اکبر زکی نژاد گفت: بهمئی به دلیل شرایط آب و هوایی گرم، اولین شهرستان استان است که کار برداشت گندم در آن آغاز شد.
وی اضافه کرد: سطح زیر کشت غلات در این شهرستان ۱۴ هزار هکتار است که از این میزان ۸ هزار هکتار گندم و ۶ هزار هکتار هم جو کشت شد.
زکی نژاد با بیان اینکه از ۸ هزار سطح زیر کشت گندم در شهرستان بهمئی ۳۰۰ هکتار آبی و ۷ هزار و هفتصد هکتار هم دیم است اضافه کرد: بذرهای کشت شده در مزارع این شهرستان از نوع گندم دهدشت، آفتاب، کوهدشت و سیاه ریشَک است.
وی بذور کشت شده در سطح ۶ هزار هکتار مزارع جوی این شهرستان را از نوع جوی ایذه و محلی عنوان کرد و گفت: با توجه به پراکنش نامناسب زمانی و مکانی بارندگیها در فصل زراعی امسال عملکرد محصولات رضایت بخش نبوده و در بخش مرکزی دچار خسارت ۷۰ تا ۸۰ درصدی بوده ایم که پیش بینی میشود ۱۰ هزار تن گندم و ۵ هزار تن جو و در مجموع ۱۵ هزار تن محصول غلات از مزارع کشاورزی شهرستان بهمئی برداشت شود.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی با اشاره به اینکه محصول گندم در این شهرستان به دو صورت ماشینی و سنتی برداشت میشود ادامه داد: یک مرکز خرید گندم برای خریداری گندم مازاد بر مصرف کشاورزان در شهر لیکک پیش بینی شده که به صورت تضمینی گندم تولیدی شهرستان را خریداری میکند.
زکی نژاد اضافه کرد: با توجه به همجواری شهرستان بهمئی با استان خوزستان و شهرستانهای بزرگ و پر تردد، با همکاری نیروهای نظامی تدابیر لازم برای تردد ادوات کشاورزی در زمینهای مجاور و جادههای ارتباطی لحاظ شده است.
زکی نژاد با بیان اینکه امسال خریدی خارج از دستورالعمل خرید تضمینی نخواهیم داشت ادامه داد: در سال زراعی جاری خرید توافقی یا آزاد در شبکه وجود ندارد و با متخلفان برخورد میشود.
مدیر جهاد کشاورزی بهمئی با اشاره به اینکه، امسال برداشت گندم به وسیله ۳۵ دستگاه کمباین در مناطق مختلف شهرستان انجام و به مرور بر تعداد این دستگاهها افزوده میشود گفت: تدابیر لازم برای تامین سوخت این دستگاهها اندیشیده شده است ولی با توجه به مشکلات موجود در بحث کمبود سهمیه سوخت استانها و به تبع آن شهرستانها نارضایتیهایی برای کمباین داران و تراکتورداران ایجاد شده که با ثبت سهمیه حداقلی برای این دستگاهها و اولویت قراردادن سوخت کمباینها تا حدودی توزیع رضایتبخش انجام شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهمئی اضافه کرد: ۷ هزار هکتار اراضی دیم شهرستان بهمئی تحت پوشش طرح جهش تولید در دیم زارها قرار دارد و ۴ هزار هکتار از اراضی این شهرستان هم تحت پوشش کشت قراردادی است.