علی اکبر صفایی روز یکشنبه در بازدید از طرحهای زیربنایی و توسعهای دریایی و بندری ایجاد شده در دولت سیزدهم در بندر شهید رجایی اظهار کرد: براساس سیاستهای کلی توسعه دریامحور ابلاغیه رهبرمعظم انقلاب، رییس جمهور شهید نگاه ویژهای به مباحث حمل و نقل دریایی داشتند و براساس این سیاستها و تلاشهای وزیر راه و شهرسازی، سازمان بنادر و دریانوردی سه بخش را در حوزه ملی، بینالمللی و منطقهای و استانی برنامهریزی کرد.
وی بیان کرد: در دولت سیزدهم چه از نوع پروژه و حجم اعتبار آنها در طول تاریخ بنادر کارهای بینظیر انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در بخش بینالمللی تلاشهای رییسجمهور شهید که با کشورهای همسایه داشتند در حقیقت در حوزه تجارت دریابرد به ثمر رسید؛ به گونهای که عملکرد سازمان بنادر در حوزه ترانزیت سال گذشته ۴۵ درصد افزایش داشت و این میزان در سالجاری تاکنون ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: در حوزه تجارت دریابرد در حوزه بینالمللی برخی بنادر شمالی تا ۱۳۰ درصد نیز افزایش داشته است و درحال حاضر تمامی شناورها درحال فعالیت هستند.
صفایی در ادامه به افتتاح و بهرهبرداری از ۱۵۰ طرح با اعتبار ۴۰۰ هزار میلیارد ریال اشاره و بیان کرد: برخی از این پروژهها که تعدادی از آنها بیش از ۴۰۰ پروژه با اعتبار ۱۴۸ همت را شامل میشود، دارای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
صفایی در خصوص ارتقای شاخص بنادر محلی نیز گفت: در راستای رونق اقتصادی در این بخش اقدامات زیادی انجام شده است، در استانهای خوزستان، بنادر شمالی و سیستان و بلوچستان پروژههای ارزشمندی در اختیار بنادر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در بحث توسعه گردشگری دریایی استان هرمزگان نیز احداث بندر نخل ناخدا، توسعه بندر شهید حقانی و جزیره بوموسی را در دستورکار داریم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در دولت سیزدهم چه از نوع پروژه و حجم اعتبار آنها در طول تاریخ بنادر کارهای بینظیر انجام شده است، اضافه کرد: برای نخستین بار ساخت چهار کشتی در دریای خزر به عنوان یک کار راهبردی در حوزه دریا با بهرهگیری از توانمندی داخلی آغاز شده است.