سرهنگ علی تیموری روز دوشنبه در دومین جلسه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تالار امام جواد (ع) استانداری همچنین گفت: این دلالان در اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س)، اقدام به خرید و فروش ارز میکردند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی قم در ادامه سخنان خود اجرای عملیات جمعآوری دستگاههای رمز ارز غیرمجاز در استان را مورد توجه قرار داد و افزود: شرکت مخابرات برای شناسایی متخلفان و محل قرار گرفتن دستگاههای رمز ارز غیرمجاز، باید آیپیها را در اختیار پلیس قرار دهد.
تیموری در بخشی سخنان با بیان این نکته که نرخ رشد کشف تخلفهای ارزی و کالایی از آغاز سالجاری تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی بوده است بیان داشت: در برخی موارد مانند خودروهای توقیفی، تعداد پروندهها و تعداد متهمان، این افزایش، جزیی است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان همچنین افزود: ارزش ریالی اقلام اکتشافی قاچاق، ۴۵ درصد رشد داشتهاست.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی قم در ادامه یادآور شد: در برخی اقلام ضد فرهنگی مانند سیگار و تجهیزات دریافت از ماهواره نیز کاهش کشفیات را داشتهایم.
تیموری با بیان اینکه از ابتدای امسال، در مجموع ۲۶ دستگاه خودروی سنگین و نیمهسنگین در محورهای مواصلاتی استان توقیف شد تصریح کرد: ارزش کالاهای جاسازی شده در این خودروها، ۳۵۸ میلیارد ریال است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی قم در بخش دیگری از سخنان خودعنوان کرد: هفت دستگاه خودروی حامل ۸۵ هزار لیتر سوخت قاچاق نیز در محورهای مواصلاتی استان شناسایی و توقیف شد.
او ادامه داد: حجم کل سوختهای قاچاق که طی سالجاری در استان کشف شده، ۱۲۰ هزار لیتر میباشد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی قم همچنین توقیف ۱۳۸ دستگاه خودروی حملکننده کالای قاچاق موسوم به شوتی در محورهای مواصلاتی را نیز مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: اموال مکشوفه از این خودروها، بالغ بر ۳۲۵ میلیارد ریال است.
تیموری در بخشی سخنان، شناسایی ۳۷ دستگاه اتوبوس حامل کالای قاچاق را نیز مورد توجه قرار داد و بیان کرد: ارزش کالاهای کشف شده از این اتوبوسها، ۷۹ میلیارد ریال است.
مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری قم نیز گفت: ساماندهی رینگ اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) که محل تجمع دلالان ارز است در دستورکار قرار دارد.
حسین امیری افزود: برخی از دلالان ارزهای خارجی، با صرافیها نیز در ارتباط هستند، به منظور کنترل و نظارت بیشتر بر خریدوفروش ارز، باید مکان مناسبی در نظر گرفته شود.
او همچنین نظارت مستمر بر خریدوفروش ارز را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: به محض آنکه عوامل نیروی انتظامی، محل را ترک میکنند، بار دیگر دلالان برای خریدوفروش ارز باز میگردند، به همین علت کنترلها نباید مقطعی باشد.
امیری بیان کرد: دلالان ارزی در محدوده مرکز شهر قم، سیما و منظری شهر را نازیبا کردهاند، برخورد با آنان نیازمند یک پشتوانه قضایی محکم است.
او در بخشی از سخنان تاکید کرد: بسترهای کارهای اطلاعاتی و امنیتی باید برای مقابله با دلالان ارزی فراهم شود.
او همچنین با بیان این مطلب که نظارتها بر خریدوفروش ارزهای خارجی با توجه به درپیش بودن اربعین حسینی باید بیشازپیش افزایش پیدا کند گفت: فارغ از خریدوفروش غیرقانونی ارز، با معضلهای مختلفی مانند جعل، سرقت، کلاهبرداری و کمفروشی ارزی نیز روبهرو هستیم.
امیری یادآور شد: برخی از مردم، به دلیل فراوانی ارز و قیمت مناسب آن در قم، از شهرهای همجوار به این استان مراجعه میکنند، ولی متاسفانه در دام دلالان و کلاهبرداران ارزی گرفتار میشوند.