سید عباس عراقچی در ابتدای کنفرانس خبری با هاکان فیدان، همتای ترکیهای خود با اشاره به برگزاری نشست گروه ۳+۳ در استانبول ترکیه درباره موضوع قفقاز گفت: ما در این نشست اراده جمعی خود برای توسعه اقتصادی و تحکیم صلح و ثبات در منطقه را اعلام کردیم.
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: ما هیچگونه حد و مرزی برای توسعه روابط با ترکیه قائل نیستیم و بر گسترش روابط تاکید داریم.
او با بیان اینکه در دیدار همتای ترکیهای خود، درباره مسائل منطقه بحث و رایزنی کرده است، گفت: رویکرد رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در منطقه مورد قبول ما نیست و همه کشورها از جمله کشورهای اسلامی باید از ابزارهای اقتصادی و سیاسی خود برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی استفاده کنند.
عراقچی ادامه داد: احتمال بروز جنگ در منطقه یک احتمال جدی است و هیچکس در منطقه به جز رژیم صهیونیستی از این وضعیت سود نمیبرد و گسترش تنش در لبنان نگرانکننده است.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به شهادت «یحیی سنوار» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس توسط رژیم صهیونیستی و گرامیداشت یاد این فرمانده شهید مقاومت گفت: تجربه نشان داده که اینگونه ترورها هیچ خللی در مبارزه مشروع مردم فلسطین ایجاد نمیکند و آنها با انگیزه بیشتری مبارزه خود علیه اشغالگران را ادامه میدهند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: سال ۲۰۲۵ سال فرهنگی ایران و ترکیه نامگذاری شده است و برنامههای متنوعی در این زمینه داریم.
او با اشاره به رایزنیهای خود با وزیر امور خارجه و رئیسجمهور ترکیه گفت: در این دیدارها در ارتباط با تقویت امنیت مرزی، مبارزه با قاچاق، تقویت همکاریهای ۲ کشور در حوزه انرژی، تقویت تجارت مرزی، همکاریهای بانکی بین ۲ کشور، همکاری در حوزه کشاورزی و استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای رایزنی و گفتوگو کردیم.
عراقچی افزود: همچنین در این دیدارها بر برگزاری منظم شورای عالی همکاری ایران و ترکیه و کمیسیون مشترک اقتصادی ۲ کشور تاکید کردیم.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه این نشست گفت: از ابتدای جنگ کمکها به نوار غزه را افزایش دادهایم. تا کنون ۸۴ تن مواد غذایی به نوار غزه ارسال کردهایم و میخواهیم این روند را ادامه دهیم، اما به دلیل بسته بودن گذرگاه رفح تنها روزی ۳۰ کامین وارد غزه میشود.
وی ادامه داد: با گروههای حماس درباره آتسبس صحبت کردیم؛ اما شخص نتانیاهو تمایلی به آتشبس ندارد و موضوع مهم دیگر این بود که وحدت ملی بین فلسطینیها در تمامی گروهها ایجاد شده و ما با وزیر امور خارجه ایران نیز درباره سازش و وحدت ملی فلسطینیها صحبت کردیم.
فیدان گفت: ما از مصر برای مشارکت با ترکیه برای دستیابی به وحدت ملی فلسطینیها تشکر میکنیم و اگر این وحدت بیشتر شود موضعگیریها نیز علیه صهیونیستها بهتر خواهد شد.
عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه این نشست گفت: حماس یک واقعیت بزرگ در فلسطین است و پس از یکسال از نسلکشی و جنایات صهیونیستها در غزه، حماس همچنان زنده و پا برجا است و ملاقات ما نشانگر آن است که گروه حماس قابل حذف نیست و به حرکت خود ادامه میدهد.
عراقچی درباره صحبتهای خود با مقامات کشورهای منطقه اظهار کرد: این صحبتها نشان داد یک همبستگی کامل در منطقه با موضوع آرمان فلسطین وجود دارد. محکومیت کامل اقدامات صهیونیستها میان کشورهای منطقه وجود دارد و همه معتقدیم که این جنایانت و نسلکشیها باید خاتمه پیدا کند و صهیونیستها باید محکوم شوند.
وی تاکید کرد: همانطور نگرانیهایی درباره فراگیر کردن جنگ وجود دارد و همه کشورهای منطقه هوشیار هستند که نگذارند صهیونیستها به این مسیر حرکت کنند و ما خواهان توقف حملات و جنایات صهیونیستها برای بر قراری آتسبس هستیم، اما جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه موضوع و اقدامی کاملا آماده خواهد بود.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: همه کشورها اعلام کردند که اجازه نمیدهند از خاک آنها علیه ایران اقدامی انجام شود و مجموعه تلاشهایی برای تدارک اجلاس سران در حال انجام است و صدای منطقه اکنون رساتر از همیشه برای مردم فلسیطین به گوش میرسد.
وی در انتها گفت: مواضع ترکیه و ما در خصوص فلسطین همواره قابل تقدیر بوده و اکنون نیز همینگونه است و این مواضع توسط رئیسجمهور و وزیر خارجه ترکیه بارها تاکید شده است. اما اکنون صدای بین المللی و منطقهای بیشتر از گذشته در حمایت از مردم فلسطین به گوش میرسد.