پاک شدن سریعتر زمین و آسان شدن عملیات شخم برای کشت محصول جدید، سبب شده کشاورزان در پایان فصل برداشت به روش اشتباهه آتش زدن بقایای گیاهان در مزارع خود روی بیاورند.

شیرمحمد شیر محمدلی معاون فنی جهاد کشاورزی گنبدکاووس گفت: آتش زدن بقایای گیاه باعث از بین رفتن مواد آلی خاک، آلودگی زیست محیطی و کاهش حاصلخیزی و نفوذ پذیری خاک می‌شود در حالی که مهمترین اثر نگه داشتن کاه و کلش در زمین‌های زراعی حفظ رطوبت خاک است.

او گفت: کاه و کلش باقی مانده از گیاهان موجب کاهش تبخیر و درجه حرارت محیط می‌شود و نور را به سمت ریشه گیاه منعکس می‌کند و به این ترتیب نور به ریشه گیاه می‌رسد.

او بالا رفتن درجه حرارت خاک را عامل تغذیه نامناسب ریشه گیاه دانست و افزود: زمانی که درجه حرارت خاک بالای ۲۵ درجه شود، فعالیت میکروبی خاک کاهش یافته و ریشه گیاه تغذیه مناسبی نخواهد داشت.

برچسب ها: آتش زدن ، خاک کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.