کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور را احضار کرده و اعلام کرد که وی از حضور در این کمیته برای شهادت در مورد خروج آمریکا از افغانستان در اوت ۲۰۲۱ خودداری کرده است.
به گزارش بامداد چهارشنبه نیو عرب, مایکل مک کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامهای درباره این احضاریه گفت که بلینکن باید در ۱۹ سپتامبر در کمیته حاضر شود در غیر این صورت با اتهامات تحقیر و بی احترامی به این کمیته مواجه خواهد شد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که بلینکن در تاریخهای پیشنهادی نمیتواند برای شهادت در کمیته حاضر شود، اما جایگزینهای معقولی را برای حضور در جلسه عمومی استماع کمیته پیشنهاد کرده است.
میلر در بیانیهای گفت: این ناامیدکننده است که کمیته به جای ادامه تعامل با حسن نیت با وزارت خارجه آمریکا، احضاریه غیرضروری دیگری صادر کرده است.بلینکن بیش از ۱۴ بار در برابر کنگره در مورد افغانستان شهادت داده است که چهار بار در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا بوده است.
او همچنین گفت که وزارت خارجه آمریکا نزدیک به ۲۰ هزار صفحه از سوابق این وزارتخانه، جلسات توجیهی متعدد در سطح بالا و مصاحبههای رونویسی شده را در اختیار کمیته قرار داده است.
مک کال در ماه مه از بلینکن خواست تا در جلسه استماع کمیته در مورد بررسی خروج از افغانستان در ماه سپتامبر حضور یابد. رئیس جمهوریخواه این کمیته در نامه خود به بلینکن گفت که مقامات فعلی و سابق وزارت امور خارجه تایید کردند که بلینکن تصمیم گیرنده نهایی در مورد عقب نشینی و خروج آمریکا از افغانستان بوده است.
دولت جو بایدن در فروردین ماه سال گذشته خلاصهای از گزارشها پیرامون خروج آمریکا از افغانستان را منتشر کرد. در این گزارش دولت دونالد ترامپ بارها مقصر خروج متشنج آمریکا از افغانستان معرفی شده و آمده است: هیچ نشانهای وجود نداشت که زمان بیشتر، بودجه بیشتر یا آمریکاییهای بیشتر در افغانستان میتوانست مسیر را اساساً تغییر دهد.
این گزارش ۱۲ صفحهای اذعان میکند که دولت آمریکا از این عقب نشینی درس گرفته است. این گزارش به کاهش عمدی نیروها توسط دولت ترامپ اشاره میکند.
جمهوریخواهان مدتها به دنبال تحقیقات در مورد افغانستان بوده اند. این یکی از موضوعاتی است که حزب جمهوریخواه قصد داشت پس از کسب اکثریت در مجلس نمایندگان در انتخابات میاندورهای هشتم نوامبر ۲۰۲۲ در مورد آن تحقیق کند.
افغانستان طولانیترین جنگ تاریخ آمریکا بود که از سال ۲۰۰۱ و پس از حملات یازده سپتامبر آغاز شد.
منبع: ایرنا
تروریست های داعش مورد حمایت آمریکا و متحدانش هنوز هم در افغانستان فعالیت می کنند.
داعش مورد حمایت آمریکا و متحدانش مسئولیت حمله انتحاری کابل را پذیرفت