هادی سلیمی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان در حاشیه برگزاری مانور دریایی و ساحلی در راستای پویش ملی «غرق نشویم» که در بندر انزلی به اجرا درآمد، گفت: ما باید از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان برای تولید انبوه رباتهای نجاتگر در حوادث و بحرانهای گوناگون استفاده کنیم.
او با بیان اینکه با توجه به وجود توان داخلی و برگزاری جلسات کارشناسی با چند شرکت دانش بنیان داخلی و دانشگاه علمیکاربردی در گیلان در این خصوص به توافقاتی رسیدهایم، افزود: در نمایشگاه سازمان مدیریت بحران در تهران از این رباتها رونمایی شد که تحسین و حمایت مسئولان مربوطه را در پی داشت.
راه اندازی دبیرخانه امداد و نجات رباتیک در گیلان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان همچنین از راه اندازی دبیرخانه امداد و نجات رباتیک در این استان خبر داد و تصریح کرد: این دبیرخانه به ارزیابی ایدههای موجود در این زمینه میپردازد.
سلیمی به متنوع بودن محصولات ارائه شده در رابطه با رباتهای امدادگر در این دبیرخانه اشاره کرد و گفت: این رباتها بر اساس محیطهای جغرافیایی و جنس حوادث در محیطهای شبیه سازی شده ارزیابی میشود که در صورت موفقیت به تولید خواهد رسید.
او با تأکید بر اهمیت استفاده از علوم و فناوریهای نوین برای نجات جان انسانها افزود: استفاده از علوم نوین که یکی از شاخههای آن علم رباتیک است، علاوه بر کاهش آسیبها و خطراتی که در حین کار به افراد وارد میشود، راندمان فعالیتها را افزایش داده و از سوی دیگر دستاوردهای مثبتی به همراه خواهد داشت.
به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان، از این رباتها که قابلیت پرواز در ارتفاعات، موقعیت یابی، تصویربرداری و تکنولوژیهای گوناگون را دارند، برای نجات و کمک رسانی به مصدومان در مناطق زلزله زده، کشف پیکر مغروقین و محلهای آلوده به مواد شیمیایی استفاده خواهد شد و در این راستا تیمهای امداد و نجات رباتیک جمعیت هلالاحمر گیلان نیز در آینده نزدیک ایجاد خواهد شد.