در این مطلب به زندگینامه و شرح حال وزیر پیشنهادی امور خارجه می‌پردازیم.

عراقچی متولد سال ۱۳۴۱ در شهر تهران، سیاستمدار و دیپلمات ارشد در وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران است که سابقه فعالیت به عنوان معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه را در کارنامه خود دارد و در حال حاضر به عنوان دبیر شورای راهبردی روابط خارجی فعالیت می‌کند.

عباس عراقچی با روی کار آمدن دولت یازدهم و واگذاری مذاکرات هسته‌ای ایران به وزارت خارجه، از مهرماه ۱۳۹۲ به عضویت تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران درآمد و پس از محمدجواد ظریف، نفر دوم ایران در مذاکرات هسته‌ای با گروه ۵+۱ محسوب می‌شد.

عباس عراقچی تحصیلات آکادمیک خود را از سال ۱۳۶۴، در رشته روابط بین الملل و دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه آغاز کرده است، او پس از کسب مدرک کارشناسی از این دانشکده در سال ۱۳۶۸، کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی و در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز دنبال کرده است. وی همچنین مدرک دکترای خود را در رشته اندیشه‌های سیاسی دانشگاه کنت انگلستان دریافت کرده است.

سرپرستی نمایندگی ایران در سازمان کنفرانس اسلامی: سید عباس عراقچی نخستین مسئولیت خود را به عنوان کارشناس بخش بین الملل وزارت خارجه، در سال ۱۳۶۷ برعهده گرفت تا اینکه در سال ۱۳۷۳ اولین پست خود که سرپرستی نمایندگی ایران در سازمان کنفرانس اسلامی بود را گرفت.

سفیر ایران در فنلاند: وی از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ به عنوان سفیر ایران در فنلاند مشغول به فعالیت شد و سپس در سال ۱۳۸۲ نیز به مدت یکسال رئیس اداره اول اروپای غربی وزارت خارجه بود.

معاون حقوقی و امور بین المللی وزارت خارجه‌: با روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ و رسیدن منوچهر متکی به وزارت خارجه، عراقچی از سال ۸۴ تا ۸۶ معاون حقوقی و امور بین بین‌المللی وزارت خارجه شد.

سفیر ایران در ژاپن: وی در سال ۱۳۸۶ به عنوان سفیر ایران در ژاپن، راهی توکیو شد و چهار سال را نیز در این سمت سپری کرد.

سخنگو و معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه: با روی کار آمدن دولت حسن روحانی در سال ۱۳۹۲، وی در ابتدا مدتی را به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه به فعالیت پرداخت تا اینکه در همان سال ۱۳۹۲ از سوی محمد جواد ظریف، به عنوان معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه منصوب شد.

حضور در تیم مذاکره کننده هسته‌ای: عراقچی با انتصابی از سوی محمدجواد ظریف در تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۹۲ به عضویت تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران درآمد که حاصل آن امضای توافق موسوم به برجام میان ایران و گروه ۵+۱ در ژوئیه ۲۰۱۵ بود. او تا پایان مذاکرات هسته‌ای ایران و دستیابی به توافق برجام، به عنوان مذاکره‌کننده ارشد در متن مذاکرات حضور داشت و پس از ظریف، نفر دوم ایران در مذاکرات محسوب می‌شد.

رئیس تیم مذاکرات وین: عراقچی پس از تغییر ساختار وزارت خارجه از ۱ بهمن ۱۳۹۶ تا تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ به عنوان معاون سیاسی وزارت خارجه فعالیت می‌کرد. او بعد از آغاز مذاکرات برای احیای برجام به عنوان رئیس تیم مذاکره کننده انتخاب شد و راهی وین پایتخت اتریش شد. اولین دور مذاکرات نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور معاونان و مدیران سیاسی وزرای امور خارجه ایران، آلمان، فرانسه، انگلستان، روسیه، چین و انریکه مو را به نمایندگی از جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ۶ آوریل ۲۰۲۱ در وین برگزار شد.

عباس عراقچی در حال حاضر به‌عنوان مشاور عالی وزیر امور خارجه، عضو انجمن ملی دیپلماسی و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

خبرنگار: فاطمه سیدی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۱۱:۳۲ ۲۲ مرداد ۱۴۰۳
ایشوناز شاگرد ان علامه جعفری ره هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۲ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳
همه میشناسن احتیاج به معرفی نیسن.برجام یا قراداد ننگین ترکمن چای۲ حاصل دست رنج همین آقا بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳
همونی که در مذاکرات برجام پیرزنه بود شرمن وقتی گره میکرد بهش یه امتیاز میداد که گریه نکنه...خدا به خیر بگزرونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳
رییس مذاکره کنتده امریکایی
خانم شرمن در کتابش راجع به عراقچی و ظریف نوشته
بهتره پزشکیان بخواند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳
مسببان قرارداد ضعیف و یک طرفه برجام نمی توانند در شان ایران عزیز باشند. افسوس از فرصتهای از دست رفته بخاطر برجام نافرجام
قراردادی را که نخوانده امضا کردند و کشور را با مشکلات متعدد مواجه کردند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۵ ۲۱ مرداد ۱۴۰۳
بیشترین کابینه نظامی هستند فایده نداره برای اقتصادی
آخرین اخبار