سه بخش شاسکوه، مرکزی و زهان شهرستان زیرکوه در آزمون سراسری ۱۴۰۳ مشمول سهمیه درگیر بلایای طبیعی شدند.

در دفترچه مشخصات و شرایط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده رشته‌های تحصیلی صرفاً براساس سوابق تحصیلی و همچنین با آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ سه بخش شاسکوه، مرکزی و زهان شهرستان زیرکوه مشمول سهمیه درگیر بلایای طبیعی قید شدند.

بر اساس ماده ۵ و ۱۴ آیین نامه اجرایی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مبنی بر اختصاص سهمیه به داوطلبان آزمون سراسری در مناطق درگیر بلایای طبیعی حداکثر ۵ درصد مجموع ظرفیت دوره روزانه دانشگاه‌های واقع در این استان‌ها به صورت مازاد بر ظرفیت در رشته‌های مورد نیاز و پیشنهادی استانداری‌ها پس از تائید شورای سنجش و پذیرش دانشجو، به داوطلبانی که شهر یا بخش «محل اقامت» یا «محل اخذ مدرک تحصیلی سال آخر دوره متوسطه» یا «محل اخذ مدرک تحصیلی سال ماقبل آخر دوره متوسطه» و یا «محل اخذ مدرک تحصیلی دو سال ماقبل آخر دوره متوسطه» دریکی از شهر‌ها یا بخش‌های درگیر بلایای طبیعی باشد، اختصاص داده میشود.

این داوطلبان میتوانند کدرشته‌های اختصاصی این شهرستان‌ها را از بخش‌های مربوط در دفترچه راهنمای انتخاب رشته، انتخاب کنند.

دوره تحصیلی در همه رشته‌های تحصیلی مناطق درگیر بلایای طبیعی (سیل، زلزله و ...) همانند دوره روزانه رایگان است.
 شهر و یا بخش محل اقامت در صورتی ملاک عمل قرار میگیرد که داوطلب مستقلاً یا به همراه خانواده در زمان وقوع بلایای طبیعی در آن شهرستان یا بخش اقامت داشته و این موضوع مورد تأیید فرمانداری ذیربط قرارگیرد.

داوطلبانی که شرایط استفاده از این آییننامه را دارند و در زمان وقوع بلایای طبیعی، آسیب جانی و مالی دیده اند، باید قبل از انتخاب رشته گواهی مربوط (نمونه مندرج در انتهای این دفترچه) را از فرمانداری محل رخداد حادثه دریافت و در زمان انتخاب رشته، گزینه مربوط به استفاده از این سهمیه را انتخاب کنند. همچنین لازم است کدرشته محل‌های مربوط به این سهمیه را در فرم انتخاب رشته درج کنند.

داوطلبانی که با این سهمیه در دانشگاه پذیرفته میشوند، باید در زمان قبولی گواهی دریافتی فوق را به دانشگاه محل قبولی تحویل دهند و اگر فاقد گواهی مورد تائید فرمانداری باشند، قبولی آنها لغو میشود.

 این ظرفیت در دانشگاه‌های واقع در مناطق آسیبدیده همان استان اختصاص مییابد و در صورت نبود رشته در آن استان، در دانشگاه‌های واقع در استان‌های همجوار اختصاص داده میشود. اولویت با دانشگاه‌های واقع در شهر منطقه آسیب دیده، سپس دانشگاه‌های واقع در استان مربوطه است.

این سهمیه زمانی اختصاص خواهد یافت که بلایای طبیعی موجب خسارت‌های جانی و مالی شود به طوریکه این خسارت‌ها عملاً موجب وقفه و خلل در تحصیل دانش آموزان شود.

پذیرش در این کدرشته محل‌ها مستلزم کسب حدنصاب ۸۰ درصد گزینش آزاد و در رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی کسب حدنصاب ۸۵ درصد گزینش آزاد خواهد بود.
میزان تعهد خدمت پذیرفته شدگان با استفاده از این سهمیه، دو برابر مدت تحصیل است که در زمان ثبت نام باید تعهد خود را به استانداری مربوطه اعلام و یک نسخه از آن در پرونده دانشجو درج شود.

هرگونه تغییر رشته یا انتقال برای پذیرفته شدگان با استفاده از این سهمیه ممنوع است.

مدت اعتبار سهمیه برای هر منطقه درگیر بلایای طبیعی، حداکثر ۳ سال است. در سال اول وقوع بلایای طبیعی، توسط سازمان ملی سنجش اقدام میشود. برای تخصیص سهمیه در سال دوم و یا سال سوم از زمان شروع اختصاص سهمیه برای آن منطقه، در صورت تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو، اقدام خواهد شد.

ششم اردیبهشت امسال در روز برگزاری کنکور، بارش باران و جاری شدن سیل باعث شد داوطلبان کنکور در شهرستان زیرکوه خراسان جنوبی نتوانند امروز در جلسه امتحان حاضر شوند.
سیل تعدادی از راه‌های ارتباطی شهرستان زیرکوه را تخریب کرد.

برخی از دانش آموزان زیرکوه با ماشین‌های کراس ارتش برای حضور در کنکور سراسری انتقال داده شدند و برخی دیگر جا ماندند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.