صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از آغاز کشت پایلوت ذرت دانهای پس از برداشت برنج در استان خبر داد و گفت: این طرح با هماهنگی مرکز تحقیقات کشاورزی استان در روستای محمودکیان بخش طاهرگوراب شهرستان صومعه سرا اجرا میشود.
به گفته او، این گیاه به ۲ روش مستقیم و نشایی در سطح ۶ هزار مترمربع کشت خواهد شد که در روش مستقیم، کشت ذرت دانهای در شالیزار با حداقل خاک ورزی انجام میشود و پایداری اکوسیستم شالیزار را به دنبال دارد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه کشت نشایی ذرت برای نخستین بار در این استان اجرا میشود، افزود: سال گذشته طولانی شدن دوره رشد و فرا رسیدن سرمای آبان ماه، موجب تکمیل نشدن فرایند رشد ذرت شد و ارزش اقتصادی مورد نظر شکل نگرفت.
محمدی تصریح کرد: امسال با هدف کاهش طول دوره رشد و حداکثر استفاده از عرصههای کشاورزی، نشاء ذرت را در بانک نشاء شالیزار ایجاد کردیم و امکان مکانیزاسیون نیز وجود دارد.
او گفت: طی ۲۰ روز این نشاها به ۲۰ سانتیمتر میرسند و میتوانیم با دستگاه نشاکار کشت را انجام دهیم؛ قطعا با کم شدن طول دوره رشد، به عملکرد خواهیم رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ذرت را پس از گندم و برنج، سومین غله پرمصرف از نظر انرژی و همچنین تأمین نهاده دام و طیور دانست و افزود: به نتیجه رسیدن این طرح در سال ۱۴۰۳ میتواند یکی از گزینههای مهم کشت دوم و کسب درآمد برای کشاورزی باشد و نویدبخش فرصتهای سرمایه گذاری در اراضی شالیزاری بعد از برداشت برنج خواهد بود.
عکس آرشیوی است.