معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: ۸۰ درصد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی آذربایجان شرقی بین ۶۰ تا ۷۰ سال قدمت دارند که نوسازی آنها فوریت دارد.

 جنتی فرسودگی بیمارستان‌ها را یکی از چالش‌های مهم و اصلی حوزه درمان و بهداشت استان آذرباجان شرقی به خصوص در کلانشهر تبریز دانست و اظهار کرد: این استان با بیش از چهار میلیون نفر جمعیت و تبریز با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت به لحاظ برخورداری از مراکز درمانی و بیمارستانی جدید و نوساز در مضیقه است و باید در این رابطه اقدامات بسیار فوری و عاجل انجام شود.

وی افزود: آذربایجان شرقی به عنوان قطب درمان و آموزش پزشکی منطقه شمال غرب کشور نقش بسیار مهم و تاثیرگذار در کشور دارد که خدمات سلامت آن جمعیت حدود ۱۰ میلیون نفر را در بر می‌گیرد، که اگر اقدام عاجل برای بهسازی، نوسازی و تجدید بنای مراکز درمانی آن به انجام نرسد آینده سلامت جسمی، روحی و بهداشتی این حجم جمعیت به شدت به مخاطره خواهد افتاد.

 جنتی تعداد تخت‌های فعال بیمارستان‌های آذربایجان شرقی را حدود هشت هزار تخت اعلام و اضافه کرد: اینکه ۸۰ درصد یا به عبارتی حدود ۶ هزار تخت در مراکز درمانی این استان بالای ۶۰ سال عمر داشته باشند برای نظام سلامت کشور موضوعی نگران کننده و البته هشدار دهنده است.

وی توجه دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را به وضعیت بیمارستان‌های آذربایجان شرقی و به خصوص تبریز خواستار شد و ادامه داد: شرایط موجود تخت‌های بیمارستانی هشداری جدی و مهم در مواقع اضطرار و بروز بحران‌هایی مثل زلزله است که می‌تواند پاشنه آشیل مدیریت بحران استان باشد.

 جنتی یکی از مهمترین پیامد‌های ناشی از فرسودگی بیمارستان‌ها را مربوط به زمان‌های حساس و غیرقابل بازگشت حوادث طبیعی و غیرطبیعی عنوان کرد و یادآور شد: بدون تردید در صورت وقوع زلزله مهیب در تبریز مراکز درمانی و بیمارستانی در معرض شدیدترین آسیب هستند.

وی با اشاره به نقش مهم مراکز درمانی و بیمارستانی آذربایجان شرقی در منطقه شمال غرب کشور گفت: هم اکنون در بخش‌های مختلف حوزه سلامت این استان علاوه بر جمعیت چهار میلیونی ساکن در شهر‌ها و بخش‌های مختلف برای استان‌های همجوار و منطقه مثل اردبیل، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان و حتی برای مناطقی از شمال عراق و جمهوری نخجوان نیز ارائه خدمات می‌کند.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.