دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: شهرداری‌ها نیم درصد حق این نهاد را بپردازند یا براساس قانون برداشت می‌کنیم.

 مهدی رمضانی  طی سفری به سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه در زمینه، عدم پرداخت حق نیم درصد درآمد شهرداری‌ها به حساب نهاد کتابخانه‌های عمومی،  گفت: براساس ماده شش قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی کشور، شهرداری‌ها مکلفند همه ساله حداقل نیم درصد از درآمد‌های خود را به منظور اداره امور کتابخانه‌ها در اختیار انجمن‌های کتابخانه‌های عمومی شهر مربوطه قرار دهند.

وی ادامه‌داد: براساس ماده الحاقی ۳۰، یک تبصره به‌شرح ذیل به ماده (۶) قانون تأسیس و نحوه اداره کتابخانه‌های عمومی کشور مصوب ۱۷ اسفند ماه ۱۳۸۲ مجلس شورای اسلامی الحاق شده که در صورت امتناع هر یک از شهرداری‌ها از تأدیه نیم درصد، وزارت امور اقتصادی و دارایی (خزانه‌داری کل کشور) مکلف است بر اساس فهرست اعلامی از طرف دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مبالغ مربوطه را از سر جمع اعتبارات مربوط به درآمد شهرداری‌ها (سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور) و یا درآمد موضوع مواد (۳۸) و (۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده از سهم همان شهر کسر و نسبت به پرداخت آن در وجه کتابخانه‌های عمومی همان شهر اقدام کند.

وی اظهارکرد: هنوز کشور در بهت درگذشت شهید بزرگوار، آیت الله رئیسی است، ایشان و همراهنشان همگی، حامی، یار و کمک‌کننده حوزه فرهنگ، به‌ویژه حوزه کتابخانه‌های عمومی بودند.

رمضانی تصریح کرد: با رفتن آیت الله رئیسی، کشور شخصیت بزرگی را از دست داد، در دولت سیزدهم بیشترین حمایت‌ها را در حوزه کتابخانه‌ها داشته‌ایم، به گونه‌ای که آخرین حضور ایشان در گفتگوی تلویزیونی با مردم و صحبت در حوزه کتابخانه‌های عمومی، بازدید وی از غرفه نهاد در نمایشگاه کتاب تهران و ابلاغ سند ملی ترویج خواندن نمونه‌هایی از این حمایت‌ها است.

وی بیان کرد: به برکت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، شبکه‌ای که در حوزه کتابخانه‌های عمومی وجود دارد جزو بهترین و گسترده‌ترین شبکه‌ها در منطقه، جهان اسلام و آسیا است.

رمضانی افزود: به لحاظ شبکه و دسترسی عمومی به کتابخانه‌ها، جزو ۲۰ کشور برتر دنیا، پنج کشور برتر آسیا و در منطقه نیز با توجه به کشور‌های حوزه خلیج فارس و غرب آسیا برترین کشور هستیم.

وی با بیان اینکه سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه در سطح کشور فعال است، گفت: از این تعداد هزار کتابخانه مشارکتی و خصوصی، دو هزار و ۸۰۰ کتابخانه نیز مستقیم تحت نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اداره می‌شوند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: در ایجاد خدمات جدید و توسعه کتابخانه‌ها نیز جزو کشور‌هایی هستیم که حرف برای گفتن داریم.

وی با اشاره به ارائه ۶۰ خدمت مختلف در کتابخانه ها، گفت: نگاه کتابخانه‌ها به سالن مطالعه و مخزن کتابخانه، یک نگاه جاری است، اما در کنار آن خدمات جدید با محوریت کتاب نیز تعریف شده و طیف گسترده‌ای از جمله خدمات آموزشی، فرهنگی، هنری، اطلاع رسانی و سایر موارد به مردم ارائه می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه در کتابخانه‌های نسل جدید تا ۶۰ خدمت با محوریت کتاب ارائه می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر در سراسر کشور ۸۰۰ محفل ادبی و ۳۰۰ محفل قرآنی در کتابخانه‌ها فعال است.

وی افزود: توجه جدی به حوزه کودک و نوجوان داشته‌ایم و همه کتابخانه‌های عمومی بخش کودک، قفسه یا بخش نوجوان دارد و از لحاظ تولید محتوا محیطی سالم و ایمن برای نوجوان و جوانان بوده است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: در خصوص انتخاب کتاب برای قرار گرفتن در قفسه و مخازن کتابخانه‌های عمومی نیز فرآیند به‌گزینی را داریم، براین اساس ساز و کار مشخص و هدفمند است، انتخاب کتاب از این مسیر پیش می‌رود.

وی تاکید کرد: لازمه توسعه بهره مندی از ظرفیت مردم هست و باید مشارکت مردم در این نهاد افزایش یابد تا شاهد گشایش باشیم.

رمضانی ادامه داد: اتصال مطالعه درسی به غیردرسی باید در دستور کار قرار گیرد که راهکار شروع آن از مدارس است.

وی خاطر نشان کرد: اختصاص ۲۰۰ دستگاه خودرو برای کتابخانه سیار نهاد کتابخانه‌های عمومی یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم هست که شب گذشته، یکی از خودرو سازان از آماده تحویل بودن تعدادی از خودرو‌ها خبر داده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.