اسلام جاودانخرد دلیل تلف شدن ماهی را کاهش شدید آب تالاب دانست و گفت: با کاهش دبی آب تالاب مور زرد از یک طرف و از طرف دیگر بهدلیل حفرههای عظیمی که در کف بستر تالاب شرم درنگ بوجود آمده، بخش اعظمی از آب تالاب از طریق این حفرهها فرو میرود و باعث شده تالاب خشک شود و در نتیجه تعداد زیادی ماهی و زیستمند در این موقع از سال در این تالاب تلف شوند.
جاودانخرد افزود: مردم محلی و ساکن اطراف تالاب معتقدند که با زلزله ۵.۶ ریشتری ۲۹ بهمن ماه سال ۹۹ سی سخت، حفرهها آب زیادی در کف تالاب ایجاد شده و آب زیادی تخلیه میشود اگرچه راست آزمایی آن نیاز به مطالعه دقیق دارد.
وی یادآور شد: در این راستا با توجه به سوابق گدشته این موضوع، اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد بهدنبال مطالعه و بررسی ارائه راهکارهای اجرایی جهت مدیریت و کنترل روند تخلیه آب این تالاب است.
تالاب شِرُم دِرُنگ سه کیلومتر پایین دست تالاب مورد زرد در شهرستان مارگون بخش زیلایی واقع شده که سرریز آب تالاب مَور زرد وارد تالاب شرم درنگ میشود و در واقع تالاب ۳۴ هکتاری و دائمی شِرُم دِرُنگ، یکی از منحصر به فردترین تالابهای استان بوده است.
استان کهگیلویه وبویراحمد سه تالاب دایمی و یکی فصلی دارد که سه تا از آنها از جمله "مور زرد"، "برم الوان" و "شِرُم دِرُنگ" دایمی و مجموعه تالابهای "کوه گل" فصلی است.