حمید رسولی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی در مراسم آغاز سال زراعی کشت پاییزه از افزایش متوسط مصرف کودهای یارانه ای در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: بنابر آمار مصرف کودهای یارانه ای در سال ۹۲، ۱۲۰ کیلو بود، در حالیکه سال ۱۴۰۱ این رقم ۱۹۴ کیلو و سال گذشته به ۲۰۴ کیلوگرم افزایش یافت.
به گفته او، امسال برنامه تامین کود بر اساس توافق با سازمان برنامه و بودجه به ۳ میلیون تن افزایش یافته است که بر این اساس ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن شامل کودهای ازوته، ۴۰۰ هزار تن فسفاته و ۲۰۰ هزار تن پتاسه است.
رسولی با بیان اینکه مشکلی در توزیع کود نداریم، افزود: توافقی در ابتدای سال با سازمان برنامه برای تخصیص کودهای ازوته برمبنای الگوی کشت و کودهای فسفاته و پتاسه برای محصولات استراتژیک داده شد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی درباره آخرین وضعیت تامین کودهای یارانه ای گفت: بنابر آمار از ۳ میلیون تن برنامه ابلاغی تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن معادل ۴۳ درصد برنامه تدارک دیده شده است. همچنین میزان ذخایر استراتژیک ۴۵۲ هزار تن شامل انواع کودهای فسفاته، پتاسه و ازوته است که با توجه به اولویت کشت، ذخایر به استانها حمل شده است.
او با بیان اینکه مناطق معتدل ۴۲ درصد سهمیه را به خود اختصاص می دهند، افزود: بعد از ابلاغ هیئت وزیران روند تامین و توزیع کود اوره عادی است و به طور متوسط ۷ هزار تن کود اوره حمل می شود و همواره تلاش می کنیم که به رقم ۱۰ هزار تن در روز برسد.
رسولی ادامه داد: تقاضا در روزهای اخیر کمتر از میزان تامین بوده است، اما به طور کلی در حوزه کود اوره نگرانی نداریم و مشکلی که شرکت های پتروشیمی طی ۲ ماه گذشته در ارتباط با عدم تحویل کود اوره داشتند، مرتفع شد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی گفت: امسال برنامه تامین کود پتاسه ۲۰۰ هزار تن بوده که در ۵ ماهه امسال ۱۸۰ هزار تن تامین شده است. گفتنی است بیشترین مصرف کود پتاس در ۱۵ سال گذشته طی یک ماه ۳۰ هزار تن بوده است.
خبرنگار: آزاده محبی