شاکر‌ نژاد نوشت: مدت‌هاست که همه سنجش‌ها نشان می‌دهد کماکان مرجعیت خبری اکثریت مردم ایران در داخل مرز‌ها، رسانه ملی است.

در روز‌های گذشته که نظرسنجی ایسپا درباره وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، دستمایه تلاش برخی سایت‌ها و کانال‌های خبری برای تحریف، القای برداشت‌های جهت‌دار و ناصحیح درخصوص مرجعیت رسانه ملی شده است.

علی ربیعی نیز در توئیتی دست به نقد مرجعیت خبری صداوسیما در کشور زده است که با واکنش رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما همراه شد. 

 محسن شاکری‌نژاد، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما در واکنش به نقد علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور، در صفحه شخصی‌اش در ویراستی نوشته است: «جناب آقای دکتر ربیعی، مدت‌هاست که همه سنجش‌ها نشان می‌دهد کماکان مرجعیت خبری اکثریت مردم ایران داخل مرز‌ها رسانه ملی است. در‌این‌زمینه، چنانچه نظرسنجی‌های مرکز تحقیقات صداوسیما را قبول ندارید، می‌توانید به نظرسنجی ایسپا در‌این‌زمینه مراجعه بفرمایید. البته توصیه می‌شود به اصل نظرسنجی ایسپا رجوع کنید.» 

عضو هیئت‌علمی و استاد دانشگاه صداوسیما در ادامه اضافه کرده است: «قضاوت برمبنای مطالب مندرج در سایت‌ها و کانال‌های جهت‌دار فضای مجازی ممکن است حتی یک استاد دانشگاه با سوابق طولانی اجرایی و امنیتی را دچار خطای تحلیلی نماید. جهت استحضار، ایسپا جوسازی سایت‌ها و کانال‌های فضای مجازی در استناد به نظرسنجی اخیرش را غیرعلمی و غیرقابل‌تعمیم به عموم جامعه ایران اعلام کرد.» 

رسانه ملی
گفتنی است که علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور در صفحه شخصی‌اش در ایکس نوشته بود: «مدت‌هاست که همه سنجش‌ها و شواهد نشان می‌دهد که متأسفانه مرجعیت خبری از داخل کشور به بیرون مرز‌ها انتقال یافته است. سنجشی که اخیرا ایسپا درمورد استفاده از فیلم‌ها و سریال‌های موردعلاقه مخاطبین منتشر کرده، حاکی از آن است که علاقه به محتوا‌های تفریحی و تماشای فیلم نیز، دیرزمانی است که به تولیدات خارج از مرز‌های ایران سوق پیدا کرده است. آیا وقت آن نرسیده که در سیاست‌های خبری رسانه‌ای فرهنگی و سینما تجدیدنظر شود؟» 

ذکر این نکته ضروری است که در گزارش‌های منتشره برخی پایگاه‌های خبری به بخشی از نظرسنجی فوق اشاره شده، ازجمله آنکه دانشجویان موردپرسش، بخش عمده‌ای از اوقات فراغت خودشان را صرف گشت‌وگذار در فضای مجازی می‌کنند و اساساً تماشای فیلم و سریال جایگاه قابل‌توجهی در پر کردن اوقات فراغت دانشجویان دانشگاه‌های دولتی ندارد و از اندک دانشجویانی که اعلام کرده‌اند در اوقات فراغت خود فیلم و سریال تماشا می‌کنند، پرسیده شده که از چه منبعی فیلم و سریال تماشا می‌کنند که نتایج نشان داده پاسخگویان بیشتر ازطریق دانلود و تماشا از سایت‌های اینترنتی و بعد، پلتفرم‌های نمایش داخلی و خارجی بیننده فیلم و سریال‌اند و تلویزیون در رتبه چهارم قرار دارد.

 مرکز تحقیقات پیش‌تر در پاسخ، به ذکر این توضیح پرداخته است که اساساً الگوی مصرف رسانه‌ای یک قشر خاص مثل دانشجویان، قابل‌مقایسه با عموم مردم و تعمیم به تمام جامعه ایران نیست و حتی خود ایسپا بعداز این شیطنت رسانه‌ای اعلام کرد که این نظرسنجی از ۲۲۵۰ نفر دانشجو انجام شده و نتایج آن قابلیت تعمیم به کل جامعه را ندارد.

این در حالی است که در فروردین‌ماه، یعنی چند روز قبل‌از اجرای این نظرسنجی دانشجویی، ایسپا در یک نظرسنجی از عموم مردم (نه یک قشر خاص مثل دانشجویان) میزان مخاطب رسانه ملی را حدود ۷۰ درصد اعلام کرده بود؛ اما هیچ‌کدام از سایت‌های مذکور اشاره‌ای به آن نداشتند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
دکتر
۰۹:۱۰ ۲۰ مهر ۱۴۰۳
دقیقا همینطور هست ، ممنون از رسانه ملی که اخبار جهان رو با واقعیت به سمع مردم میرسونن ، مردم گول شبکه های غیر ملی و غربی رو نخورین بدبخت میشین ها، فردا نگین این همه بدبختی از کجا میاد برامون ها ، گفته باشم ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۳
خودشونو گفتن ،
Iran (Islamic Republic of)
Ali
۰۸:۵۸ ۲۰ مهر ۱۴۰۳
رسانه ملی: رسانه زوری رسانه تحمیلی و بی خاصیت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۲۰ مهر ۱۴۰۳
تلوزیون نگاه نکنیم هم آرامش اعصاب خواهیم داشت هم قلب ومغزمون سالم میمونه واهمه مهمتره عمرمون خیلی خیلی اضافه میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۲۰ مهر ۱۴۰۳
آهان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۲۰ مهر ۱۴۰۳
هم داخلی هم خارجی
Italy
ناشناس
۰۸:۰۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۳
خوش خواب باشید..همین طوری بخوابید خیلی عالیه
United States of America
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۳
بله درست است اما بعضی خبر های مهم و کلیدی از رسانه های خارجی واز طریق اینترنت پخش میشود وبعد اخبار داخلی آن را پخش میکند وقتی خبر مال کشور ما است چرا اول خارجی ها بگویند وبعد داخلی ها بعضی وقتا میدل ایست ای خبرهایش خیلی جلوتر از رسانه ملی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۸ ۲۰ مهر ۱۴۰۳
اصلاً کی تلویزیون نگاه می‌کنه...
آخرین اخبار