هفته چهارم لیگ برتر فوتبال با اتفاقی تلخ و ناراحت کننده آغاز شد و در یکی از دیدارها میان سپاهان و ملوان در ورزشگاه فولادشهر، یکی از هواداران تیم میهمان در اواسط نیمه نخست بازی دچار عارضه قلبی شد و متاسفانه جان خود را از دست داد.
فوت این هواداران انگشت اتهام را به سمت اورژانس برد. این تنها اتفاق تلخ این چند روز نبود و تراژدی این روزهای فوتبال و استادیوم پایان نگرفت؛ در روز نشست خبری استقلال و الغرافه قطر نیز پست برق ورزشگاه شهر قدس با اشکال روبرو شد و در پی آن برق مجموعه قطع شد.
این حادثه باعث سوختگی دستان دو کارگر برق ورزشگاه شد، اما نکته مهم اینجاست که آمبولانس مستقر در این ورزشگاه، از انتقال این مصدومان به بیمارستان خودداری و اعلام کرده بود که تنها برای تمرین دو تیم استقلال و الغرافه در محل حضور دارد و نمیتواند به افراد دیگر خدمترسانی کند.
در مسابقات ورزشی یا فرهنگی داخل کشور، اورژانس ۱۱۵ کشور دخالتی ندارد و میزبانان مسابقات با شرکتهای آمبولانس خصوصی برای انجام امور امدادی و استقرار آمبولانس در محل برگزاری مسابقه هماهنگیهای لازم را انجام میدهند.
بابک یکتاپرست سخنگوی سازمان اورژانس کشور درباره این خبر گفت: هر زمان که مسابقه ورزشی یا فرهنگی در داخل کشور برگزار میشود، مسئول برگزاری این مسابقات، برای تامین نیروی امدادی به صورت مستقیم وارد عمل میشود. در این چنین مسابقاتی، اورژانس ۱۱۵ کشور دخالتی ندارد و میزبانان مسابقات با شرکتهای آمبولانس خصوصی برای انجام امور امدادی و استقرار آمبولانس در ورزشگاهها هماهنگیهای لازم را انجام میدهند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: در مسابقه میان تیمهای سپاهان و ملوان در ورزشگاه فولادشهر نیز آمبولانس شرکت خصوصی در ورزشگاه حضور داشت و این آمبولانس، جزو آمبولانسهای دولتی ۱۱۵ نبود.
یکتاپرست همچنین با اشاره به اتفاقات اخیر و براساس تصمیم شورای تامین استان در پاسخ به این پرسش که چه زمانی از آمبولانسهای ۱۱۵ در مسابقات استفاده میشود؛ اظهار داشت: تنها در مسابقات ملی، بینالمللی، مناسبات مذهبی، آمبولانسهای ۱۱۵ در محل مستقر شده و در صورت نیاز خدمات امدادی ارائه میکنند؛ جدیدا در مسابقاتی که تماشگران زن نیز حضور دارند تکنسینهای خانم به ورزشگاه اعزام میشوند.
کمبود آمبولانس دلیل اصلی
وی دلیل این موضوع را کمبود آمبولانس دانست و گفت: اورژانس اکنون با کمبود خودروهای آمبولانس و تکنسین مواجه است و نمیتواند در شرایط کنونی با توجه به برگزاری مسابقات متعدد در سطح کشور، آمبولانس در اختیار این بازیها قرار دهد.
یکتاپرست با اشاره به تخلفات برخی از شرکت آمبولانس خصوصی در این مدت و واکنش اورژانس در این خصوص گفت: با این تخلفات به شدت برخورد میکنیم.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور با تاکید بر حساسیت سازمان اورژانس بر عملکرد شرکتهای خصوصی در این حوزه گفت: حتی در خصوص استفاده پیشکسوتان فوتبال از آمبولانس خصوصی در ورزشگاه آزادی ورود کردیم. در آن قضیه حتی جان کسی در خطر نبود و این جابهجایی در زمانی اتفاق افتاد که بازی تمام شده بود ولی به آن شرکت تذکر داده شد، چون آمبولانس تنها برای تکنسین پزشکی باید استفاده شود.
یکتاپرست افزود: اورژانس برای اجازه استفاده از آمبولانس بخشی خصوصی در زمان فیلمبرداری در فیلمها نیز نظارت دارد و حتی در موردی از ما درخواست استفاده از بالگرد اورژانس را داشتند که نپذیرفتیم، چون هزینه زیادی داشت و ترجیح دادیم این هزینه هنگامی انجام شود که مصدومی برای انتقال به مراکز درمانی به بالگرد نیاز داشته باشد.
فعالیت بیش از ۸۰ شرکت خصوصی آمبولانس
بیش از ۸۰ شرکت خصوصی آمبولانس در سطح کشور فعالیت دارند که برخی از این شرکتها حدود ۱۰۰ خودرو آمبولانس در اختیار دارند و نظارت بر تک تک آنها به صورت مستقیم کار دشواری است.
وی با اشاره به حضور بیش از ۸۰ شرکت خصوصی آمبولانس در سطح کشور گفت: برخی از این شرکتها حدود ۱۰۰ خودرو آمبولانس در اختیار دارند که نظارت بر تک تک آنها به صورت مستقیم کار دشواری است؛ از این رو تصمیم گرفته شده به جز نظارت دورهای بر عملکرد این شرکتها کدهای هوشمند نیز تعبیه شود تا بتوان نظارت دقیقتری بر این شرکتها پیدا کرد.
پلمب نتیجه جابه جایی بلاگرها با آمبولانس
سخنگوی سازمان اوژانس کشور همچنین خطاب به شرکت خصوصی آمبولانس که اقدام به جابجایی برخی افراد مشهور و بلاگرها میکنند، گفت: هشدار جدی میدهیم در صورت مشاهده این اتفاق شرکت متخلف به سرعت پلمب میشود.
وی افزود: اخیرا شاهد هستیم برخی از بلاگرها برای رسیدن سریع و گذر از خطوط ویژه خیابانها از برخی آمبولانس شرکتهای خصوصی استفاده میکنند که این اقدام سوء استفاده از آمبولانس است و آمبولانس فقط برای جابهجایی بیمار باید استفاده شود.
اخیرا نیز جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: اورژانس نیازمند ۴ هزار دستگاه آمبولانس و استخدام ۶ هزار تکنسین جدید برای ارائه به موقع خدمات درمانی به مردم است.
وی اورژانس را یک نهاد حاکمیتی و هزینه بر دانست و افزود: از آنجا که خدمات اورژانس سبب افزایش اعتماد اجتماعی در بین آحاد جامعه شده است، تقویت ناوگان آن رضایت عمومی را ارتقا میدهد.
رئیس سازمان اورژانس کشور بزرگترین چالش اورژانس را فرسوده بودن ناوگان آن و کمبود نیروی انسانی دانست و گفت: سه هزار آمبولانس فرسوده در کشور داریم که باید نوسازی شوند.
رئیس سازمان اورژانس کشور به توسعه مناسب اورژانس هوایی در سالهای اخیر اشاره و افزود: ۵۴ پایگاه اورژانس هوایی در کشور فعال است که دو پایگاه دارای هواپیمای بال ثابت و ۵۲ پایگاه دارای بالگرد اورژانس است.
منبع: ایرنا