مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد و نیروگاه‌های زاینده رود گفت: ۶۹ درصد مخزن این سد خالی است.

 مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد و نیروگاه‌های زاینده رود با اشاره به آخرین وضعیت سد زاینده‌رود گفت: ذخیره این سد مخزنی تا ۲۶ مرداد ماه به ۳۷۹ میلیون مترمکعب رسید.

سید مجتبی موسوی نائینی افزود: هم اینک میزان آب ورودی به سد ۱۳ متر مکعب بر ثانیه و خروجی ۲۹ مترمکعب بر ثانیه است.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود خاطرنشان کرد: از ابتدای سال آبی (یکم مهرماه ۱۴۰۲) تا ۲۶ مرداد ۱۴۰۳، میزان ورودی آب به سد زاینده‌رود در مجموع ۹۷۴ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که این سد در مدت مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون مترمکعب ورودی داشت.

به گفته وی بنا بر آمار موجود، میزان ورودی آب به سد زاینده‌رود در بازه مشابه بلندمدت (۵۴ ساله) نیز یک میلیارد و ۳۱۲ میلیون مترمکعب بوده است.

موسوی نایینی افزود: مجموع ورودی آب به سد زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد و در مقایسه با بلند مدت مشابه ۲۶ درصد کاهش نشان می‌دهد.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد زاینده رود ادامه داد: حجم آب خروجی از این سد مخزنی نیز با در نظر گرفتن میزان تبخیر، از ابتدای سال آبی تا ۲۶ مردادماه، یک میلیارد و ۳۶ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که در مدت زمان مشابه سال گذشته ۹۷۷ میلیون مترمکعب و در بلندمدت تا این تاریخ، یک میلیارد و ۲۵۴ میلیون مترمکعب حجم خروجی آب از این سد بود.

به گفته موسوی، خروجی از سد زاینده رود در سال آبی کنونی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد افزایش و در مقایسه با حجم خروجی در بلند مدت ۱۷ درصد کاهش داشته است.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات سد و نیروگاه‌های زاینده رود خاطرنشان کرد: ذخیره سد زاینده رود سال گذشته در چنین روزی ۵۲۶ میلیون مترمکعب و در بلند مدت در این تاریخ، ۸۱۴ میلیون مترمکعب بوده و بر همین اساس ذخیره کنونی سد زاینده رود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد و نسبت به بلند مدت ۵۳ درصد کاهش دارد.

موسوی نایینی ابراز داشت: هم اکنون ۳۱ درصد از ظرفیت سد زاینده رود پُرشدگی دارد و ۶۹ درصد مخزن این سد خالی است.

میانگین بارشی ایستگاه کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه آبریز زاینده رود، از ابتدای سال آبی (یکم مهرماه ۱۴۰۲) تا ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳، یک‌هزار و ۱۷۲ میلیمتر است در حالی که آمار‌ها نشان می‌دهد میزان بارندگی سال آبی (۱۴۰۱- ۱۴۰۲) تا این تاریخ، یک‌هزار و ۴۹۵ میلیمتر و میانگین بلند مدت یک‌هزار و ۳۵۴ میلیمتر بود

بارش‌های سال آبی کنونی در ایستگاه کوهرنگ در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته ۲۲ درصد و نسبت به بلندمدت این منطقه ۱۳ درصد کاهش یافته است.

سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.

این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
برید کارخانه های آب بر رو با هزار رانت به اصفهان ببرید بعد دنبال آب از جاهای دیگه باشید
این کشور رو این رانت ها به فنا برده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
مانند چهل سال گذشته باید جمعیت را افزابش دهیم و برداشت بیشتری از آب سدها داشته باشیم تا کاملا خشک شوند. سپس در زمینهای بدست آمده ساختمان و شهرک بسازیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
فردا سیل میاد همه اصفهان می بره؛ عزیزان بعدش میان میگن فقط 30 درصد اب داریم پشت سد و خطر خشکسالی هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
بی مدیریتی یعنی همین
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۰۷:۱۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
کوهرنگ بختیاری سرچشمه سه رود بزرگ کارون و زاینده رود و دز می‌باشد
دشت زرین کوهرنگ از جمله دشتهای خشک این شهرستان پر آب که هم در حوضه کارون و هم در حوضه زاینده است،میباشد
که هم بایستی از سرشاخه های کارون و هم از سرشاخه های زاینده رود به این دشت انتقال‌های آب صورت گیرد و این بی عدالتی است اگر تا کنون این دشت و سایر دستهای شهرستان کوهرنگ خشک مانده اند