سید ابوالقاسم موسوی سالهای اولیه زندگی و دوران کودکی را بهعنوان طلاییترین زمان برای آموزش مفاهیم محیط زیست دانست و گفت: برهمین اساس مرکز آموزش محیطزیست و تربیت محیطبان در بخش آموزش رسمی محیط زیست طرح مطالعاتی آموزش ملی محیطزیست در کتب درسی تمام مقاطع تحصیلی را با بهرهگیری از اساتید مجرب آغاز کرده است که با اجرایی شدن این طرح، مطالب مهم محیطزیستی بسته به پایه تحصیلی با موضوعات روشها و مفاهیم جذاب و اثربخش در کتب درسی دانشآموزان درج خواهد شد.
رئیس مرکز آموزش محیطزیست و تربیت محیطبان افزود: مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیطبان با همکاری دفتر موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی و تعامل با دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش نسبت به برنامهریزی و اجرای طرح اردوهای علمی-آموزشی در قالب بازدید از موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی پارک طبیعت پردیسان تدارک دیده است.
وی آشنایی دانشآموزان با عناصر طبیعت و تنوع زیستی و شناخت مفاهیم محیط زیستی را یکی از کارکردهای موزه تنوع زیستی برشمرد و افزود: علاوه بر این، یادگیری چگونگی کمک به حفظ و نگهداری از گونههای گیاهی و جانوری همچنین ایجاد انگیزه و نشاط همراه با یادگیری در محیط موزه، از اهداف طرح بازدید دانشآموزان از موزه تاریخ طبیعی و تنوعزیستی است.
موسوی مخاطبان اصلی اجرای «طرح تربیت نسل محیطزیستی» را دانشآموزان گروه سنی پیشدبستان تا دوره اول متوسطه عنوان کرد و گفت: دانشآموزان در این طرح، با تنوع زیستی، آب، خاک و پسماند، هوا و انرژی همچنین نقش خود در خانواده به عنوان همیار محیط زیست آشنا میشوند.
وی زمان اجرای این طرح را همزمان با آغاز هفته کودک تا پایان سال تحصیلی بهصورت مستمر اعلام کرد و گفت: با توجه به تعداد بالای دانشآموزان، مقرر شده تا بهمنظور اثربخشی مطلوب اجرای طرح و ارائه آموزشهای مفید نسبت به برنامهریزی بازدید و حضور دانشآموزان بهصورت مدرسهای و در گروههای ۵۰ و ۷۰ نفره اقدام شود.
موسوی در پایان اظهار کرد: بر همین اساس از همکاران و کارشناسان شاغل در معاونتهای تخصصی سازمان حفاظت محیطزیست که تمایل به آموزش در حوزههای مختلف تخصصی خود را دارند، دعوت میشود تا با نذر وقت و دانش در این حوزه، گامی مهم در اعتلای آموزش همگانی محیط زیست کشور بردارند تا انشاءالله شاهد تربیت نسلی دوستدار محیط زیست، مسئولیتپذیر و آگاه به مفاهیم محیطزیست باشیم.