سید رسول موسوینژادیان گفت: این طرح با حمایت مالی انجمن هنرهای نمایشی استان فارس با همراهی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و ادارهکل هنرهای نمایشی کشور و انجمن هنرهای نمایشی ایران اجرا شده است.
او بیان کرد: هدف طرح شهید آوینی، تقویت و حمایت از گروههای نمایشی فعال، کشف استعدادهای نسل جدید و استمرار اجراهای عمومی نمایشی در گستره جغرافیایی کلیه شهرستانهای استان است که از تولید آثار جدید در بخشهای نمایش خیابانی و نمایش صحنهای، از طرح تا تولید و تا اجرای عمومی را دربر میگیرد.
معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس افزود: به همین جهت از گروههای نمایشی سراسر استان دعوت شد تا درخواست خود را به همراه مدارک لازم طبق اولویتهای موضوعی و شرایط بر اساس زمانبندی فراخوان به کارشناس تئاتر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تحویل دهند.
او با بیان اینکه آثار بر اساس اولویتهای موضوعی و طبق سرفصل طرح قرارگاه شهید آوینی انتخاب شدند، گفت: کارهای منتخب با عناوینی از جمله ضرورت افزایش جمعیت و تقبیح سقط جنین، خدمات پیشرفت نظام و خدمات خاص دولت انقلابی، نقش مقاومت در مقابله با استکبار و رژیم صهیونیستی، افشای فتنه ۱۴۰۱، بخش فلسطین و غزه، ارزشهای دفاع مقدس (با محوریت شهدای استان فارس) و شهدای مظلوم حادثه تروریستی حضرت شاهچراغ (ع) با بهرهگیری از مفاهیم و جلوههای تاریخی، دینی، فرهنگی و آداب و سنتهای منطقهای و بومی هستند.
موسوینژادیان با بیان اینکه آثار متقاضیان توسط شورایی متشکل از نمایندگان انجمن هنرهای نمایشی استان فارس و کارشناسان مجرب ادارهکل بررسی و انتخاب شدند، گفت: این آثار در دو بخش خیابانی و صحنهای با اولویت تولیدات آثار حوزه دفاع مقدس با محوریت شهدای استان فارس و تولیدات جدید استان در سال ۱۴۰۳ انتخاب شدند ضمن اینکه این آثار قبلا توسط هیچ گروهی اجرا نشده و در قالب و گونههای مختلف نمایشی هستند.
او با تصریح اینکه ایدهها و شیوههای اجرایی خلاقانه و نو نیز در اولویت پذیرش آثار قرار داشت، گفت: در بخش تئاتر صحنهای حمایت سه عنوان نمایش از شهرستانهای ممسنی، مرودشت و قیروکارزین و دو عنوان نیز به هنرمندان شیراز اختصاص داده شده است.
معاون ارشاد فارس با بیان اینکه در بخش تئاتر خیابانی، کارگردانها و هنرمندان شهرستانها پررنگ ظاهر شدند و هر پنج اثر منتخب به شهرستانهای استان اختصاص یافت، این نکته را یادآور شد که آثاری که قبلا از نهادهای عمومی و دولتی حمایت دریافت کردهاند، از شمول حمایت قرارگاه شهید آوینی خارج شدهاند.
او، آثار پذیرفته شده طرح شهید آوینی را اعلام کرد و گفت: بخش صحنهای شامل «کرخه و دز» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی سعیدیان از ممسنی، «دی آل» به نویسندگی و کارگردانی مجتبی حسینی قیری از قیر و کارزین، «بی مرگی» به نویسندگی اصغر گروسی و کارگردانی محمد امین محمدی از شیراز، «شبیه پدر» به نویسندگی حسین فدایی حسین و کارگردانی مهدی حاصلپور از مرودشت، «سفید و سیاه» به نویسندگی علی پر گشا و کارگردانی سعید نظری از شیراز هستند.
معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس در پایان آثار بخش خیابانی را، «بودن یا نبودن» به طراحی و کارگردانی اسماعیل سعیدیان از ممسنی، «روزی روزگاری» به نویسندگی محبوبه نامجو و کارگردانی محمد صادق نامجو از مرودشت، «از تفرقه تا تفاهم» نوشته سید مهدی فرجامی و کارگردانی فرامرز توکلی، «دوماد چینی چی نی» نوشته و کارگردانی صمد مستفیضی از استهبان، «بیف استراگانوف» به نویسندگی پژمان شاهوردی و کارگردانی کامران آرایش کشکولی از فیروزآباد معرفی کرد.