سید عماد شاهرخی امروز با اشاره به سطح زیر کشت سبزی و صیفی استان اظهار کرد: سطح زیر کشت سبزی و صیفی استان ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار است و از این میزان سالانه ۶۵۰ هزار تن محصول برداشت میشود.
به گفته وی عمده و راهبردیترین محصول سبزی و صیفی در استان سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان سطح زیر کشت سیبزمینی را ۴ هزار و ۳۳۰ هکتار عنوان کرد و گفت: برداشت سالانه سیبزمینی از اراضی استان ۱۹۵ هزار تن است، میانگین عملکرد سیبزمینی ۴۵ تن است.
شاهرخی بیان کرد: به دلیل شرایط مناسب آبوهوایی کشت سیبزمینی در استان هم تابستانه و هم زمستانه است.
وی با اشاره به اینکه از ۴ هزار و ۳۳۰ هکتار کشت سیبزمینی در استان یک هزار هکتار در مناطق گرم جنوبی استان در بهمن کشت و در اسفندماه برداشت میشود، گفت: در کشت زمستانه ۴۰ تا ۵۰ در صد در مصرف آب صرفهجویی میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از صحبتهای خود به اقدامات انجام شده برای تولید محصول سالم همچنین افزایش تولید اشاره کرد و افزود: توسعه و ترویج کودهای ریزمغذی که مقدار زیادی بهصورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار گرفته است از اقدامات انجام شده است.
به گفته شاهرخی توسعه و ترویج نوار تیپ در راستای کاهش مصرف آب هم از دیگر اقدامات انجام شده است که در این زمینه نیز مقدار قابلتوجهی نیز بهصورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی گفت: معرفی و توسعه ارقام جدید در جهت افزایش عملکرد در واحد سطح از دیگر کارهای انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: در دو سال گذشته از طرف سازمان حفظ نباتات کشور و معاونت زراعت دو نفر کارشناس بهصورت تصادفی از محصول تولیدی سیبزمینی، خیار، گوجه و پیاز استان برای بررسی میزان نیترات موجود ۱۵۰ نمونهگیری انجام میشود که خوشبختانه موردی که بالاتر از استاندارد باشد مشاهده نشده و بسیار پایینتر از استاندارد است.