رئیس اداره بهره برداری و نگهداری سد ساوه: تنها ۱۰ درصد از حجم سد الغدیر دارای ذخیرۀ آب است.

محمدی گفت: ذخیرۀ آبی این سد در حاضر ۲۹ میلیون متر مکعب و حجم قابل برنامه ریزی صرفا ۹ میلیون مترمکعب است؛ این درحالی است که سال گذشته در این مقطع زمانی ۴۶ میلیون مترمکعب ذخیره آب با ۳۰ میلیون متر مکعب آب مفید در این سد موجود بود.
او اضافه کرد: حداکثر ورودی در سال آبی کنونی، که بهمن ۱۴۰۲ بوده، ۳.۶ متر مکعب و حداقل ۴۰۰ لیتر بر ثانبه سنجش شده است.
رئیس اداره بهره برداری و نگهداری سد ساوه با اشاره به افزایش بارندگی‌ها در سال جاری عنوان کرد: در سال گذشته ۱۲۸ میلیمتر بارندگی به ثبت رسیده و در سال جاری ۲۰۴ میلیمتر در ساوه بارندگی داشتیم که به علت رویش گیاهان و عدم بارش در موعد مناسب، هیچ روان آب و سیلابی به سمت سد جاری نشد و کام سد ساوه همچنان تشنه مانده است.
سرپرست امور منابع آب ساوه نیز گفت: در این شهرستان هزار و ۳۲۹ حلقه چاه مجاز با مصرف ۳۰۹ میلیون مترمکعب تأمین کننده مصارف کشاورزی، صنعت و خدمات هستند که از این مقدار حدود ۸۶ درصد جهت مصارف کشاورزی، حدود هشت درصد برای شرب، چهار درصد برای استفاده در صنایع و دو درصد شامل خدمات و سایر مصارف می‌شود.
حبیبی با اشاره به استفاده بیش از توان آب خوان‌ها که منجر به فرونشست زمین در دشت ساوه شده، افزود: ۸۲ میلیون متر مکعب در سال با کسری مخازن آب مواجه هستیم و سالانه حدود ۲۷ درصد از منابع را از دست می‌دهیم.
او عنوان کرد: آفت سطح ایست آبی، کاهش شدید توان آب دهی چاه‌ها و فرو نشست زمین حاصل اضافه برداشت‌های منابع آبی در ساوه است.

برچسب ها: سد ، ذخیره آب ، ساوه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.