مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد گفت: برنامه تولید سبزی و صیفی در فضای باز کشور ۹۵ درصد با الگوی کشت ابلاغی تطابق دارد.

حسین اصغری گفت: برنامه‌های حوزه سبزی و صیفی مطابق با الگوی کشت ابلاغی در استان‌ها اجرا شده ضمن آنکه تلاش کردیم بنابر دستور وزیر جهادکشاورزی، کمبود این محصولات به ویژه پیاز و سیبزمینی در بازار نباشد.

 اصغری مساله کمبود آب را جدی دانست و افزود: از کشاورزان تقاضا داریم که برنامه ابلاغی براساس الگوی کشت تدوین شده را به اجرا بگذارند.

 او ادامه داد:  از کشاورزان تقاضا داریم با استفاده از روش نشاکاری و بهره‌گیری از سیستم آبیاری نوین در راستای مصرف بهینه آب بکوشند و در مورد مصرف سایر انرژی‌ها مانند سوخت، صرفه‌جویی کنند.

اصغری درباره تولید بهاره سیبزمینی در فضای باز افزود: برنامه ابلاغی ما برای کشت بهاره سیبزمینی ۱۹ هزار و ۶۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۶ هزار تن بود و گزارش‌ها حاکی از کشت این محصول در سطح ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار با برآورد تولید ۷۱۵ هزار تن است.

او با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد برنامه تولید بهاره گوجه‌فرنگی در سال زراعی فعلی محقق شده است، افزود: سطح زیر کشت بهاره گوجه‌فرنگی در برنامه ابلاغی این دفتر، ۲۳ هزار و ۳۲۰ هکتار با پیشبینی تولید حدود یک میلیون و ۸۰ هزار تن است.

اصغری ادامه داد: با توجه به محدودیتها به ویژه در حوزه تامین آب، در این فصل نزدیک به ۲۰ هزار و ۵۸۹ هکتار زیر کشت گوجه‌فرنگی رفته و برآورد می‌کنیم از این سطح حدود یک میلیون و ۲۰ هزارتن محصول بدست آید.

اوسطح کشت پیاز بهاره در برنامه ابلاغی این دفتر در سال زراعی فعلی را ۱۲ هزار و ۲۰ هکتار و برآورد تولید را ۵۷۱ هزار تن عنوان کرد و گفت: در بهار امسال در سطح ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار پیاز کشت شده و پیشبینی می‌کنیم ۶۰۵هزار تن محصول از این سطح تولید شود.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی، توسعه نشایی را از برنامه‌های این دفتر برای صرفه‌جویی در مصرف آب دانست و گفت: ما در حال برنامه‌ریزی برای تمام محصولات در حوزه سبزی و صیفی که توانمندی کشت از طریق نشا را دارند، هستیم.

او افزود: برخی محصولات سبزی و صیفی مانند گوجه فرنگی، پیاز، خربزه، فلفل، بادمجان و انواع ملون امکان کشت نشایی دارند و نتایج تلاش ما برای کشت نشایی پیاز و گوجه فرنگی بسیار خوب بوده است.

اصغری سطح کشت نشایی گوجه فرنگی در فضای باز را بیش از ۹۰ درصد و پیاز را نزدیک به ۵۰ درصد در کشور عنوان کرد.

او با اذعان به اینکه کشت نشایی حداقل ۴۰ روز دوره رشد گیاه را در فضای باز کاهش می‌دهد و منجر به صرفه‌جویی در آب می‌شود، گفت: کشت نشایی گاهی برای تغییر زمان عرضه محصول به بازار انجام می‌شود.

خبرنگار: آزاده محبی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار