مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۸ سد در حال مطالعه، ساخت و بهره‌برداری در سطح استان داریم.

آرش مصلح با بیان اینکه در سطح این استان ۱۲ سد در حال مطالعه داریم گفت: سه سد در حال بهره‌برداری در استان وجود دارد. 
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گفت: همچنین سه صد در این استان در حال اجرا و ساخت است.
 
مصلح اضافه کرد: این سد‌ها قرار است که سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب را برای شرب، صنعت، کشاورزی و... ذخیره کنند.
 
مصلح ادامه داد: استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از معدود استان‌های کشور است که از اواخر فروردین تا آبان ماه تقریبا بارندگی ندارد بنابراین نیازمند ذخیره آب‌ها است تا بتواند در مواقع نیاز استفاده کند.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان گفت: میزان ذخیره آب سدهای این استان به یک میلیارد و ۲۱۹ میلیون متر مکعب رسیده است.

وی افزود: این آمار شامل ۷۲۳ میلیون متر مکعب آب در سد چم‌شیر، ۴۹۵ میلیون متر مکعب در سد کوثر و یک میلیون متر مکعب در سد شاه‌قاسم است.

در خصوص سه سد بزرگ استان بیشتر بدانید:

سد چم‌شیر: این سد با ظرفیت عظیم ۲.۳ میلیارد متر مکعب و ۷۲۳ میلیون متر مکعب آب ذخیره‌شده، یکی از مهم‌ترین سدهای کشور است که سال گذشته افتتاح شده و وظیفه تأمین آب کشاورزی در استان‌های جنوبی را بر عهده دارد. هرچند میزان فعلی ذخیره آن قابل توجه است، اما هنوز فاصله زیادی تا ظرفیت کامل آن وجود دارد.

سد کوثر که ظرفیت ۵۸۰ میلیون متر مکعب دارد، مسئولیت تأمین آب برای بیش از ۲.۵ میلیون نفر در پنج استان جنوبی ایران از جمله بخشی از شهرستان گچساران را برعهده دارد.

سد چم‌شیر که یکی از بزرگ‌ترین سدهای استان کهگیلویه و بویراحمد است، نقش محوری در تأمین آب کشاورزی استان‌های جنوبی ایران دارد. این سد که در حال حاضر ۷۲۳ میلیون متر مکعب آب ذخیره کرده است، با ظرفیت کامل ۲.۳ میلیارد متر مکعب خود یکی از مهم‌ترین منابع تأمین آب برای کشاورزی مناطق جنوبی محسوب می‌شود.

سد شاه‌قاسم: هرچند این سد با ظرفیت ۹ میلیون متر مکعب نسبت به دیگر سدها کوچکتر است، اما با ذخیره یک میلیون متر مکعب آب، نقش مهمی در آبیاری اراضی اطراف یاسوج و تأمین آب شرب این شهر دارد. همچنین به عنوان زیستگاه پرندگان و منطقه‌ای گردشگری نیز اهمیت دارد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.