محمدی فرد معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به گرمای شدید امسال گفت: تابستان پارسال دو نفر با علائم گرمازدگی به بیمارستانها مراجعه کردند.
او علامت بارز گرمازدگی را، درجه حرارت بالاتر از ۴۰ درجه بدن عنوان کرد و افزود: علائم شایع گرمازدگی شامل حالت تهوع، تشنج، گیجی، گمراهی و گاهی اوقات از دست دادن هوشیاری یا کما است.
محمدی فرد بیان کرد: سردرد تپنده، سرگیجه و سبکی سر، عدم تعریق علی رغم گرما، پوست قرمز، گرم و خشک، ضعف یا گرفتگی عضلات، تهوع و استفراغ، ضربان قلب سریع که ممکن است قوی یا ضعیف باشد، تنفس سریع و کم عمق، تغییرات رفتاری مانند گیجی، تشنج، بیهوشی و عدم هوشیاری از دیگر علائم گرمازدگی است.
بیشتر بخوانید
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: وقتی گرمای هوا زیاد است، بهتر است در یک محیط با تهویه مطبوع قرار بگیرید.
او اظهار کرد: اگر مجبورید که به بیرون از منزل بروید، با انجام این مراحل میتوانید از گرمازدگی جلوگیری کنید، از لباسهای سبک، روشن، گشاد و کلاه لبه دار و همچنین ضدآفتاب استفاده کنید، مایعات کافی بنوشید، برای جلوگیری از کمبود آب بدن، به طور کلی توصیه میشود روزانه حداقل هشت لیوان آب، آب میوه یا آب سبزیجات بنوشید، از آنجا که بیماریهای مرتبط با گرما نیز میتوانند از کاهش نمک ناشی شوند، توصیه میشود در دورههای گرما و رطوبت شدید یک نوشیدنی ورزشی غنی از الکترولیت مثل آب هندوانه، لیموترش و مرکبات و آب نارگیل را در کنار آب بنوشید.