محمدعلی غنی زاده معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر استان یزدگفت: یکی از مشکلاتی که در مناسک حج با آن مواجه هستیم، مشکلات اسکلتی، ماهیچهای و استخوانی است که زائران به دلیل پیچ خوردگی یا ضرب خوردگی دچار شکستگی استخوان میشوند و برای پیشگیری از این مشکل باید نکاتی را مورد توجه قرار دهند.
وی ادامه داد: زائران حج دقت داشته باشند در تمامی هتلها و به اماکن شهرهای مکه و مدینه، توالت فرنگی وجود دارد و آنها قبل از سفر باید نحوه صحیح استفاده از توالت فرنگی را یاد بگیرند. در سالهای قبل زائرانی را داشتهایم که بر روی لبه توالت فرنگی نشستهاند و به دلیل سقوط دچار شکستگی لگن و حتی ضربه به سر شدند؛ به همین دلیل زائران حج حتماً قبل از سفر باید طرز استفاده از توالت فرنگی را یاد بگیرند.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر استان یزد، گفت: زائران هنگام ورود به مسجدالحرام و برخی دیگر از اماکن مذهبی باید از پلهبرقی استفاده کنند. زائران سالمند حتماً برای استفاده از این پله برقیها از همراهان خود کمک بگیرند و به ویژه بانوان حتماً چادرهای خود را جمع کنند تا در پله برقیگیر نکند و موجب افتادن خودشان یا اطرافیانشان نشود.
غنی زاده افزود: یکی دیگر از موارد مهم هنگام جمع کردن سنگریزه در کوه برای استفاده در رمی جمرات و هنگام صعود و پایین آمدن از کوه «جبلالرحمه» است که باید مراقب افتادن و ضرب دیدن باشند تا مجروح شدن آنها مانع از انجام مناسک حج نشود.
وی ادامه داد:مسئله دیگر تجمع انبوه در طواف است که زائران باید مراقب افتادن و نیز ضربه خوردن به دندههایشان باشند. در صورتی که مطاف شلوغ بود زائران بهتر است دستهای خود را به صورت قنوت بگیرند تا ازضربه خوردن به دندههایشان جلوگیری شود.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر استان یزد، گفت:مورد دیگر تصادف در عربستان است؛ مواردی را داشتهایم که زائران هنگام عبور از خیابان به دلیل عدم توجه به قوانین کشور عربستان تصادف کردهاند. زائران باید به خصوص در شبها مراقب باشند چراکه رانندگان سعودی به سرعت رانندگی میکنند و امکان تصادف وجود دارد.
امسال پیش بینی میشود، سه هزار و ۱۳۰ زائر یزدی در عملیات حج تمتع ۱۴۰۳ در قالب ۲۳ پرواز به سرزمین وحی اعزام شوند.
اعزام زائران حج تمتع تقریبا از نیمه خردادماه و از فرودگاه بین المللی یزد آغاز میشود.