رئیس آزمایشگاه کنترل فرآورده‌های آرایشی آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو درمورد تست کارایی ضدآفتاب با آینه‌های UV گفت: طرح چنین مواردی بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.

 شهرام شعیبی رئیس آزمایشگاه کنترل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو  اظهار کرد: آینه‌های UV محدوده کوچکی از اشعه UVA را در بازه‌های ۳۲۰ تا ۴۰۰ میلیمتری به‌صورت می‌تابانند؛ بنابراین فقط ضد آفتاب‌های حاوی UVA در این تست موفق می‌شوند و ضدآفتاب‌های حاوی UVB که در طول‌موج ۲۸۰ تا ۳۲۰ میلیمتری منتشر می‌شوند از سوی این آیینه‌ها پوشش داده نمی‌شوند.

وی افزود: این آینه‌ها از طیف UVA، تست‌های مضر را به پوست نمی‌تابانند و بخشی را که تاثیر کمتری دارد، منتشر می‌کنند؛ زیرا در غیر این صورت این آینه‌ها می‌توانند باعث آسیب‌های جدی به پوست شوند، در نتیجه این آیینه‌ها UV طول‌موج‌های پایین مضر که در حوزه تاثیر کرم‌های ضدآفتاب هستند را پوشش می‌دهند.

به گفته رئیس آزمایشگاه کنترل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو، این آینه‌ها فقط ضدآفتاب‌هایی که در فرمولاسیون آنها از مواد شیمیایی استفاده شده است تحت پوشش قرار می‌دهند و فقط ضدآفتاب‌های فوق اشعه UV را جذب می‌کنند و، چون در ساخت ضدآفتاب‌های فیزیکی از زینک یا تیتانیوم که نور UV را انعکاس می‌دهند، استفاده شده است، پس در این تست کارایی ندارد.

 وی خاطرنشان کرد: با توجه به موارد فوق، این آینه‌ها نمی‌توانند تست مناسبی برای کارایی و اثربخشی ضدآفتاب‌ها باشند. زیرا اگر قرار باشد فقط نوع خاصی از ضدآفتاب را شناسایی کنند بیشتر باعث سردرگمی و نگرانی مصرف‌کننده‌ها می‌شوند و با توجه به دقت عمل پایین این آینه‌ها بیشتر به‌عنوان روش‌های تبلیغاتی از آنها استفاده می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار