فریدون فعالی در آیین آغاز بکار انجمن خیرین میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: هدف از تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی این است که بتوانیم زمینه مشارکت خیران در زمینههای مادی و معنوی برای حفظ و حراست از آثار تاریخی، بناهای بسیار ارزشمند، محوطههای تاریخی و موزههایی که در کشور وجود دارد را فراهم کنیم.
وی افزود: این انجمن اهدافی همچون ایجاد زمینه مشارکت خیران در داخل و خارج از کشور به منظور جلب مشارکت و جذب سرمایههای معنوی و مادی برای حفظ، مرمت و احیای بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی و فرهنگی ثبتشده، مشارکت در راهاندازی موزهها و پاسداری از میراثفرهنگی ناملموس، اموال منقول فرهنگی و تاریخی و میراثطبیعی کشور و سایر موارد مشابه را دنبال میکند.
مشاور قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور ادامه داد: سیستان و بلوچستان با توجه به مطالبه جدی از سوی مدیریت استان، جزو اولویت ما در کشور قرار گرفت و به همین منظور عملیات اجرایی پروژهها در کشور از این استان آغاز میشود و در گام اول پنج طرح با اعتبار ۴۵میلیارد ریال تعریف کرده ایم.
وی اظهار کرد: این پروژهها شامل چهار محوطه و بنای تاریخی و یک موزه است که بلافاصله اختصاص اعتبار آن صورت میگیرد و امروز شاهد ساماندهی و سازماندهی شانزدهمین انجمن خیرین میراث فرهنگی کشور در استان سیستانوبلوچستان هستیم و امیدواریم با برنامه ریزیهای مدون و تهیه بانک اطلاعاتی و یاری گرفتن از تمامی خیران گامهای موثری بردارند.
فعالی گفت: کار این انجمن بسیار مهم و دشوار است و اعضای آن باید تلاش کنند تا زمینه مشارکت همگانی را فراهم کرده و با تعریف دقیق از پروژه ها، ایجاد زیرساخت و مرمتهایی که انجام میدهند بتوانند این پروژهها را به یک بسته سرمایهگذاری تبدیل و مشارکت همه خیران برای ساماندهی و سازماندهی آثار را داشته باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان وبلوچستان نیز در این مراسم اظهار کرد: این استان دارای محوطهها، بافتها و ابنیههای تاریخی متعددی است که حفظ و صیانت و مرمت آنها تنها با اعتبارات دولتی امکان پذیر نیست و این موضوع نیازمند مشارکت عمومی و حضور خیرین و دلسوزان این حوزه است.