سریال «طوبی» جدیدترین ساخته سعید سلطانی، دو هفته‌ای می‌شود که جایگزین «فراری» در جدول‌پخش شبکه یک سیما شده است.

سریال «طوبی» جدیدترین ساخته سعید سلطانی، دو هفته‌ای می‌شود که جایگزین «فراری» در جدول‌پخش شبکه یک سیما شده است. درباره این سریال و اقتباسش از کتاب «اربعین طوبا» یِ محسن امامیان در این مدت نوشته شده است. مخاطبان تلویزیونی سعید سلطانی را هم با «پس‌از باران» و سه فصل «ستایش» و «بوم و بانو» و این اواخر هم با «یاور» می‌شناسند. در این نوشته قرار است سریال «طوبی» را از بُعد بازیگری بررسی کنیم.

سریالی که با تعاریف امروزی سلبریتی ندارد؛ اما ترکیب نسبتاً کاملی از بازیگران را برای بیان این قصه تاریخی جمع‌آوری کرده است. سلطانی برای نقش اصلی‌اش، یعنی طوبی، سراغ یک چهره نسبتاً جوان و تازه رفته است. شبنم قربانی که سال گذشته برایش در عرصه بازیگری فوق‌العاده بود. قربانی با «عشق کوفی» به شهرت رسید و برای بازی در فیلم سینمایی «مجنون» برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فیلم فجر شد.

با وجود اینکه برخی از اختلاف سن قربانی با سن طوبی انتقاد کرده‌اند، نگاهی به نمونه‌های مشابه از سریال‌های تاریخی و حتی معاصر در دهه‌های اخیر نشان می‌دهد کم نبوده‌اند بازیگرانی که سنشان با سن نقشی که بازی کرده‌اند، تفاوت داشته و ضربه‌ای هم به سریال وارد نشده است. قربانی در نقش طوبی برای مخاطب‌باورپذیر است و نشان داده که در بازیگری دارای تعریف و چارچوب است.

هومن برق‌نورد در چند سال اخیر پرکارتر از قبل شده است. حضورش در قامت نقش‌های جدی و کمدی در سینما، پلتفرم‌ها و سریال‌های تلویزیون موفقیت‌آمیز بوده است. برق‌نورد در «طوبی»، عماد پدر طوبی است و ظاهراً نقش کوتاهی دارد؛ اما در نقش یک پدر مهربان که دلش پسر می‌خواسته و حالا صاحب سه دختر است و البته مقتدری که با سختی‌های زیادی مواجه است، عملکرد قابل‌دفاعی دارد. از برق‌نورد در سال جاری، دو سریال طنز «زیرخاکی ۴» و «دربندون» را هم دیده بودیم و حالا او با یک نقش جدی به تلویزیون برگشته و «طوبی» فرصتی است برای نمایش مجدد توانایی‌های یک بازیگر کاربلد.

فرهاد آئیش نیازی به اثبات خودش ندارد و در هر اثری استانداردش را حفظ می‌کند. این بار و در طوبی هم در قامت یک بزرگ خانواده با ویژگی‌های پیچیده، آن‌چنان درخشیده که برای مخاطبانش دلبری می‌کند و به‌عنوان قطعه قابل‌توجهی از یک پازل بزرگ‌تر، جا و جایگاهش را تثبیت کرده است.

 اگر بپذیریم که امین زندگانی و رحیم نوروزی اکثر شهرتشان را مدیون قاب تلویزیون‌اند، حضور چند‌باره‌شان در سریال‌های تلویزیونی را می‌توان تثبیت یا ارتقای این شهرت و محبوبیت دانست. از هردوی این بازیگران، سریال‌ها و نقش‌های به‌یادماندنی کم ندیده‌ایم و در فهرست بازیگران خوش‌نقش و موردعلاقه مخاطب تلویزیون قرار می‌گیرند. این دو بازیگر البته دو روی سکه بازیگری‌اند؛ اگر امین زندگانی را بیشتر با نقش‌های مثبت به یاد می‌آوریم، سهم نوروزی از یاد و خاطرات بینندگان تلویزیونی، نقش‌های منفی است و البته حضور قوی در این نقش‌ها. این دو بازیگر در طوبی حضوری گرم و باورپذیر دارند و بازی بدون ادا و به‌اندازه‌شان به مسیر صحیح روایت داستان، کمک قابل‌توجهی کرده است.

پرویز فلاحی‌پور و فریبا متخصص هم از آن دسته بازیگرانی‌اند که در هیچ اثری از استاندارد بازیگری‌شان پایین‌تر نمی‌آیند و در همان فهرست بازیگران گرم و محبوبِ مخاطبان قرار می‌گیرند. این دو در طوبی هم با تکیه بر تجربه و دانش بازیگری و همچنین دیالوگ‌ها و داستانِ روان و گیرا حضوری درخشان و باورپذیر دارند و تماشاگر را همراه نقششان و خودشان می‌کنند و در مجموعه جذاب بازیگر‌های «طوبی» جایِ درستی قرار گرفته‌اند.

 رامین راستاد و سودابه بیضایی هم از دسته بازیگران قدرتمندی‌اند که آنها را بیشتر با نقش‌های منفی شناخته‌ایم و در طوبی هم شاهد بازی‌های دقیق و درستشان هستیم. از راستاد «داریوش» هم درحال پخش است و با مقایسه این دو، شاهد یک اندازه انرژی و تکنیک بازیگری از سوی راستادیم. راستاد و بیضایی در «طوبی» این پازل بازیگری را کامل کرده‌اند و کمتر مجموعه تلویزیونی را سراغ داریم که چنین ترکیب دلنشین و قدرتمندی از بازیگران را جمع‌آوری کرده باشد و طوبی از این منظر هم سریالی قابل‌اعتنا و دیدنی است. سریالی که هرچه جلوتر می‌رود، جذاب‌تر می‌شود و تماشاگران بیشتری را جذب خودش می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
K
۲۳:۱۷ ۱۷ مهر ۱۴۰۳
به خدا قسم سخیفترین و تهوع آورترین سذچریال تاریخ جمهوری اسلامی. لکه ننگی به پیشونی جریان فیلمسازی در بعد از انقلاب. اینهمه سوتی وحشتناک و فضاهای تهوع آور توی صحنه و لباس و چهره آرایی و بازیگری و بخصوص فیلمنامه والله شاهکاره. والله عوامل این سریال رو باید به صلابه کشید که چرا میلیاردها تومن پول بیت المال رو اونم توی این شرایط فاجعه بار اقتصادی اینجوری حروم میکنن. والله قلب آدم به درد میاد
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۳:۱۹ ۳۱ شهريور ۱۴۰۳
این طوبی خیلی قربون وصدقه میرم
حرفای تکراری بمیر برات فخرالدین
Iran (Islamic Republic of)
Mmmmm
۱۶:۳۱ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
سریال فیلنامه ی ضعیفی دارد ، دیالوگ های تکراری ، چرا هر دفعه از جان فشانی های آقای طوبی گفته میشه و معلومم نیست این آقاشون کی بوده طوبی باید میرفت و درسش رو میخوند یا ایران میموند و به مادرش و خواهراش کمک می کرد ولی رفتنش به عراق و عروسی و ... همش مسخره و آبکی بود
Iran (Islamic Republic of)
مسافر
۱۲:۳۲ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
بهتر از سریال های ترکی و شرقی ممنون از سعید سلطانی امیدوارم فخرالدین پای حرفش بمونه گفت خدا به هیچ مردی دو تا قلب نداده توکل بخدا
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۰۰:۳۰ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
سریال طوبی خیلی خوب ساخته شده وتشکر از کارگردان محترم ، اما چرا قلیان و سیگار در صحنه ها فراوان است درسته که سیگار و قلیان در عراق شاید رواج داشته ویا دارد اما یادمان باشد قرار نیست هرچیز منفی را نشان دهیم چون آنها استفاده میکنند نوجوان پای این سریالهاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۳ ۱۷ شهريور ۱۴۰۳
سریال بسیار بدی است
تیتراژ ابتدایی و انتهایی بسیار بد و غم‌انگیز است
محتوای هر قسمت: سراسر غم، اندوه، اشک و مرگ
هر قسمت یک یا چند نفر میمیرد‌.

چرا؟!
چه خبره؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۷ شهريور ۱۴۰۳
سریال خیلی قشنگیه . یک عشق سالم و زیبا به دور از عشقهای کشکی امروزی که متاسفانه در خیلی از سریالها و نمایشهای خانگی زیاد شده و حرمت خیلی چیزها از بین رفته کاش از این دست سریالهای سالم که با فرهنگ ما عجین هست ساخته بشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۲ ۱۳ شهريور ۱۴۰۳
یه سریال بابازیهای بسیارخوب وکارگردانی بسیاربد
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۱:۲۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
طرفدار آقای سلطانی و کارهاشون هستم ولی متاسفانه این سریال رو نشده ببینم هنوز. انشاله تو بازپخش از آی فیلم حتما میبینم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
به‌ نظر من‌ خیلی از سریال های کره ای و ترکی بهتره.با اینکه یه مثلث عشقی رو نشون میده مثل تموم فیلم های ترکی و کره ای.ولی هماهنگ با فرهنک ایرانی.
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۰۳:۱۲ ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
خاک برسرت فخر الدین اگه با آنیه ازدواج کنی
Iran (Islamic Republic of)
Saeid
۰۳:۱۱ ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
تا حالا به اسم طوبی دقت نکرده بودم اسم قشنگیه ، سریال هم واقعا عالی.
پرچم آقای سلطانی بالاست
Iran (Islamic Republic of)
آبی
۰۳:۰۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
چرا فخر الدین با آنیه ازدواج می‌کنه ؟
حالا باید غصه طوبی رو هم بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
مسافر
۱۲:۳۴ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
?
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۰۳:۰۸ ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
فقط میشه گفت سریال طوبی می‌تونه بازگشت صدا و سیما به دوران اوج خودش باشه ، امیدوارم این ریتم در صدا و سیما حفظ بشه.
بعضی ها هم فقط بلدن غر بزنن اما هرشب اولین نفرند که سریال رو می‌بینند اما بازهم غر میزنند.
Iran (Islamic Republic of)
Saeid
۰۲:۵۳ ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
بالاخره هر سریالی ممکنه نقاط ضعفی هم داشته باشه اما انقدر داستان این سریال جذاب است که میشه ازشون چشم پوشی کرد واقعا دم آقای سلطانی گرم که قشنگ می‌دونه چه طوری مخاطب رو با سریال هاش همراه کنه خیلی وقت بود سریالی اینجوری جذبم نکرده بود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۰ ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
من خیلی دوست دارم هر شب نگاه میکنم ممنون از گارگردان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۴ ۱۰ شهريور ۱۴۰۳
ممنون از کارگردان خوب و بازی باور پذیر بازيگران
سریال بسیار جذابیه و بینندههای زیادی با خودش همراه کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
خیلی سریال قشنگیه هر شب منتظر پخشش هستیم ممنون از آقای سلطانی مخصوصاً اینکه اقتباس از یه ماجرای واقعی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۰ ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
سلام چند سوال در مورد قسمت ۲۴.
چرا وقتی طوبی با راننده قصد کوچ به کویت داشت فخرالدین از بین راه اوردش پس در حالیکه دلیل کوچ ایشان به کویت خطر بالای حضور اون در عراق .
چرا طوبی و فخرالدین یه کلمه خداحافظی و تشکر از راننده و همسر کویتی نکردن . و چرا وقتی طوبی برگشت نامادری فخرالدین به طوبی گفت چشمم روشن در حالیکه نیم ساعت از رفتنش نگذشته بود
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۲۱:۰۷ ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
واقعا سریال جذابی است ، بعضی هام فقط بلدن غر بزنن ، دوست نداری مجبور نیستی ببینی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
عالیه این سریال
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۲۷ ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
سریال از نظر فیلمنامه و نویسندگی خیلی خوبه ولی از نظر کارگردانی نه چندان و از نظر تدوین واقعا افتضاح
Netherlands (Kingdom of the)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
سریال خیلی خوبی هست هر شب نگاه میکنم ممنون از کارگردان
Iran (Islamic Republic of)
فرشته
۱۲:۰۳ ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
سلام
سریال طوبی رو خیلی دوس دارم چون قصه ش خوبه هرشب نگا میکنم ممنون از کارگردان و تلویزیون بابت پخش همچین سریالهایی
انشاالله زیاد بشه ازین دسته سریال ها
سپاس.
Iran (Islamic Republic of)
منتقد
۱۱:۲۷ ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
این سریال یکی از ضعیف ترین سریال های تلوزیون بوده. از کارگردانی مثل سلطانی خیییییییلی بعیده یه کار فوق العاده ضعیف بسازه. بازی های به شدت ضعیف از بازیگران توانا. هر کسی که ببینده تلوزیونه کاملا تشخیص میده چقدر دیالوگ گویی ضعیفی دارن. صحنه های زد و خورد رو هم که دیگه نگم براتون. این اثر سطح کارای تلوزیون رو به شدت پایین آورده. اصلا اثر قابل دفاعی نیست. صرف استفاده از بازیگران شناخته شده، دلیلی بر خوب بودن اثر نبوده و نیست.
Iran (Islamic Republic of)
محبوبه
۱۱:۳۲ ۱۳ شهريور ۱۴۰۳
اتفاقا این سریال از هر نظر عالیه
United States of America
منصور
۱۱:۰۳ ۰۹ شهريور ۱۴۰۳
سریالهای ابگوشتی نرگس / طوبی / نجلا / کیمیا / ستایش را کارگردانان محترم صدا و سیما ساختن
حالا فقط مونده سکینه بگوم و صغرا بگوم را بسازن
Iran (Islamic Republic of)
مسافر
۱۲:۳۵ ۱۸ شهريور ۱۴۰۳
شما میتونی نبینی ،خوبه بدت میاد اسم همه رو هم بلدی
آخرین اخبار