چهارمحال و بختیاری مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: امسال از طریق اعتبارات ارزش افزوده بالغ‌بر ۱۴ میلیارد تومان برای بازگشایی ایلراه‌ها تخصیص داده شد.

محمد محمودی با بیان اینکه منطقه‌ای که عشایر در آن اسقرار پیدا می‌کنند، فاقد جاده آسفالتی و امکانات مهندسی است و رفت و آمدشان از طریق ایل‌راه‌های عشایری صورت می‌گیرد، اظهار کرد: همه ساله امور عشایر برای بازگشایی ایل‌راه‌های عشایری از طریق پیمانکاران بخش خصوص این جاده‌ها را بازگشایی می‌کند.

وی با اشاره به خریداری دو دستگاه لودر برای بازگشایی ایل‌را‌های عشایری استان، بیان کرد: امسال بخش اندکی از بازگشایی ایل‌راه‌ها به بخش خصوصی واگذار و عمده کار از طریق دستگاه‌های اداره‌کل امور عشایر صورت گرفت.

محمودی با اشاره به اینکه پروژه‌های عمرانی متعددی در سال جاری برای عشایر استان انجام شد، افزود: جاده پنبه‌کال یکی از مطالبات دیرینه و مجدانه عشایر کوهرنگ بود چراکه با احداث این جاده، یک ساعت و نیم از مدت زمان جاده ارتباطی به استان خوزستان کاهش و ۱۲۰ کیلومتر نزدیک‌تر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ایل‌راه پنبه‌کال قدمت دیرینه‌ای برای عشایر شهرستان کوهرنگ دارد، تصریح کرد: به دلیل نبود اعتبار، این پروژه انجام نمی‌شد، خوشبختانه امسال بالغ‌بر ۱۳ میلیارد تومان اعتبار برای شروع مجدد این پروژه اخذ شد و هم‌اکنون با مشخص شدن پیمانکار هفت کیلومتر از این ایلراه احداث شده است.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پل گزستان بر روی رودخانه بازفت که جاده ارتباطی بخش بازفت به مناطق سه‌جو، گاوشیر و بادام شیرین و مرز استان خوزستان بوده قرار گرفته است، گفت: یکی از گروه‌های جهادی با پشتیبانی اداره‌کل امور عشایر استان حدود پنج میلیارد تومان از اعتبارات ارزش افزوده در اختیار گروه قرار داده و ۱۳کیلومتر جاده ایلراه عشایری در جایی که هیچ جاده‌ای وجود نداشت، ایلراه عشایر احداث شد به طوری‌که ماشین سواری نیز می‌تواند از این مناطق عبور کند.

محمودی بیان کرد: پل گزستان یکی از نیاز‌های اساسی عشایر بود که به دلیل نبود اعتبار چندین سال متوقف شده بود، در سال جاری ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پایه‌های این پل اخذ و با مشخص شدن پیمانکار، هم‌اکنون ۸۰ درصد پایه‌های آن احداث شده است.

محمودی با اشاره به آبرسانی به منطقه بناب و سه‌جو که منطقه عشایری محرومی است، گفت: عشایر آن منطقه با مشکل آب آشامیدنی مواجه بودند و به دلیل صعب‌العبور بودن منطقه آبرسانی با تانکر انجام می‌شد.

وی گفت: تکمیل پایه‌های پل قلعه درویش نیز با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال در حال انجام است و بالغ‌بر ۷۰ درصد پیشرفت پروژه انجام شده است.

محمودی اضافه کرد: در راستای بهبود خدمات‌رسانی به عشایر زحمتکش چهارمحال و بختیاری و برخورداری دام سبک عشایر در مناطق قشلاقی استان خوزستان و درون کوچ مستقر در استان، مراحل ذخیره سازی نهاده دامی خام جو محلی به مقدار بیش از ۴۰۰ تن و تولید خوراک دام تخصصی ویژه دام سبک عشایر به مقدار بیش از هزار و ۷۰۰ تن توسط اتحادیه عشایری استان در دستور کار قرار گرفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.