این روز‌ها باغداران شاهرودی مشغول برداشت زردآلو هستند.

شهرستان شاهرود دارای ۶ هزار و ۳۷ هکتار باغ زردآلو است که ۵ هزار و ۱۷۶ هکتار سطح باغ‌ها بارور و ۸۶۱ هکتار غیر بارور هستند.

ملیحه راحتی معاون فنی جهاد کشاورزی شاهرود گفت: با توجه به وقوع خسارت سرمازدگی و تگرگ در فروردین و اردیبهشت ماه، میزان تولید زردآلو ۳۰ درصد کاهش یافته و پیش بینی می‌شود ۴۳ هزار تُن محصول زردآلو از باغ‌های این شهرستان برداشت شود.

به طور متوسط حدود ۷۰ درصد محصول تولیدی زردآلو به صورت تازه خوری در بازار این استان و استان‌های همجوار مصرف می‌شود.

۳۰ درصد جهت فرآوری به صورت برگه، قیسی، مربا، کمپوت و لواشک در کارگاه‌های بزرگ و کوچک خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برگه تولیدی در این شهرستان قابلیت صادرات به داخل و خارج از کشور را دارد.

مهمترین ارقام زردآلو در باغ‌های شهرستان شامل قوامی (شاهرودی)، رجبعلی، جهانگیری، خیبه‌ای، غیاثی، نصیری، زعفرانی، دانشکده‌ای، منوچهری، جعفری، حاج محمدی و کبرایی است.

ارقام جهانگیری، خیبه‌ای، غیاثی ارقام مقاوم تری به سرما است و رقم رجبعلی و قوامی بیشترین حساسیت به سرمازدگی را دارد.

بیشترین سطح زیر کشت زردآلو در بخش بسطام است.

با توجه به ورود هسته‌های اولیه ۱۳ رقم زردآلو توسط شرکت کشت و صنعت و دامپروری لعل کویر وهمچنین باغ مادری که در سطح یک هکتار احداث می‌شود، این شرکت ظرفیت تولید یک میلیون قطعه اندام‌های تکثیری سالم (پیوندک) و نهال با اصالت را دارد.

این باغ سومین باغ مادری در دسته درختان دانه دار و هسته دار در کشور است.

برداشت زردآلو در شاهرود تا اواخر مردادماه ادامه دارد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار