه پیدا کند بویژه با ساخت هتل ومراکز تفریحی و ورزشی میتوان دهن عبارات را بست بخصوص بارگذاری ماسبقه ورزش بویژه فوتبال تاسکونت درآن توسعه یابد حتی با طور های کردش گری قرارداد بست
Germany
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۸ مهر ۱۴۰۳
پایتخت ایران باید شیراز باشه ،همه چی درس میشه
آخرین اخبار