معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با توجه به برنامه‌ها و فعالیت‌های اربعین، فعالیت‌های شاخص ستاد اربعین این وزارت را تشریح کرد.

پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: اطلاع رسانی پویش‌ها، فعالیت‌ها و برنامه‌های ویژه اربعین یکی از مباحث مهم است؛ در این بخش با استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای از جمله رسانه ملی، رادیو اربعین، خبرگزاری‌ها، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، شبکه ملی شاد و ... به معرفی و نشر شیوه نامه‌ها، پویش‌ها، برنامه‌ها و فعالیت‌های ویژه فرهنگیان و دانش آموزان، پرداخته می شود.

وی با اشاره به پیاده روی گروهی دانش‌آموزی افزود: این امر ویژه دانش آموزان پسر و دختر متوسطه دوم است که در ایام اربعین با اخذ مجوز قانونی و بر اساس ضوابط و مقررات اعلام شده در شیوه نامه انجام می‌شود.

پورثانی به موضوع هر دانش آموز نائب الزیاره یک شهید اشاره و اظهار کرد: با توجه به فرمایش رهبر انقلاب اسلامی؛ درسی که اربعین حسینی به ما می‌دهد، این است که باید یاد حقیقت و خاطره‌ شهادت را در مقابل طوفان تبلیغات دشمن زنده نگه‌داشت. طرح هر دانش آموز نائب الزیاره یک شهید را خواهیم داشت. (شهدای خدمت، رئیس جمهور شهید ، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی) شهدای منطقه و استان به دانش آموزان معرفی شوند و با توجه به برپایی موکب‌های استانی، نام نویسی دانش آموزان برای شرکت در این طرح با برکت در خود موکب‌ها انجام پذیرد و در قالب یک شبکه از قبل برنامه ریزی شده ساماندهی شوند.

پورثانی همچنین به سوگواره فرهنگی هنری دانش آموزی عبرات اشاره و عنوان کرد: ستاد اربعین وزارت آموزش و پرورش در نظر دارد برای استمرار شور و نشاط حسینی در بین دانش آموزان و ادامه حرکت جریان سازی دانش آموزی در سطح کشور و همچنین تجلیل و تکریم از فعالان این حوزه، اقدام به برپایی سوگواره با عنوان «عبرات» و در چندین قالب هنری و فرهنگی داشته باشد.

وی اضافه کرد: دانش آموزان برای ثبت آثار خود در قالب‌های معرفی شده وارد بات طراحی شده در شبکه شاد خواهند شد، و آثار خود را در قالب‌های معرفی شده بارگذاری خواهند کرد. بعد از اتمام مهلت ارسال آثار، افراد برتر بعد از اعلام نظر داوران هر قالب، به مراسم اختتامیه دعوت می شوند.

معاون وزیر ادامه داد: جاماندگان اربعین، مراسمی است که هر ساله همزمان با راهپیمایی اربعین در ایران و برخی دیگر از کشورهای اسلامی برگزار می‌شود.در این مراسم افرادی که نتوانسته‌اند در پیاده‌روی اربعین آن سال در کشور عراق حاضر شوند، مسیر تعیین‌شده‌ای را به صورت پیاده طی می‌کنند در این مراسم همچون پیاده‌روی اربعین موکب‌هایی برای خدمت‌رسانی به عزاداران برپا می‌شود.

وی توضیح داد: ستاد اربعین حسینی وزارت آموزش و پرورش هم در خصوص جاماندگان اربعین ۲ برنامه را پیگیری می‌کند اول اینکه آموزش و پرورش استان‌ها و نواحی و مناطق در کنار سایر دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادها، نسبت به برپایی موکب‌های عزاداری و خدمت رسانی به زائرین اقدام می کنند. دوم اینکه اجرای طرح هر مدرسه یک موکب که در این طرح در ایام اربعین همه مدارس با استفاده از ظرفیت تشکل‌های دانش آموزی و دانش آموزان آن مدرسه، همکاران و خیرین با پرپایی موکب در جلوی مدرسه و برگزاری مراسم سینه زنی و عزاداری از عزاداران حسینی پذیرایی می کنند.

پورثانی در پایان از تولید نماهنگ و سرود ویژه اربعین نیز یاد کرد و گفت: سرودهای خوبی متناسب با سیره و منش امام حسین (ع) تولید شده است که در راستای شناساندن اهمیت اربعین حسینی و با توجه به کارکرد تربیتی و فرهنگی این ایام است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.