معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده امروز در حاشیه برگزاری نشست تخصصی اثر تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست بر روی خانواده از موزه ژئوپارک جهانی قشم بازدید کرد.

انسیه خزعلی  معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با همراهی عادل پیغامی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از بخش‌های مختلف این موزه به ویژه بخش شبیه سازی شده اکوسیستم خلیج فارس و بخش مردم شناسی این موزه بازدید کرد و در نشست تخصصی اثر تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست بر روی خانواده حضور یافت.

موزه ژئوپارک جهانی قشم یکی از کامل ترین موزه های حیات وحش ایران از جهت آثار طبیعی، تنوع زیستی و صنایع دستی هنرمندان است که در مساحتی حدود ۲ هزار متر مربع بیش از سه هزار نمونه جانوری (شامل کوچکترین و بزرگترین پستاندار جهان) را در خود جای داده است.

این موزه در سال ۱۳۷۴ توسط سازمان منطقه آزاد قشم تاسیس و تمام نمونه های موجود در آن با همکاری استاد رضا پارسا تاکسیدرمی شده است.

کلکسیون سنگ‌ها و صدف‌های موزه بخش جذاب دیگری است که در کنار جاذبه‌های گردشگری زمین‌شناختی قشم در قالب ماکت‌های کوچک، شناختی عمیق از مفاهیم زمین‌شناسی به مخاطب ارایه می‌دهد.

طولانی‌ترین غار نمکی جهان، سایت تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های پوزه عقابی، ساحل ماسه‌ای، بام قشم با انسان‌های عصر پارینه‌سنگی و جنگل‌های حرا بخشی از ماکت‌های این موزه می‌باشند.

از دیگر ویژگی های بارز این موزه که آنرا از دیگر موزه های کشور متمایز می کند بومی بودن بیش از ۹۵ درصد نمونه های به نمایش در آمده در آن است.

مسوولان سیاحتی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با ایجاد شناسنامه برای موجودات تاکسیدرمی شده موجود در موزه ژئوپارک جهانی قشم که منبع اطلاعات علمی است، زمینه افزایش اطلاعات مربوط به هر یک از تمامی نمونه های موجود در این موزه را برای بازدیدکنندگان و گردشگران نوروزی ورودی به جزیره قشم نگین خلیج فارس فراهم کرده اند.

در مجموعه زیبای موزه ژئوپارک جهانی قشم، مشاهده سایر حیوانات تاکسیدرمی شده از جمله خارپشت ایرانی، روباه، گونه های مختلف خفاش ها، بزغاله عجیب الخلقه، موش خرما، انواع موش ها، خرس قهوه ای، انواع ماهی های خوراکی و تزئینی، انواع سخت پوستان شامل شاه میگو، مانتیس، میگو، گونه های مختلف خرچنگ ها، چندین نمونه کوسه، مارماهی و انواع سفره ماهی های خلیج فارس نیز به عنوان آبزیان در این موزه به نمایش گذاشته شده است.

انواع دو کفه ای ها، تک کفه ای ها، شکم پایان، چند کفه ای ها، ناو پایان، سرپایان مثل هشت پا و ماهی مرکب نیز در این مجموعه خود نمایی می کنند.

عروس دریایی، بادبزن دریایی و چندین نمونه زیبا از مرجان های دریایی و اسفنج از جمله مرجان های شاخ گوزنی و ستاره ای به عنوان زیباترین نمونه های مرجانی نیز در این موزه زیبای ژئوپارک شهر قشم دیده می شوند.

انواع مارهای سمی، نیمه سمی و غیر سمی از جمله مار شاخدار، جعفری به همراه مارهای دریایی و شتر مار و همچنین بزرگترین سوسمار ایران، بزمجه و چندین نمونه از لاک پشت های دریایی نیز به عنوان خزندگان در این مجموعه زیبا خود نمایی می کنند.

پرداختن به تمامی موضوعات جزیره قشم در یک مجموعه واحد از وجود نشانه های انسان های نخستین تا صنایع دستی و محیط زیست آن، از عمده‌ ترین دلایل استقبال گردشگران نوروزی برای بازدید از این موزه است.

موقعیت این موزه در مرکز شهر قشم و سهولت در دسترسی به آن نیز دلیل دیگری برای حضور پرشمار گردشگران برای بازدید از موزه ژئوپارک قشم است.

همچنین در این موزه یک ماکت از جزیره قشم نگین خلیج فارس و مجموعه جزایر اطراف آن (جزایر هنگام، لارک و هرمز) با ساختاری کاملا مشابه طبیعت در موزه قرار دارد که در کشور منحصر به فرد است.

از دیگر زیبایی های این موزه بخشی از ژئوسایت ها و جاذبه های گردشگری جزیره قشم سرزمین آب و آفتاب در قالب بسترهای طبیعی از جمله شبیه سازی ساختار طولانی ترین غار نمکی جهان، سایت تخم گذاری لاک پشت های پوزه عقابی، بام قشم با انسان های عصر پارینه سنگی، جنگل های حرا و بستر بیابانی در غرفه های جداگانه قابل مشاهده اند.

همچنین بخش هایی از فرهنگ و سنت بومیان بزرگترین جزیره خلیج فارس با نمونک هایی (ماکت) زیبا به صورتی هنرمندانه، بازدید کنندگان را به تماشای این پدیده ها ترغیب می کند.

بخشی از موزه ژئوپارک جهانی قشم به همت مسوولان میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم به صنایع دستی هنرمندان این جزیره با تولیداتی نظیر انواع لباس های محلی تزئین شده با هنر سوزن دوزی، خوس دوزی، گلابتون دوزی و همچنین گلیم های زیبا، صنایع چوبی و دریایی و سازهای محلی جزیره اختصاص یافته است.

پرندگان تاکسیدرمی شده همانند گیلانشاه، فلامینگو، پلیکان، اردک سرسبز، خوتکا، گردن سرخ، فالاروپ و همچنین بلبل خرما، لیکو معمولی، شعد خور، زنبور خور سبز، حواصیل خاکستری، سبز قبای هندی و نظایر آن در مجموعه موزه ژئو پارک چشم انتظار حضور علاقمندان حیات وحش هستند.

از بندپایان نیز می توان انواع صد پاها، عقرب ها، رتیل ها، ملخ ها، سوسک ها، قاب بال ها و پروانه ها و لارو آنها را در این موزه مشاهده کرد.

پرداختن به تمامی موضوعات جزیره قشم در یک مجموعه، از وجود نشانه های انسان های نخستین تا صنایع دستی، شبیه سازی ژئوسایت های ژئوپارک و محیط زندگی ساکنان جزیره، اکوسیستم خلیج فارس، گونه های جانوری متنوع و محیط زیست، از دلایل استقبال بازدیدکنندگان از موزه ژئوپارک جهانی قشم است.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان را در پیام رسان های داخلی دنبال کنید:
 

بازدید معاون رئیس جمهور از موزه ژئوپارک جهانی قشم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.