رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در دوازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری دانشگاه فرهنگیان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی و همراهان گفت: شهید رئیسی، اولین رئیس جمهوری بودند که در هیات امنای دانشگاه فرهنگیان حضور پیدا کردند و مصوبات تحولی بسیاری تصویب شد. ایشان به غایت به تربیت معلم اعتقاد و به آن علاقه داشت. چند ماه بعد با حمایت شهید آیت الله رئیسی، مجموعه سیاستها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان تصویب شد.
وی با تاکید بر اینکه این مصوبه، از حیث سیاستها زیرساختها و محتواها، اتفاق بزرگی را رقم زده است گفت: تصویب نظام سنجش و پذیرش، هیات جذب مرکزی، آئین نامه اختصاصی ارتقاء، آئین صلاحیت حرفهای معلمان، افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و تاکید بر جذب افرادی که بتوانند بار تحول را به دوش بکشند، از همت و حمایت ایشان از تربیت معلم صورت گرفت.
وزیر آموزش و پرورش دانشگاه فرهنگیان را بخش کلیدی اجرایی شدن سند تحول بنیادین دانست و ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان، موتور پیش برنده سند تحول و نرم افزار تربیتی کشور است.
وی با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه آینده است، چون معلمان آینده ساز هستند از تاسیس پردیس اختصاصی تربیت معلم پرورشی خبر داد و اعلام کرد: همچنین مصوبه تاسیس پردیس اختصاصی تربیت مدیر مدرسه اخذ شده است.
صحرایی در ادامه مدیران مدرسه را اصلیترین و راهبردیترین مدیران کشور خواند و تاکید کرد که دانشگاه فرهنگیان در حوزه تعلیم و تربیت و در تربیتِ معلم باید مرجعیت ثابت و عملی پیدا کند. مرجعیت در تعلیم و تربیت و تربیت معلم به دانشگاه فرهنگیان هویت می دهد. دانشگاه فرهنگیان، معلمانی باید تربیت کند که همسو با تغییرات، دانش آموزان را تربیت کند. اگر نسل فکور، خلاق، کارآفرین، متعهد و ... بخواهیم، باید معلمی این چنین تربیت کنیم و تربیت ۶ ساحتی کار کسی است که ۶ ساحتی تربیت شده باشد.
وزیر آموزش و پرورش ضمن اشاره به اینکه شبکه شدن مدیریتی و ساختاری با دیگر ارکان نظام تعلیم و تربیت، وظیفه مهم دانشگاه فرهنگیان است خاطرنشان کرد: شبکه شدن معلمان با یکدیگر با سُنت هم آموزی از یکدیگر با محوریت دانشگاه فرهنگیان از دیگر ماموریتهای مهم دانشگاه فرهنگیان است.
وی در پایان گفت: سال گذشته، کانون های ارزیابی در دانشگاه فرهنگیان ایجاد شد که ۵۰ هزار نفر را برای انتخاب بهترینها برای شغل معلمی، ارزیابی کردند.