دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا گفت: مواد غذایی از مزرعه تا سفره دچار تغییرات زیادی شده است و با عوامل مختلفی در تماس است، بنابراین به منظور حفظ سلامت غذا و عرضه مواد غذایی سالم نیازمند به کنترل مستمر در سطوح مختلف از مزرعه تا تولید و عرضه و مصرف هستیم.
او افزود: ایمنی مواد غذایی به عنوان موضوعی حساس نیاز به مشارکت بین بخشی و همکاری ارگانها و سازمانهایی مانند جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، صنعت، معدن و تجارت، دامپزشکی، سازمان ملی استاندارد و مسئولان استانی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین پدیده جهانی شدن و افزایش مسافرتها و توسعه گردشگری و همچنین افزایش مصرف غذا در خارج از منزل در جوامع مختلف، بیماریهای منتقله از غذا را به عنوان یک مشکل بهداشتی در جهانی مطرح کرد.
دکتر آشوبی با بیان اینکه هر ساله در سرتاسر جهان به طور متوسط از هر ۱۰ نفر یک نفر تحت تأثیر بیماریهای منتقله از راه آب و غذا قرار میگیرد، تصریح کرد: آلودگی در مواد غذایی میتواند شامل آلودگی میکروبی، انگلی و یا شیمیایی باشد.
به گفته او، طبق بررسیهای علمی، در دهههای اخیر با گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنیهای آفتکشها، آنتیبیوتیکها و هورمونها در تولید مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه، اثرات سوء و انکارناپذیری بر سلامت انسانها به وجود آورده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین گفت: آلایندهها، ترکیبات مضر برای سلامت انسان هستند که ممکن است از طریق ماده بستهبندی، خط تولید، آبهای آلوده، سوختهای فسیلی و ... بقایای مواد شیمیایی به کار رفته کشاورزی و ترکیبات دارویی اضافه شده به خوراک دامها و طیور به ماده غذایی رخنه کنند.
دکتر آشوبی افزود: مواد غذایی که تحت نظارت بهداشتی سازمان غذا و دارو دانشگاهها وارد چرخه مصرف میشوند در ۳ سطح تولیدی، عرضه و ترخیص محصولات، تائید و بررسی میشوند.