شبابی، پژوهشگر و فعال فرهنگی درمورد اجباری یا اختیاری بودن حجاب و قانون آن در جامعه بیان کرد: باید ببینیم قانون برای چه کسانی گذاشته میشود؟ مثلاً آیا برای همهی موجودات قانون وضع میشود یا اینکه قانون در حقیقت برای گروه خاصی از خلایق است؟ که پاسخ به این سؤال خیلی روشن است و اگرچه به ظاهر، قانون فقط برای انسانهاست ولی وقتی به واقعیت تکوین رجوع میکنیم، میبینیم همهی موجودات قانونمدار هستند و باید باشند و از قانون و دستورات الهی پیروی میکنند و در این امر، همهی موجودات یک جهت هستند؛ غیر از انسان که در برخی از موارد به او اختیار داده شده است. البته همیشه اینطور نیست که انسان در همهی موارد اجازه داشته باشد هر نوع قانونی برای خودش بریزد و یا هر نوع کاری که میخواهد انجام دهد.
مثلاً قلب شما در اختیار شما نیست و با نیروی تکوین به قانون الهی در حال انجام فعالیتهایی است و در حیات بهسر میبرد و درواقع، این یک فعالیتی است که خداوند به او دستور داده و از آنجایی که قانون الهی است قانون تکوین و قانون پیدایش خلقت به شمار میآید.
این پژوهشگر فرهنگی تصریح کرد: در پیدایش خلقت، انسان خلق شد و او خلیفهی الهی است و به همین دلیل، اگر از افراد مختلف پرسیده شود خداوند چیست؟ میگویند بهترین، برترین، داناترین، تواناترین. آیا همۀ انسانها خلیفه و جانشین الهی هستند؟ که جواب آن، خیر است. چون انسانهای بسیار شروری وجود دارند و به طور کلی، انسان کارهای نامناسبی هم انجام میدهد و در نتیجه، چنین افرادی به هیچ عنوان خلیفه الهی نیستند؛ بنابراین جانشین خداوند متعال کسی است که کارهای شایسته انجام داده است و به همین دلیل، ظرفیت خلقت انسان باید شایستگی خلیفگی را به خداوند مهربان نشان دهد.
شبابی گفت: خداوند متعال، قدرت فکر و عمل را به هر انسانی داده و درواقع، به او اختیار دادهاند و در برخی موارد تعیین کرده و به انسان فرمودهاند تو اختیار داری نشان بدهی که آیا جانشین بهترینِ بهترینها، کریمترین کریمها، میتوانی شوی یا خیر؟ آیا میتوانی این جانشینی را بهعهده بگیری؟ اگر در این عالم قدرت داشته باشی چه کار میکنی؟
او افزود: از جمله مسائلی که به انسان اختیار داده شده قوانین شرع است؛ یعنی ما به آن تشریع میگوییم. چون یک تکوین داریم یک تشریع. در تکوین، قوانین اجباری است و در تشریع، قوانین اختیاری هستند. آیا اختیاری بودن قوانین به این معنی است که مثلاً بعضیها میگویند لااکراه فی الدین یعنی خدا خودش گفته خواستی دین داشته باش، نخواستی نداشته باش؟
این در حالی است که قرآن کریم به انسان میگوید ما تو را در گمراهی رها نکردیم بلکه ما به تو برنامه و مسیر راه را نشان دادیم آن هم از طریق پیامبرانی که آوردیم و کتاب و همه آگاهیهایی که دادیم و ادامه آیه قبلی، «قد تبین رشد من الغی» حالا اگر کسی رشد را انتخاب نکرد نتیجهاش این است که در گمراهی و تاریکی میافتد و در مقابل، اگر رشد را انتخاب کرد، بداند یکی از مسائل، حجاب است. آیا حجاب در برنامهی الهی نیامده است؟
این پژوهشگر فرهنگی یادآور شد: بدانیم که افراد باید به قوانین حاکم بر جامعه احترام بگذارند و درواقع، نمیشود که بگوییم قوانین هرکسی برای خودش. مثلاً فرد نمیتواند بگوید که ادارهی راهنمایی و رانندگی را قبول ندارم و میخواهم برای خودم قانون بگذارم یا این چراغ قرمز را نمیپسندم و زمان یک دقیقهاش زیاد است. در نتیجه، باید دانست که همه اینها شامل جریمه میشوند و این موضوع درمورد حجاب هم، صدق میکند. چون قانون حجاب براساس کتاب آسمانی قرآن کریم گذاشته شده است. کسانی که دوست ندارند به قرآن عمل کنند بهتر است به قوانین آن احترام بگذارند و احترام به قوانین در همه کشورها وجود دارد.
هر که با حکم خدا درافتاد ورافتاد.
Dress code
برا سی درصد نزول بانکی خفقان گرفتن
برا بیکاری جوانها خفقان گرفتن
اگر مجازاتی برای حجاب نیست احتمالا رواج نداشته چون در روایت داریم یکی ارخلفا با شلاق حجاب از سر کنیزان برمیداشت تا شبیه زنان آزاد نباشند پس زنان آزاد همه حجاب داشتند و برایشان ارزشمند بوده
نباید بدن هاشون رو کسی ببینه
چه مرد و چه زن
برهنگی معنی نداره
اینطور که تو میگی فتوا میدی نگاه کردن به بدن نامحرم فقط از نزديک حرامه و گناه!!! از طرق ديگه حلال حلاله
البته خدا به مردها هم سفارش کرده چشم بر گناه بپوشند...
دقیقا در قرآن سوره نور
خداوند به مردان هم امر به چشم پوشیدن و پوشش نموده است و همچنین به زنان هم امر کرده تا پوشش داشته باشند واندامشان را پوشیده نگاه دارند.
سوره نور
قل للمومنین .....
به بهونه ضعف اقتصاد و مشکلات معیشتی نمیشه حکم اسلام رو نادیده گرفت
تو اولویت مردم نیست؟
ببخشید اینجا کشور اسلامی هست ، آداب داره قانون داره.
همه داریم از امنیت و امکانات این کشور اسلامی استفاده میکنیم ، رعایت و احترام به ارزش ها و قانون و مقدسات هم وظیفه همه هست.
این همه کسانی که رعایت میکنن مردم نیستن؟مشکل اقتصادی ندارن؟
چرا کار غلط و فرهنگ بد و حرام بیحجابی رو عده ای توجیح میکنن یا ترویج میدن؟
برو اول قیمت چادر در بیار متری بعد حجاب حجاب کن
خدا کجا گفته فقط پولدارا حجاب رو رعایت کنن
یعنی این بی حجابهای تو خیابونا همه مشکلات اقتصادی دارن!
صد سال دیگه به خدا بگو خدایا وضع مالی خوبی نداشتم منو ببر بهشت
کاش به اقتصاد هم سفت وسخت گیر میدادید
پوشش و حجاب اختیاری هستش
مگه تنها زندگی میکنید؟
جامعه مکان عمومی هست نه خصوصی.
خدای بزرگ حکم به رعایت حجاب کرده ، قانون جامعه رعایت حجاب هست ، این همه خانم محترم دارن رعایت میکنن.
وظیفه دولت هست در کشور و جامعه بستر رشد و تعالی انسانها رو فراهم کند
حتی اگه کسی تحت پوشش کمیته امداد هم باشه میتونه گوشت مصرف کنه
حالا نمیگم وضعمون خوبه ولی دیگه اینجور کامنتا هم واقعیت نداره
هر کی ندونه فکر میکنه تو سومالی زندگی میکنیم
اصل 8 قانون اساسی با اصل 2و3 قانون اساسی رو بخونید تا متوجه بشید امر شخصی وسلیقه ای نیست
حجاب بدن عمومی و همچنان باید اجباری بماند
این قانون نیست حکومت هم بر اساس منفعتش تنها جایی که قانون قانون میکند اینجا است
خوب اینکه معلومه!!! بستگی داره کجا مطرح بشه !!
اگه تو حریم خانواده باشه کاملاً یک مسئله فردیه.
اما اگه در سطح جامعه و کف خیابان باشه .اینجا دیگه فردی نیس. بلکه یک مسأله اجتماعیه.