محمود صحرایی این دستاورد را نتیجه فعالیت مستمر اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در مناطق عشایری استان و ارائه آموزشها و خدمات علمی و فنی به دامداران پرورش دهنده گوسفند ذکر کرد.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی استان اردبیل افزود: طی چهار سال اخیر بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در راستای عمل به شعار سال با مشارکت ۲۰ نفر از گلهداران استان به ظرفیت ۴ هزار رأس دام مولد داشتی در قالب سامانههای افزایش بهرهوری پرورش و تولید گوسفند مغانی اقدام به انتقال گامبهگام یافتهها و دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات علوم دامی در موضوعات مختلف از قبیل مدیریت پرورش، تغذیه، تولید مثل، بهداشت و بیماریها در مناطق عشایری مغان کرده است.
به گفته او، تولید بره عامل اصلی نوسازی و جوانسازی گلههای مولد داشتی و حفظ و پایداری تولید در سامانه عشایری پرورش گوسفند مغانی محسوب میشود و چندقلو زایی نقش موثری در این دارد.
صحرایی تولید بره را منبع اصلی درآمد گلهداران عشایری عنوان کرد و افزود: بره زایی و زاد و ولد گلههای گوسفند به خصوص به شکل چندقلوزایی، نقش مؤثری در تولید گوشت قرمز و ایجاد امنیت غذایی دارد.
او هدف از انتقال یافتهها و دستاوردهای شاخص بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به گلهداران را بهبود وضعیت پرورش گوسفند نژاد مغانی در مناطق عشایری با هدف افزایش تولید گوشت قرمز و اقتصادی کردن پرورش گوسفند و بره عنوان کرد.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی استان اردبیل همچنین اظهار کرد: اقدامات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل اثربخشی مطلوبی در زمینه افزایش میزان دوقلوزایی و ارتقای بازده تولید بره داشته که نتیجه آن افزایش بازدهی تولید بره از ۷۰ درصد به ۱۱۰ درصد در گله زیرپوشش در مناطق تحت مطالعه عشایرنشین مغان است.