به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، این عضو هیات علمی گروه زیستشناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه شهرکرد هدف از این اختراع را ترمیم زخم به ویژه زخمهای مزمن و مقاوم به درمان در انسان و سایر جانوران عنوان کرد.
عربی گفت: این ثبت اختراع و نوآوری، نتیجه چندین سال مطالعه و آزمایش بر روی تأثیر انواع عصارههای جانوری در بهبود و ترمیم زخمهای پوستی در مدلهای جانوری مختلف است که از سوی تیم تحقیقاتی به سرانجام رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد افزود: ترمیم زخم، فرآیندی فیزیولوژیک است که پس از بروز جراحت در پوست شروع میشود، استفاده از ترکیبات زیستی (عصارههای جانوری و گیاهی) به جای کاربرد داروهای شیمیایی درترمیم زخم از اهمیت زیادی برخوردار است.
عربی ادامه داد: با توجه به اینکه لارو حشرات از پتانسیل زیادی در تکثیر سلولی و رشد بدن برخوردار هستند بر همین اساس در این مطالعه تاثیر عصاره بدن لارو سوسک ZOPHOBAS MORIO یا سوپر ورم (Superworm) به عنوان یک ترمیمکننده جدید و مؤثر در ترمیم زخمهای پوستی مورد استفاده قرار گرفت.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد اظهار داشت: این نوآوری بر اساس طبقهبندی بینالمللی در بخش نیازهای انسانی و زیر بخش سلامت و بهداشت قرار دارد و نتیجه این مطالعه میتواند در ترمیم زخم بهویژه انواع مزمن (مقاوم به درمان) در انسان و سایر جانوران مورد استفاده بهینه قرار گیرد.
عربی افزایش بیان ژنهای IGF و TGFβ همراه با بازآراییهای بهتر بافتی، افزایش سنتز کلاژن در موضع زخم و نیز سرعت بخشی در انقباض و بستهشدن زخم در پوست موشها (در مقایسه با اثر پماد فنی تویین یک درصد) را از مهمترین کاربردهای این عصاره عنوان کرد.
وی افزود: با این ترکیب دارویی در طول درمان هیچگونه حساسیت پوستی و یا برجای گذاشتن اسکار (اثر زخم) در پوست مشاهده نشد و به دلیل بیولوژیک بودن ترکیبات مؤثر در این عصاره دارویی، بروز حساسیتهای پوستی واختلالات رفتاری ناشی از کاربرد دارو منتفی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد اظهار داشت: این نوآوری بر اساس طبقهبندی بینالمللی در بخش نیازهای انسانی و زیر بخش سلامت و بهداشت قرار دارد و نتیجه این مطالعه میتواند درترمیم زخم بهویژه انواع مزمن (مقاوم به درمان) در انسان و سایر جانوران مورداستفاده بهینه قرار گیرد.