حسین صمصام در بازدید از مرکز مردمی «نفس» در شیراز گفت: در راستای اجرایی کردن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و اهمیت این موضوع، مرکز مردمی نفس (نجات فرزندان سقط) از خرداد ۱۴۰۱، به صورت رسمی در استان فارس راهاندازی شد.
او هدف از تاسیس مرکز مردمی نفس را جلوگیری از سقط جنینهای سالم، با کمک فرهنگسازی، شناسایی و حمایت از خانوادههایی عنوان کرد که تصمیم به سقط جنین سالم خود را به صورت ارادی دارند.
مسئول مرکز نفس استان فارس ادامه داد: مرحله اول فعالیتهای مرکز نفس مرحله فرهنگسازی است که با استفاده از ظرفیتهای مختلف جامعه از جمله علما، اساتید، سخنرانان، مداحان، معلمان و گروههای جهادی، موضوعاتی از قبیل مسایل فقهی، شرعی و عوارض جسمی این اقدام در سطح جامعه آموزش داده میشود که این اقدام، خود باعث کمک به رفع چالشهای کاهش جمعیت مانند تک فرزندی، فاصله ازدواج تا تولد نخستین فرزند است.
صمصام افزود: مرحله دوم، شبکهسازی و شناسایی واسطههایی شامل پزشکان، بهورزان، ماماها، مراقبین سلامت و عطاریها است که افراد برای سقط به آنها مراجعه میکنند و این واسطهها این افراد را به مرکز مردمی نفس معرفی میکنند و مشاوران مرکز نیز خدمات مشاوره فقهی، قانونی و تخصصی به آنها ارائه میدهند.
او اضافه کرد: اقدام سوم در راستای این هدف، حمایت از افرادی است که از سقط جنینهای خود منصرف میشوند که شامل حمایتهای تخصصی بهداشتی درمانی رایگان از جمله ویزیت متخصص، سونوگرافی، آزمایشات و مشاوره است و حمایتهای غیر تخصصی نیز در مرکز نفس به نیابت از ارگانها و نهادهای استان ارائه میشود.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی استان فارس با اشاره به اهمیت کمک به مادرانی که به دلیل مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، باورهای اشتباه و آگاه نبودن به مسائل شرعی نسبت به سقط جنین خود اقدام میکنند، این امر را گامی در راستای تحقق اهداف جوانی جمعیت، به عنوان یک اولویت مهم ملی برشمرد.
صمصام با بیان اینکه مرکز مردمی نفس از خرداد ۱۴۰۱ تاکنون، در ۲۹ شهرستان استان فارس راهاندازی شده است، افزود: این مراکز از ابتدای تاسیس تاکنون توانسته است، ۴۰۵ مادر باردار که قصد سقط جنین خود را داشتهاند، شناسایی و از تصمیم خود، منصرف کند.
او با اشاره به حمایتهای این مرکز در زمینههای مالی، روحی روانی و معنوی از مادران باردار شناسایی شده است، گفت: با تلاشهای انجام شده در مرکز مردمی نفس، تاکنون ۱۵۷ نوزاد متولد شدهاند.