سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: پخت گوشت لوبیای کاشان قدمتی ۴۰۰ ساله دارد که در ماههای محرم و صفر، هیاتهای مذهبی کاشان میپزند و با آن از عزاداران پذیرایی میکنند.
علیرضا عبداللله زاده افزود: یک قرن پیش حاج رضا عشق آبادی با اضافه کردن سرکه و شیره به خوراک گوشت لوبیا روش دیگری از طبخ این غذای سنتی را ابداع کرد که توسط هیات حیدری دربفین کاشان طبخ میشده وتا به امروز این سنت توسط هیات امنای این هیئت پایدار مانده است.
عبدالله زاده یادآور شد: پخت این غذای سنتی به شماره ۱۵۲۵ در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید.
گوشت لوبیا، غذایی مخصوص مناطق کویری است و هر ذائقهای را راضی میکند. گوشت و لوبیا غذایی بسیار مقوی است که حاوی مقادیر قابل توجهی از پروتئین و آهن، پروتئین گیاهی و کلسیم است. کاهش قند خون، تقویت کبد، درمان کمخونی، کاهش خطر سرطان از جمله فواید این غذای خوشمزه هستند.
مراسم گلابگیری قمصر، آیین قالیشویان مشهداردهال، مهارت زیلوبافی، شعربافی، آئین نخلگردانی و آداب و رسوم پخت سمنوی نذری از جمله آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور در کاشان است.