ابراهیم بازیان در حاشیه آیین امضای تفاهمنامه بین وزارت امور اقتصادی و دارایی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) گفت: در راستای انجام تکالیف مقرر در مصوبه سازمان و یک وظیفه عمدهای که بیش از یک سال گذشته از سوی دولت به سازمان واگذار شده، وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی متولی موضوع مولدسازی در سطح کشور است.
وی افزود: در همین راستا، سال اول ابلاغ این مصوبه باید در کنار ایجاد سازوکارهای لازم تدوین و تنظیم آییننامهها، همچنین هماهنگیهای بین دستگاهی با ۳۱ استان و موضوع شناسایی املاک مازاد که باید در استانهای مختلف به سرانجام میرسید و امروز بیش از ۲۵۰۰ ملک را شناسایی کردیم و به تصویب هیات عالی مولدسازی رساندیم.
معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: مولدسازی در ۷ گام از مرحله شناسایی املاک مازاد تا مرحله فروش یا تهاتر پیش بینی شده که در صورت فروش باید عواید حاصل از آن به حساب خزانه واریز یا در جریان تهاتر با پروژههای نیمهتمام و پیمانکارانی که مطالبات قطعی دارند، انجام شود.
رئیس سازمان خصوصیسازی بیان کرد: در راستای تأکیدات رئیس جمهور شهید که تأکید و تصریح داشتند که امر مولدسازی یک ظرفیت بسیار قابل توجهی است که باید عواید حاصل از آن به سمت پروژههای نیمه تمام عمرانی در حوزه بهداشت و درمان، آموزش، سدسازی و... برود و امروز با خیل عظیمی از پروژههای نیمه تمام مواجه هستیم که در سفرهای استانی رئیسجمهور شهید مصوبات مختلفی را برای به سرانجام رساندن این پروژهها داشتیم و برای سرعت گرفتن این پروژهها از ماههای قبل بستههای رونقی را در قالب تخصیص املاک مازاد به پروژههای نیمهتمام به تصویب هیات عالی مولدسازی رساندیم.
بازیان ادامه داد: در سال جاری نیز مصمم هستیم با یکسری رویههای منتهی به نتیجه هم سرعتبخشی داشته باشیم و هم اینکه بتوانیم از محل املاک جدیدی که شناسایی میشوند و به عنوان مازاد اعلام میشوند؛ تخصیص آنها را عمدتاً به سمت پروژههای نیمهتمام و پروژههای بزرگ و ملی و استانی که تاثیر بسزایی دارند؛ داشته باشیم.
وی با اشاره به تفاهمنامهای وزارت اقتصاد و قرارگاه سازندگی خاتمالنبیاء، تأکید کرد: در راستای استفاده از ظرفیت مولدسازی در حوزه املاک مازاد دستگاهها و وزارتخانهها از یک سو و همچنین پروژههای نیمهتمامی که در سطح کشور وجود دارد و در شرف انجام است و اسناد قطعی مطالبات قرارگاه و همچنین اسنادی که در جریان فعالیت پروژههای نیمهتمام به ثمر خواهد رسید و قطعی خواهد شد، ظرفیت خوبی را برای ما ایجاد کرده که در اکثر استانها در پروژههای ملی و استانی از این ظرفیت در تخصیص عواید حاصل از مولدسازی املاک بهره ببریم و استفاده کنیم.
رئیس سازمان خصوصیسازی عنوان کرد: برخی از این املاک در مرحله قیمتگذاری هستند و برخی در مرحله ارزشافزایی هستند و نهایتا یا در جریان مزایده به فروش میرسند یا با پیمانکاران مختلف تهاتر میشوند.
بازیان بیان داشت: همچنین در این تفاهمنامه ضمن اینکه از ظرفیت مولدسازی و تخصیص املاک مازاد به پروژههای نیمهتمام با قرارگاه به تفاهم رسیدیم؛ در کنار آن، بخشی از مطالبات قطعی آنها را در قالب واگذاری بخشی از سهام شرکتهایی که در لیست واگذاری دولت هستند و در برخی پروژهها نیز خود قرارگاه سهم و نقش داشته است و یا اساسا خودشان پیمانکار بودهاند را به دلیل تهاتر مطالبات در برنامه خودمان داریم.
وی گفت: همانطور که وزیر اقتصاد نیز اعلام کرد، ما امسال در راستای شعار سال، مردمیسازی را در واگذاریها در اولویت قرار دادهایم، به این معنی که قبل از اینکه سهام یا شرکتی را به بخش خصوصی واگذار کنیم، حتماً مرحله نخست واگذاری را در قالب سهامی عام کردن شرکتها به منظور حضور و عرضه در بازار سرمایه خواهیم داشت که عرضه اول به مردم خواهد بود و در عرضههای بعد در قالب سهام بلوکی، مدیریتی و کنترلی به بخشهای خصوصی واگذار خواهد شد؛ چراکه بخشی از این سهام در مرحله نخست خریداری نقد خواهد داشت و بخش پرداخت اقساط و مطالبات میتوانند از ظرفیت تهاتر مطالبات خودشان از دولت اقدام کنند.
رئیس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: به هر حال یک ظرفیت همافزایی از یک سو در جریان پیشبرد پروژههای عمرانی و از سویی مولدسازی املاک و از یک سو واگذاری سهام دولت وجود دارد که باید به نوعی به جریان سرمایهگذاری و توسعه سرمایهگذاریها بازگردیم؛ بنابراین وزارت اقتصاد با این رویکرد خواهد توانست که سرعت بیشتری در به سرانجام رساندن پروژههای نیمهتمام داشته باشد.
واگذاری ۵ درصد سهام سرخابیها به هواداران و پیشکسوتان
وی در خصوص ۵ درصد سهام سرخابیها که قرار بود به هواداران و پیشکسوتان واگذار شود، توضیح داد: همانطور که در آیین واگذاری دو باشگاه بزرگ و فاخر استقلال و پرسپولیس توسط وزیر اقتصاد و وزیر ورزش مطرح شد، ما در پی استفاده از ظرفیت واگذاری سهام ترجیحی این شرکتها به کارگران، مستخدمین و همچنین به مدیران و قهرمانان آنها هستیم و به دنبال آن هستیم که ۵ درصد باقیمانده سهام دولت را در قالب سهام ترجیحی به مستخدمین و نامآوران و دلاوران حوزه ورزشی اعطا کنیم و این یک رویه مشخص ما بوده و امسال به جهت توجه این قشر تلاشگر در حوزههای مختلف، با جدیت بیشتر پیگیر آن هستیم و بلافاصله با تصویب هیات واگذاری این موضوع مهم انجام خواهد شد.
واگذار شدن سهام جزئی دولت در شرکتها
بازیان در خصوص واگذاری ایران خودرو و سایپا نیز متذکر شد: در آخرین جلسه شورای اصل ۴۴ قانون اساسی که با حضور رئیس جمهور شهید برگزار شد و ایشان در آن جلسه صراحتاً در راستای پیگیری فرامین رهبری در خصوص دولت و بخشهایی که سهام جزئی دارد را بایستی بهزودی و بلادرنگ واگذار کند؛ مصوبات اخیر همگی به یادگار از پیگیریهای رئیسجمهور شهید است و ما مصمم هستیم که آن را سرلوحه رویکرد و عملکرد خودمان قرار دهیم.
معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: ازجمله آنها سهام ایران خودرو و سایپا است که دولت در بخشی از این دو خودروساز بزرگ کشور سهامی را دارد که سهام مدیریتی و یا به معنای بلوک مدیریتی نیستند و سهام جزئی هستند و ما مصمم به واگذاری این سهام هستیم و در عین حال مدیریت این دو خودروساز بزرگ هم به لحاظ سهام غیردولتی بر اساس همین مصوبات و همین تاکیدات رئیسجمهور شهید و فرمایشات رهبری بر استفاده و بهره از اراده و مدیریت مردم در بخش واقعی اقتصاد، این موضوع سرلوحه کار ما خواهد بود و امیدوار هستیم که در تصمیماتی که در این خصوص در شرف انجام است، خبرهای خوبی را داشته باشیم.
وی در خصوص زمانبندی اجرای این اقدامات گفت: طبیعتا سال جاری، نه تنها سال انجام این کار مهم خواهد بود؛ بلکه لیست شرکتهایی که دولت در آنها سهام جزئی دارد؛ ولی بعضا به دلیل اقتضائاتی که بوده، دولت مدیریت آن را عهدهدار است، وجود دارد و بر اساس مصوبه اصل ۴۴ مصمم هستیم که امسال این موضوع مهم را به خود سهامداران غیردولتی واگذار کنیم.