مسعود پزشکیان امروز با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی از برنامههای دولت و وزرای پیشنهادی خود دفاع کرد.
پزشکیان گفت: به دنبال سوگندی که یاد کردم، فرصتی است تا به شرایط خطیر و دشوار موجود نسبت به زندگی مردم آگاه شویم؛ فرصتی است برای شنیدن همه آحاد ملت و خواست آنها برای تحول و تغییر. فرصت اصلاح و تغییر رویههای ناکارآمد در حکمرانی، فرصت خلق امید و وفاق بری عبور از تنگناها و بحرانهای پیچیده پیش رو.
رئیسجمهور افزود: فرصت اصلاح برخوردهای ناپسند قدرتمندان جهان با مردم دلاور ایران فرصت برآمده از انتخابات میدان جدید همراهی و همکاری ملی در درون حکومت بین حکومت و جامنعه و درون جامعه است.
وی ادامه داد: دولتی که امروز به مجلس معرفی شده، دولت وفاق ملی است همانگونه که در روزهای تحلیف گفتم، دولت وفاق ملی دولتی است که خود را دولت همه ملت ایران می داند؛ دولت وفاق ملی موظف به تأمین حقوق شهروندی همه ایرانیان است و ملتزم به اولویت منافع ملی بر هر منفعت دیگری.
پزشکیان گفت: التزام به قانون اساسی، سیاستهای کلی و تحقق برنامه هفتم محورهای انتخاب وزراست. رهبر انقلاب بیان کردتد موفقیت دولت موفقیت نظام است و چه توفیقی بالاتر از کاستن رنجها است.
رئیسجمهور افزود: کشور در شرایط خطیر و مردم در وضعیت سخت اقتصادی قرار دارند. بی عدالتی و ناترازیهای غالب بخشهای اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی، آموزشی، فرهنگی و سیاسی را در بر گرفته و مسائل جامعه مزمن شده است و تدابیر و رویههای جاری قادر به حل واقعی مسائل نیستند.
وی ادامه داد: مردم ما را پاسخگوی نیازها و خواستههای خود نمیبینند و بیمیلی آنان برای شرکت پرشورتر در انتخابات نشانهای از دلسردیهاست. اگر صدای مردم به موقع شنیده نشود، سرخوردگیها و ناامیدیهای فزاینده شکل میگیرد که حاصل آن زوال امید و نابودی سرمایههاست.
پزشکیان اظهار کرد: رسالت دولت چهاردهم، تأمین آموزش عادلانه و با کیفیت برای همه مردم، صرف نظر از جنسیت، قومیت، مذهب و منطقهای که در آن زندگی میکنند، توسعه زیرساختها، تحصیل و تأ مین منابع لازم برای تحقق اهداف، تنظیمگری و وضع مقررات ضروری، تأمین امنیت و تقویت اقتدار ملی است.
وی گفت: برقراری و تنظیم مناسبات بینالمللی با رعایت اصل عزت، حکمت و مصلحت، مبارزه با دشمنان عزت، اقتدار و استقلال کشور، آبادانی سرزمین و توسعه رفاه اجتماعی و ایجاد محیط اجتماعی برای رشد فضایل از دیگر رسالتهای دولت چهاردهم است. اصول و ارزشهایی که ما به آن معتقدیم، رسالت ما و چشمانداز ماست.
رئیسجمهور بیان کرد: براساس فرمایش حضرت علی (ع) مبنای درستی یک حکومت، آن چیزی است که مردم پشت آن حکومت و قدرت میگویند، است. وظیفه حاکمیت، عمل صالح، یعنی رضایت مردم است؛ این اصلی است که ما با تمام وجود به آن معتقدیم. آنچه باعث میشود، هوای مردم را نداشته باشیم، هوای نفس است.
او تاکید کرد: هیچ دین و باوری، هیچ امام و پیغمبری در قبال هیچ انسانی، قدم از عدالت آن طرفتر نگذاشته است. فرقی نمیکند که مذهبی باشند یا نباشند، ترک باشند، فارس باشند، عرب باشند، عجم باشند، خارجی باشند یا داخلی. تمام دعوا بر سر عدالت است.
پزشکیان اظهار کرد: تمام بحث این است که مردم باید از ما راضی باشند و این مردم امروز از ما ناراضی اند؛ مقصر ما هستیم، مقصر آمریکا و بیگانگان نیستند. این که ما باید مردم را راضی نگه داریم به کسی ربطی ندارد. باید با تمام وجود به مردم عشق ورزید و با آنها مهربان بود.
پزشکیان بیان کرد: توسعه محقق نمیشود مگر اینکه برنامه داشته باشیم. این چشم انداز میتواند فهم یکسان و مشترکی را در میان ارکان حکومت دولت و بخشهای دولتی و جامعه مدنی ایجاد کند و به هم افزایی و هماهنگی هرچه بیشتر کمک کند.
رئیسجمهور اظهار کرد: حضرت امیر (ع) میفرمایند تو با این مردم امتحان میشوی و بعد میگویند که خودت را در مقابل جنگ با خدا قرار نده؛ نارضایتی مردم یعنی جنگ با خدا. مردمی که خطا میکنند، عمداً یا سهوا خطا میکنند از این مردم بگذر؛ همانگونه که دوست داری خدا از شما بگذرد تو هم از این مردم اگر خطا کردن عبور کن،
وی گفت: وظیفه ما ایجاد رضایت و آرامش برای ملت و جامعه است. مردم اگر بدانند ما با باور و اعتقادمان و با تمام وجود خود در پی حل مشکلات آنها هستیم. به ما اعتماد خواهند کرد.
پزشکیان بیان کرد: حضرت علی (ع) میفرمایند هیچ وقت وقتی عفو کردی احساس پشیمانی و ندامت نکن. هر وقت میخواهی برخورد بکنی سعی کن قبل از اینکه برخورد سخت بکنی راههای ملایمت آمیز و برخوردهای به اصطلاح نرم را در پیش بگیر، نگو من رئیسم من حاکمم.
رئیسجمهور اظهار کرد: این ادبیات قلب را سیاه میکند، دین را سست میکند ما نوکر مردم هستیم. ما خدمتگزار مردمیم، ما به دنبال خدمت به مردمیم و این جزو اصول مسلم ارزشهایی است که معتقدیم و پایبند خواهیم بود.
وی گفت: شاخص اولیه کار ما رضایت مردم خواهد بود، این یکی از ارزشهایی است که مبنی بر عدالت است. ما مجبوریم تعامل مثبت با تمام دستگاهها و قوا را در دستور کار قرار دهیم.
پزشکیان اظهار کرد: اگر در کشور مجلس و دولت داریم به برکت تاجر و صنعتگران است. این مملکت زمانی پیشرفت میکند که این قشر بتوانند به درستی فعالیت کنند. ما برای خدمت به این ملت آمدیم نه برای حکومت بر آنها. حکومت باید وسیلهای برای خدمت باشد وگرنه به اندازه آب بینی بز بیارزش و بیمقدار است.
رئیسجمهور ادامه داد: مقام معظم رهبری با رویکرد عدالت خواهانه و فساد ستیز که با تایید سند چشم انداز و ابلاغ سندهای کلی مسیر تحقق اهداف را فراهم آوردند که همواره پشتیبان دولت در پیگیری سیاستها خواهند بود.
وی گفت: هماهنگی که بین قوا ایجاد شده نقطه قوت قوی است و انشاالله با همکاری مجلس قویتر و دوستانهتر خواهد شد. ما در موقعیت ژئوپولتیک استثنایی قرار داریم و مرزهای آبی و دریاهایی را در دسترس خود داریم که رویای بسیاری از کشورهاست. همچنین نیروی متخصص و جوان بسیاری داریم که ظرفیت بزرگی است.
پزشکیان بیان کرد: همچنین رتبه سوم علوم مهندسی و رتبه ۱۵ تولید علم جهان هستیم و این دولت بالقوه ثروتمند است و داراییهای با ارزشی چون نفت و گاز و سایر معادن را در اختیار دارد. اما ضعف ما در کجاست؟ تمام سالهای پس از انقلاب به همت نیروهای مخلص تحولات عظیمی در شاخصهای زیرساختی انجام شده است. پس چرا سطح رضایت عمومی مردم پایین است و آمار مهاجرت افزایش پیدا میکند؟
رئیسجمهور گفت: این وضعیت زیبنده جامعه ایرانی نیست. سر ما در احقاق حقوق و عدالت بالا نیست. ناترازیهای بزرگی در بودجه و انرژی وجود دارد. از طرفی ما همچنان دچار چند دستگی هستیم و با برخی کشورها دچار اختلاف هستیم. حمایت آمریکا از رژیم کودک کش و تحریمهای آمریکا علیه ما و خروج ما از چرخه معاملات بانکی بینالمللی به دلیل قرار گرفتن در فهرست سیاه اف ای تی اف را میتوان از ضعفهای موجود برشمرد.
پزشکیان گفت: عدم وحدت و انسجام یعنی قرار گرفتن لبه پرتگاه آتش؛ لذا ما باید کاری کنیم تا این وحدت و انسجام در داخل کشور افزایش پیدا کند چرا که معتقدم بزرگترین مشکل ما این است و برای دیگر مسائل راه حل وجود دارد.
رئیسجمهور اظهار کرد: در وضعیت عمرانی با انبوهی از پروژههای ناتمام روبرو هستیم که اتمام آنها نیازمند دهها سال و مصرف برابر اعتبار است. همچنین مصوباتی داریم که با آنها عمل نمیکنیم و البته پول لازم برای آن نیز وجود ندارد.
او گفت: تاخیر در بازسازی حمل و نقل عمومی داریم و در صنعت ماشینها و ابزارهای ما قدیمی شدهاند. تولید غیر رقابتی است و با کیفیت پایین و قیمت بالا روبرو هستیم. عدم اجرای عدالت متناسب با قومیت و جنسیت جزو نقاط ضعف ماست. همچنین مشکلات مالی باعث شده چیزی که نقاط قوت ماست به نقاط ضعف تبدیل شود.
پزشکیان اظهار کرد: با بیشتر از ۱۵ کشور مرز مشترک داریم و قالب بر ۷۴۴ میلیون نفر در مناطق اطراف ما هستند که میتوانیم کنار آنها بازار و تجارت راه بیاندازیم. ما تهدیدهایی داریم که آمریکا در راس آن است و اگر وحدت داشته باشیم میتوانیم آنها را کمرنگ کنیم. سرمایه اجتماعی ما و انسجام داخلی کم شده و اعتبار دولت در قبال ملت کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: چگونه میتوانیم به چشم اندازی که به دنبالش بودیم برسیم؟ اگر با همین روشی که داشتیم ادامه دهیم به جایی نخواهیم رسید. حل این مسائل را باید با التزام به وفاق ملی دنبال کرد. ایران امروز برای عبور از بحرانها نیازمند به وفاق ملی و همبستگی و مشارکت ملی است.
رئیسجمهور بیان کرد: رهبر انقلاب همه نهادها را ملزم به این امر نمودند و دولت نیز همین امر را سرلوحه قرار داده و حالا نوبت محلس شورای اسلامی است. مسائل کشور جزء در پرتوی وفاق ملی حل نخواهد شد و همه ارکان تصمیمگیر باید در کنار هم مسائل را کنیم.
پزشکیان اظهار کرد: دولت من دست تفاهم به سوی همه فعالان خدمت گشوده و میخواهد در پرتوی بسیج همگانی عمل کند و انتظار داریم مجلس در این زمینه راهگشا باشد. باید نگرش نظاممند و پیوسته به همه مسائل کشور داشته باشیم.
رئیسجمهور گفت: ساختار اداری و اجرایی ما مبتنی بر اقدام شکل گرفته و با پایش مستمر مبتنی نیست و از اهداف نهایی فاصله دارد. در روز قیامت توجیه را خداوند از ما قبول نخواهد کرد. ما نمیتواینم پاسخگوی خداوند باشیم با این شرایطی که داریم. برادران و خواهران ما اگر نتوانیم مملکت را از بحران بیرون بکشیم به عنوان یک مسلمان جواب خدا را نمیتوانیم بدهیم.
پزشکیان ادامه داد: باید در کنار وفاق به اصلاح ساختار بپردازیم. مدیریت بر مبنای مراقبه و اصلاح بهبود آن و رواج پاسخگویی از اموری است که باید به آن توجه کرد.
وی گفت: نظرسنجیهای اقتصادی نشان میدهد اولویت اول مردم حل مشکلات اقتصادی است، اولویت برنامههای من تحول در برنامههای اقتصادی است. توان تولید کشور تعیین کننده قدرت ملی است. پایین بودن رشد اقتصادی و بی عدالتی در روند ثروت که تورم بالا و وابسته به نفت را هم اضافه کرد. پرسش اصلی این است چرا نتوانستیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم؟ رهبری در گام دوم گفتند عملکرد ضعیف کشور را دچار مشکل کرده است.
پزشکیان بیان کرد: چالش درونی نشان از عیوب ساختاری است. برای تدوین برنامه دولت چهاردهم برنامه اقتصادی سه دولت اخیر هنگام معرفی وزرا را بررسی کردم به نظر مسئله این نیست که ما مشکلات را نمیشناسیم. با صراحت میگویم ریشه تداوم مشکلات اقتصادی نبود سازوکار اجماع سازی بر سیاستهاست.
رئیسجمهور اظهار کرد: با این همه اختلاف نظر سیاسی بین ما و گفتگو نکردن برای حل مشکلات اصلاحات اقتصادی ناممکن است. در حوزه سیاست خارجی موضوع روشن است و بخشی از مشکل پایین بودن نرخ اقتصادی ریشه در تنش در روابط خارجی و تحریمهای ظالمانه دارد.
وی بیان کرد: سال گذشته ۱۵۰ میلیارد دلار صادرات داشتیم، اما به دلیل تحریم نمیتوانیم یک حساب داشته باشیم چون به صورت رسمی نمیتوانیم تجارت کنیم. یک جوان بیش از نیمی از عمر خود را در تحریم گذرانده است و شاهد کاهش رفاه خود و خانوده اش است که این در اختلافات درونی این مسئله را تشدید کرده و باید آن را حل کنیم و هر سه قوه در این امر مسئول هستند.
پزشکیان اظهار کرد: برای رفع مشکلات اقتصادی ۹ اصل را مطرح میکنیم همه بر عدالت تاکید داریم. ما بر موضوع ایران برای همه ایرانیان و دولتی که نماینده همه باشد توافق داریم. ما بر رویکرد علمی در اداره مملکت تاکید داریم. هدف ما باید منافع ملی و برون رفت از مسائل کشور باشد.
رئیسجمهور گفت: تیم اقتصادی خود را موظف کردم که به صورت پیوسته در اجرای سیاستهای کلی با همه نمایندگان محترم صحبت کنند و درهای دولت را به روی اندیشکدههای مختلف باز میکنیم.
وی ادامه داد: سرتیترهای اصلی به این شرح است: تمرکز توان دولت در قامت رقابت است. بهبود معیشت مردم و تامین مالی و قطب اقتصادی و بهینه ساری مصرف انرژی جلوگیری از مهاجرت نخبگان، همزمانی کارآمدسازی دولت و میثاق دولت و توسعه فقرزدایی و در روند توسعه است.
پزشکیان گفت: توسعهای که شامل عدهای خاص شود چپاول است. اقتصاد محور اصلی مسائل کشور است، اما اقتصاد به تقلیل مسائل متعارف خطای بزرگی است. تنها راه خروج از مشکلات جز با رویکرد یکپارچه میسر نمیشود.
رئیس جمهور ادامه داد: چشم انداز سیاستهای کلی و برنامه هفتم و قانون اساسی در راس برنامه هاست. برای اینکه وفاق در دولت باشد گفتیم افرادی که میتوانند کمک کنند را معرفی کنیم و بیش از ۱۰ هزار ساعت، ۱۰ هزار پرونده را بررسی کردیم و هیچ یک را براساس رویکرد سیاسی نیاوردیم و براساس وحدت آوردیم.
او اظهار کرد: ما به گفته هایمان پایبند بودیم. تیمی که آوردیم نمادی از وفاق و همبستگی است. از دولت رئیسی، روحانی و احمدی نژاد هستند و سعی کردیم زحمتکشان در کنار هم باشند. کمک کنید صدای واحدی در داخل و خارج کشور شنیده شود. ما از وحدت گفتیم و مسائل را بزرگ نکردیم و باید دست به دست هم بدهیم تا مملکت درست شود. از شما کمک میخواهیم ما را در این نگاه یاری کنید و کاری کنید دنیا بداند ما یکصدا با هم پشت سر رهبر انقلاب تلاش میکنیم و اختلافات را کنار خواهیم گذاشت.
رئیسجمهور تاکید کرد: من عیب دارم و معصوم نیستم، هنر این نیست که عیب مرا بزرگ کنید هنر این است که خوبیهای مرا تقویت کنید و عیب مرا بپوشانید. هنر بزرگ کردن عیبها نیست، همه عیب داریم، هنر این است که خوبی ها را پررنگ کنیم و عیب ها را بپوشانیم. تلاش کنیم تا نقاط قوت را بزرگ کنیم. تشکر میکنم از حوصله ای که به خرج دادید.
خبرنگاران: فاطمه تورانلو، فاطمه سیدی، محمد امیرحسینی و محمدحسین نیکخوی متین
اصلا نمیدونید مردم با چه شرایط سخت تو مرز شامچه سختی میکشند
با هزار بدبختی از داخل ایران با خودرو برن شامچه 'شامچه هم خدمات دهی صفر تا رد بشن
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
(ولی چرا اینقدر دیر دو ریالی ها می افتد؟! و حالا چی؟!!)
بزرگترین مشکل مملکت اینه که سرمایه مملکت خرج ابادانی نمیشود.معادن کشور رو دادید به افراد خصوصی بدون گرفتن مالیات و حقوق اجتماعی اغلب پولش رو از کشور خارج میکنن و هیچ فایده ای برا اقتصاد نداره وایضا پول نفت که هر سال با چندین اختلاص هدر میره اگه تونستی جلو دزدان یقه سفید این مملکت رو بگیری طی ۵ سال از چین رد میشی.
این دو منابع باید کاملا پلمپ بشه
با این کار
آموزش و پرورش مون کاملا متحول میشه نسل پرتلاش تو تمام زمینه ها خواهیم داشت
تحقیقات درباره روح و روان اشفته نسل جدید داشته باشین متوجه میشین ک والدین چطور رویای کاذب پشت میزنشینی تو ذهن شون پرورش میدن
ب زور تو کلاسهای جبرانی و کنکور سرگردان میکنن تا مثلا پزشک بشن اونم پزشک پول پرست !!
تا زمانی که حق حقوق خود نرسیم سکوت نخواهیم کرد.
امروز شنبه 27 مرداد ماه سال 1403 است که متأسفانه هنوز هم تکلیف تفاوت افزایش معوقات بن خوار بار و سایر رفاهیات بازنشستگان مخابرات منطقه تهران از فروردین ماه سال 1401 تاکنون مشخص و روشن نیست چرا؟ به خاطر ناتوانی، کوتاهی و سکوت بی شرمانه دولت، مسئولان و نمایندگان مجلس!
خواهشا دستور رسیدگی به شرایط سو مدیریت شرکت مخابرات ایران
دوست عزیز خواروبار ومناسبتها مربوط به همه کارکنان و بازنشستگان سراسر کشور هست لطفا هی ننویس خواربار مخابرات تهران چی شد بگو چرا خواربار پرداخت نمیکنین
مگه قرار نبود خواربار بازنشستگان هرماه واریز بشه؟؟؟الان ۲۵ مرداد ماه خبری نیست که..
حرف دل همه بازنشستگان شرکت مخابرات
نه برنامه ای، نه ایده ای، نه راه حلی، نه .....
سریالی همش ترمیم جاده ها وبدست بگیرن!!
مگه نفت چقدر میتونه شکم این مفت خورها پر کنه؟
شما کارمندان دولتی چرا چسبیدین ب میز و صندلی دولتی؟؟؟
کارکنان شرکت ها خصوصی هر سال شغل عوض میکنن
شما چرا اینکار نمیکنین؟
لطفا به شرایط اختلاس و سو مدیریت دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم رسیدگی فرمایید.
من با سی سال سابقه و بازنشستگی ولی دلم برای دانشگاه ۴۰ ساله میسوزد
واردات باید بصورت میلیونی و یا دهها میلیونی باشد مخصوصا خودروهای پاک
همانطور که در استانهای آذری زبان سکونت افغانها ممنوع اعلام شده در تمام ایران سکونت این وطن فروشان و ستون پنجم طالبان و دیگر تروریست ها را ممنوع کنید
تا کی صبر تاکی انتظار