با تداوم محدودیت دامنه نوسان قیمت کلیه نماد‌های سهام و حق تقدم سهام در تمامی بازار‌های بورس و فرابورس کارشناسان در رابطه با این تداوم نظرات مختلفی دارند.

اواخر اردیبهشت ماه بود که بنابر اعلام مسئولان سازمان بورس با توجه به شرایط، دامنه نوسان محدود و بر این اساس دامنه نوسان معاملات سهام و حق‌ها مثبت و منفی ۲ درصد و صندوق‌های سهامی مثبت و منفی ۴ درصد تعیین شد و حالا ۱۲ روز کاری از این اعمال محدودیت می‌گذرد و این محدودیت تداوم دارد.

پیش از این هم قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورس‌ها در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با زمان اتمام آن مطرح کرده بود: شرایط رصد می‌شود و با توجه به شاخص‌هایی که تعریف کردیم در صورتی که آنها احصا شوند تصمیمات اتخاذ می‌شود.

اما ادامه روند نزولی شاخص‌های بازار سرمایه این پرسش را برای سهامداران ایجاد کرده که آیا تداوم محدودیت دامنه نوسان در شرایط فعلی کمکی به بازار خواهد کرد؟ در همین راستا هم کارشناسان مختلف برای ادامه این محدودیت نظرات متفاوتی دارند که باشگاه خبرنگاران جوان در ادامه با دو تن از کارشناسان بازار سرمایه در این زمینه به گفتگو نشسته است.

تداوم محدویت دامنه نوسان که محمد خبری زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با آن گفت: بازار سرمایه ما یکسری مشکل اساسی دارد که آنها حل نشده و تمام اقدامات و دستورالعمل‌ها از سمت سازمان بورس در این جهت است که کمی اثرات جانبی این مشکلات کم رنگ شود در غیر این صورت هیچ کدام از این اقدامات از جمله محدودیت دامنه نوسان در جهت رفع مشکلات اساسی نیست. بنظر محدود کردن دامنه نوسان به این سبب بود که سرعت منفی شدن بازار کمتر شود. 

برخی از معظلات بازار سهام چیست؟

او افزود: نرخ بالای بهره، اختلاف نرخ دلار نیما و آزاد، دخالت‌های برخی از وزارتخانه‌ها در شرکت‌ها که بر سودآوری آنها اثر گذار است از جمله معضلات این روز‌های بازار سهام محسوب می‌شوند که در خصوص حل آنها در چند روزه گذشته اخباری به بازار مخابره شد بنظر یکی از دلایل این تداوم محدودیت دامنه نوسان منتظر ماندن برای روشن شدن نتایج این اخبار است.  در کل موافق تداوم محدودیت دامنه نوسان هستم؛ اگر بیماری که تشنج کرده را به حال خود رها کنیم از بین می‌رود حالا محدودیت دامنه نوسان هم مُسکن است و باید تاکید کرد درمان نیست.

در ادامه هم دیگر کارشناس بازار سرمایه محمد غفوری به خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: زمانی که شرایط بحرانی ایجاد می‌شود با توجه به کم عمق بودن بازار‌های مالی ما آنها هم تحت تاثیر قرار می‌گیرند و در این راستا تصمیماتی اتخاذ می‌شود، اما بعد از گذر از بحران ادامه دادن آن محدودیت‌ها و تصمیمات می‌تواند این ذهنیت را برای فعالان ایجاد کند که بحران همچنان ادامه دارد از سوی دیگر عدم حمایت بازار ساز‌ها و تداوم این محدودیت می‌تواند شرایط را بدتر هم کند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه می‌گوید: در کل محدودیت دامنه نوسان در شرایط بحرانی سبب می‌شود قیمت‌ها به تعادل برسد، اما تداوم آن در شرایط عادی علاوه بر ایجاد تصور منفی در کنار عدم حمایت شرایط را بدتر می‌کند و دیگر کمک کننده نخواهد بود و حداقل اگر حمایت نقدینگی پشت محدودیت دامنه نوسان بود شرایط می‌توانست کمی متفاوت شود.

در دقایق فعلی که این گزارش در حال تنظیم است  روند نزولی شاخص‌های بازار سهام ادامه دارد و شاخص کل بورس با کاهش ۳ هزار و ۲۰۹ واحدی همراه شده است؛ حالا باید منتظر ماند و دید برای بحث اتمام محدودیت دامنه نوسان که اکنون در محافل بورسی زیادی به آن پرداخته می‌شود چه تصمیمی اتخاذ خواهد شد؟

خبرنگار: کیمیا قلی‌پور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار