مدیر منطقه هفت شهرداری قم، در نشستی صمیمی با برخی از کسبه خیابان آیت‌الله طالقانی حاضر و به پرسش‌ها و ابهامات شهروندان درباره طرح بهسازی این محدوده پاسخ داد.

وضعیت هسته مرکزی شهر قم و معابر اطراف حرم مطهر، از مهم‌ترین مسائل امروزه شهر قم است که برای آن پروژه‌های متعددی تعریف شده و اقدامات کوچک و بزرگی صورت گرفته است.

از نخستین تجربه‌های بازآفرینی شهری و بهبود سیما و منظر محیطی به همراه آرام سازی ترافیک در هسته مرکزی شهر قم، خیابان ارم بود که سه مرحله پیاده‌راه‌سازی آن انجام و پس از آن با مشارکت شهروندان جداره‌سازی آغاز شد.

خیابان انقلاب نیز به نوبه خود با اجرای پروژه پیاده‌راه‌سازی و همخوانی نشانه‌ها، فضای سبز و پیشینه تاریخی در اذهان مردم، به یک موزه تمام عیار تاریخ معاصر تبدیل شده است.

بسط شرقی حرم مطهر هم این روز‌ها در دست سرمایه‌گذار بخش خصوصی است و طرحی متناسب با نیاز‌های هسته مرکزی شهر و همخوان با جایگاه فرهنگی این محدوده شهری برای آن تدوین شده است، گسترش پیاده‌راه ارم تا چهار راه شهدا و اقداماتی که در این چهارراه انجام شده هم از سویی در حال تکمیل این پازل است.

از طرفی طی ماه‌های گذشته میدان مطهری شهر قم که از نخستین و مهم‌ترین میادین شهری است، با اجرای پروژه‌های مختلف کف سازی، جداره سازی، انضباط‌بخشی ترافیکی و … جلوه بسیار بهتری پیدا کرده و قدم بعد جداره‌سازی خیابان آیت‌الله طالقانی و ساماندهی وضعیت پیاده رو‌های این خیابان است که حلقه بعدی این مسیر مهم محسوب می‌شود.

به همین مناسبت، نشست صمیمی مدیر منطقه هفت شهرداری قم و برخی از کسبه خیابان آیت الله طالقانی امروز _جمعه شانزدهم شهریور_ به منظور پاسخ به ابهامات و سوالات کسبه درباره طرح بهسازی و پیاده رو سازی از پل علیخانی تا بلوار عمار یاسر در مسجد امام حسن عسکری (ع) برگزار شد.

در این نشست اهالی و کسبه خیابان آیت‌الله طالقانی حضور داشتند. از کسبه با سابقه که موی سپیدشان نشان می‌داد، سال‌ها در این محور مشغول فعالیت هستند تا جوان‌تر‌ها که در ابتدای راه بوده و نگران اثر تصمیمات مدیریت شهری بر وضعیت اقتصادی‌شان هستند.

«همانطور که من نمی‌توانم بیایم پشت میز شما بنشینم و به جای شما تصمیم بگیرم، شما هم نباید درباره کسب و کار ما بدون مشورت تصمیم بگیرید!» این جمله یکی از کسبه خیابان آیت‌الله طالقانی بود که محمد رمضانی، مدیر منطقه هفت در پاسخ، علت حضورش در میان کسبه را همین مسئله دانست.

نگرانی از مدت زمان اجرای طرح از جمله مسائلی بود که اکثر کسبه حاضر مطرح می‌کردند. رمضانی هم اطمینان داد که در کمترین زمان ممکن مراحل اجرایی این طرح انجام شده و تا جای ممکن به اقتصاد کسبه ضربه نزند.

مسئله سایه‌بان‌هایی که سیما و منظر شهری را دچار خدشه کرده و جمع‌آوری شده بودند، از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مطرح شد؛ مدیر منطقه هفت شهرداری قم راجع این موضوع هم توضیحاتی ارائه کرد و از اهمیت حفظ زیبایی منظر شهری در این نقطه مهم و حساس سخن گفت.

تبدیل شدن پیاده رو‌های هسته مرکزی شهر قم به پارکینگ موتورسیکلت و آسیب‌های ناشی از این موضوع برای تردد شهروندان و زائران از موضوعات دیگری بود که در این جلسه مطرح شد. در طرحی که برای این محدوده تدوین شده قرار است حفاظ‌های آهنی مانع از پارک موتورسیکلت شود.

مدیر منطقه هفت شهرداری قم معتقد است در نهایت اجرای این طرح هر چند در مراحل عملیاتی نیاز به صبر کسبه و مردم قم دارد، اما در طولانی مدت موجب رونق کسب و کار و بهبود زیست شهری در این محدوده خواهد شد.

پروژه به چند قسمت تقسیم شده است، طرح کف‌سازی توسط معاونت فنی و عمرانی شهرداری قم تهیه شده و با همکاری این معاونت و منطقه هفت شهرداری قم اجرایی می‌شود. طرح بدنه هم کار سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری است که

بهبود وضعیت پیاده رو تردد شهروندان و زائران به ویژه افراد کم‌توان را تسهیل می‌کند و جداره‌سازی موجب آرامش بصری و زیبایی محیط شهری خواهد شد؛ در نهایت هم انضباط ترافیکی بیشتر، معابر مهم اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) را به مکانی شایسته برای پذیرایی از زائران شهر کرامت تبدیل خواهد کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۳۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۳
انصافا دم مهندس رمضانی گم مدیری مطابقش تو شهرداری نداریم