علیرضا رحیمی ، با اشاره به فرآیند ثبتنام دانشآموزان گفت: با توجه به اینکه ثبتنام پایه اول از ۱۵ اردیبهشت آغاز شده است، تعداد قابل توجهی از اولیا برای نامنویسی فرزندشان اقدام نکردهاند. در پایههای ورودی؛ اول، هفتم و دهم نیازمند این است که بچهها برای ثبتنام همراه والدین به مدرسه مراجعه کنند.
رحیمی گفت: یک صحبت بیتعارف با اولیایی داریم که در پایههای ورودی ثبتنام نکردهاند؛ ما در استان قم در مسائلی مربوط به اولیا کوتاهیهایی داریم، زیرا فقط روند نامنویسی نیست، از دیگر وظایف ما کلاسبندی، تعیین مدرسه، وضعیت کتاب، لباس فرم، سرویس دانشآموز و ... نیز هست، که باید پیش از آغاز سال تحصیلی مشخص شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم بیان کرد: ساماندهی مبتنی بر ثبتنام است. از جهت اینکه ما بحث مربوط به تقسیم معلمان را نیز داریم، نهایتا تا ۱۵ مرداد نباید ثبتنامنشده داشته باشیم، لذا از والدین گرامی درخواست داریم چنانچه هنوز در پایههای ورودی نامنویسی نکردهاند، هرچه زودتر به این مسئله اقدام کنند.
رحیمی عنوان کرد: ضمن اینکه ما فارق از مشکلات دیگر در دوره اول ابتدایی شناسایی جذب بازماندگان از تحصیل را نیز داریم و باید صیانت کنیم تا کسی از تحصیل باز نماند. وقتی ما سامانه ثبتاحوال و سامانه ثبتنام را باز میکنیم افراد شناسایی میشوند و ما باید علل عدم نامنویسی آنها را پیگیری کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم گفت: در سامانه my.medu.ir مواردی مانند ثبتنام کتاب، نامنویسی مدرسه، ثبتنام سرویس دانشآموز و لباس فرم مدرسه موجود است. یک نکته مهم در باب سرویس مدارس این است که بارها اطلاعرسانی شده: "امسال مسئولیت سرویس مدارس با مدیر مدرسه نیست. "
رحیمی تصریح کرد: سنجش دانشآموزان پایه اول از آبان ماه آغاز شده است، با این وجود بسیاری از والدین در این زمینه هنوز اقدام نکردهاند. نکته مهم بعدی ثبت کتاب است؛ با هدف سهولت دسترسی هر دانشآموزی میتواند در سامانه my.medu.ir وارد شود و کتاب مربوط به پایه تحصیلی خود را سفارش دهد. در صورت اینکه اولیا نتوانند ثبت کتاب کنند، با مراجعه به مدرسه میتوانند این کار را انجام دهند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم افزود: والدین برای ثبتنام سرویس مدارس باید به سامانه حمل و نقل دانشآموزی وارد شوند؛ اولیا شخصا با سرویس در ارتباط هستند، بنابراین مدارس امسال اجازه دخالت در امر سرویس دانشآموزان را ندارند. از همین رو در صورت اهمال والدین، قطعا آنها در ابتدای مهر دچار چالش میشوند.
رحیمی گفت: در کارگروههایی که برای دانشآموزان تشکیل داده میشود، ما نماینده و طرفدار خانوادهها هستیم و از حق و حقوق آنها حتی در زمینه پرداخت مبالغ حراست میکنیم. تصمیمگیری نوع لباس و انتخاب آن با انجمن اولیا و مربیان مدرسه است و مربوط به آموزش و پرورش نمیشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم بیان کرد: یک نکته مهم در مورد میانپایهها که مدیران مدارس باید توجه داشته باشند این است که، ما هیچ مانعی برای قطعی کردن ثبتنام میانپایهها نداریم؛ یعنی ثبتنام میانپایهها و کلاسبندیها را سریعتر انجام دهند.
رحیمی با بیان اینکه نسبت به یک الی دو ماه پیش شکایات کاهش پیدا کرده است، گفت: مدیران باید نامنویسی پایههای داخلی و همچنین ثبتنام ورودی را قطعی و ثبت نهایی کنند. مدیران بزرگوار به این نکته توجه داشته باشند که مطابق قانون دریافت مبلغ هنگام ثبتنام ممنوع است و از خانوادهها تحت هیچ شرایطی نباید به جهت کمک به مدرسه مبلغی دریافت کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم در پاسخ به این پرسش که برای سهولت ثبتنام در مناطق پرتراکم چه باید کرد، گفت: طبق ماده ۱۸ قانون شوراهای آموزش و پرورش که در استانها به ریاست استاندار محترم تشکیل میشود؛ مقررات بر این است که هر کس در هر جایی که مسکن میسازد باید مدرسه هم بسازد.
او تصریح کرد: هر نهاد مسکنساز، مسئول ساخت مسکن نیز است. برای مثال در پردیسان در سالهای گذشته به این نکته توجه نمیشد و ما با بحران جدی مواجه بودیم، ولی به لطف خدا در دو سال گذشته بیش از ۲۰ مدرسه افتتاح شده و بالای ۴۰ شیفت بازگشایی مدارس داشتهایم.
رحیمی گفت: در نهضت ملّی مسکن جدید نیز مقدمات ساخت مدارس فراهم شده است. به همراه ساخت و سازهای مسکن، مدارس نیز درحال احداث است. در تأمین زمین مشکلی نداریم و تعدادی زمین برای ساخت آموزشگاهها تخصیص داده شده است.